ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 touko 2004 03:00

”Alkukierroksilla kaikki voivat voittaa kaikki”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemi palaa tänään sanan mukaisesta Jalkapalloliigan kartalle, kun Rovaniemen Palloseura kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan viime kauden liigakakkosen FC Hakan Valkeakoskelta.

 

Haka on RoPSille hyvä ja kova kuntopuntari. Valkeakoskelaiset aloittivat kauden 2-0 voitolla Pietarsaaren Jarosta kun RoPS haki samaan aikaan 2-2 tasapelin Hämeenlinnasta.

FC Hakan kaiken kokenut valmentaja Olli Huttunen tietää, että ensimmäisillä kierroksilla ei ole juurikaan merkitystä onko vastassa hallitseva mestari vai liiganousija.

- Alkukierroksilla kaikki voivat voittaa kakki. Nousijat ovat yleensä parhaimmillaan heti sarjan alussa, joten heille on aivan sama kuka on vastassa. Rovaniemellä nähdään tiukka peli, ennakoi Huttunen.

Haka on saanut harjoitella kotimaisemissa loisto-oloissa jo jonkin aikaa. Tehtaan kenttä on Huttusen mukaan ihan kesäkunnossa. Rovaniemellä odottaa kuitenkin Keskuskentän hiekkapitoinen ”kevätpelto” mättäineen ja muhkuroineen. Huttunen tuntee tämänkin puolen RoPSin aiemmalta liigauralta.

- Onneksi meilläkin on useampia harjoituskenttiä ja pääsimme harjoittelemaan vähän heikommallekin alustalle, Huttunen totesi.

Hakalla potilaita

Seurojen budjettivertailu kertoo, että Haka pyörittää liigaorganisaatiotaan lähes kolminkertaisella rahamäärällä RoPSiin verrattuna, vaikka Hakakin on joutunut puristamaan budjettiaan tälle kaudelle. Onneksi pelejä ei pelkillä budjeteilla ratkota.

Hakan alkukautta varjostaa useamman runkopelaajan loukkaantuminen. Huomattavin poissaolija on kemiläislähtöinen toppari Juha Pasoja, joka potee luumustelmaa vielä jonkin aikaa. Syrjässä ovat myös laiturit, RoPS-lähtöinen Mika Nenonen sekä Tommi Torkkeli.

Hakalla on jalkeilla erittäin kokenut ryhmä, sillä peräti viidellä pelaajalla on yli 200 ottelun liigakokemus. Nimekkäin on edelleen viime kauden parhaaksi liigapelaajaksi arvostettu venäläinen Valeri Popovits. 33-vuotiaalla ”Tsaarilla” on menossa jo 11:s kausi Hakassa. Mies on mättänyt 132 liigamaalia, joista Hakalle peräti 120.

Jos ”Vallu” ei ehdi maalintekoon, hän ruokkii syötöillään ennen muuta Sami Ristilää, Mikko Innasta sekä vikkelää virolaista Sergei Terehovia.

Hakan alkaneen kauden kysymysmerkkinä pidetään maalivahtipeliä. Vastuun siitä kantaa 20-vuotias Mikko Vilmunen. Hakan onneksi Vilmusen edessä on Janne Sallin, Harri Ylösen, Jarkko Okkosen ja Lasse Karjalaisen kaltaisia puolustajia, joilla näkemystä ja kokemusta riittää. Jaro ei tätä linjaa onnistunut puhkaisemaan, joten nyt on Zoran Bogesicin, Zeddy Sailetin, Mika Hännisen ja kumppaneiden vuoro yrittää rikkoa Vilmusen nolla.

- Hakalla on pitävä alapää ja pelaava yläpää, kuvaili RoPSin manageri Jouko Kiistala illan vastustajaa.

RoPSilla myös

Loukkaantumiset rasittavat myös RoPSin kokoonpanoa. Dejan Godar ei pystynyt eilen harjoittelemaan, joten hän on korkeintaan vaihtopelaaja. Uusi potilas on nilkkansa pahan näköisesti pyöräyttänyt kakkosmaalivahti Tero Mäkäläinen, joten A-juniori Risto-Pekka Söderlund nousee kokoonpanoon. Nyös Petri Lehtonen teloi sunnuntaina polveaan. Vanhoina potilaina jatkavat Jarno Koivisto ja Matias Turpeinen. Kokoonpanoon palaa Matti Kutila.

Oma mielenkiintonsa Rovaniemen liiga-avauksessa on yleisömäärä. RoPS on ilmoittanut tavoittelevansa kaudella 1750 katsojan keskiarvoa kun liiga pisti tavoitteeksi 2050 katsojaa. Viime kauden parhaassa ykkösen ottelussa oli n. 1500 katsojaa, joten tällä rintamalla tarvitaan herätystä tavoitteiden toteutumiseksi.

Menestys on tietysti tärkeä mittari yleisön silmissä, mutta joukkueen näkökulmasta yleisön tuki kotiotteluissa on yksi tärkeä ase lisää.

Ottelu alkaa keskuskentällä klo 18.30.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 861 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309