ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 06 touko 2004 03:00

RoPS ei karsasta altavastaajan osaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura starttaa 20. liigakaudelleen mielenkiintoisesta tilanteesta. Sen lisäksi, että joukkue päätti viime syksynä kahden vuoden visiitin I divisioonan, seura sai liigaan paikalliskilpailijan samasta läänistä. Tornion Pallo -47:n nousu jalkapallon pääsarjaan oli kaivattu lisä kutistuneelle liigakartalle.

492127
RoPSin unkarilaisvalmentaja György Hamori tarkkailee kun Mika Gröhn liukuu palloa Ville Syväjärven jaloista Saarenkylässä.
658839
RoPSin toinen toppari Matti Kilpelä yrittää pitää palloa Mika Gröhnin puristuksessa. Vasemmalla uusi puolustava keskikenttämies Petri Lehtonen.

Nousijana RoPS ei liputa mitalihaaveiden tai eurokenttien puolesta. Alkavan kauden realismia on vakiinnuttaa liigapaikka ja jatkaa pari vuotta kestänyttä joukkueen rakennustyötä. Seura on ilmoittanut tavoitteeksi sijat 7-10.

- Olemme pelanneet erittäin vähän muita liigaseuroja vastaan, joten tuntuma on vielä hatara. Sellaisen kuvan olen kuitenkin saanut, että tulossa on tasainen liiga, jossa ei voittamattomia joukkueita ole, arvioi RoPS-manageri Jouko Kiistala pari päivää ennen h-hetkeä.

- Vaikea sanoa, onko pelin taso liigassa parantunut kahden viime vuoden aikana. Sen olen havainnut, että seurojen pelaajaringit ovat pienentyneet puhtaasti taloudellisista syistä. Nähdäkseni ns. isotkin seurat ovat nyt haavoittuvampia.

Varustautumisessa onnistuttu

RoPS on kasvattanut pelaajarinkiään divarivuosista jonkin verran. Kiistalan mielestä varustautumisessa on myös onnistuttu.

- Olen varma, että meillä on vahvempi ryhmä kuin viime kaudella. Saimme selkeitä vahvistuksia kuten Petri Lehtosen, Panu Kuuselan, Zoran Bogesicin, Lazlo Feketen ja Matti Kilpelän. Vanhemmasta kaartista Zeddy Saileti on paremmassa kunnossa kuin aikoihin ja nuoret pelaajat Juha Majava, Mika Hänninen ja Mika Gröhn ovat taas pykälän valmiimpia, Kiistala summasi.

Altavastaajan asema sopii Kiistalan mielestä RoPSille hyvin.

- Pelitaktiikka on aina pelikohtainen. Vaikka meillä on parhaat avut vastaiskupeliin, löytyvät eväät myös karvauspeliin. Tämä on huomattu kevään harjoitusotteluissa.

Juuri liigan kynnyksellä joukkueessa on loukkaantumissuma, mutta niin on monella muullakin seuralla.

- Sitä on turha lähteä murehtimaan. Niillä mennään, jotka ovat kunnossa. A-nuorista löytyy hyviä paikkaajia, totesi Kiistala. Keväällä viriteltiin yhteistyötä II divisioonan FC Rio Granden kanssa, mutta siltä rintamalta ei ole Kiistalan mukaan uutisia kerrottavana.

Mäntyvaarasta Hämeenlinnaan

RoPS pääsee perjantain liiga-avaukseen Hämeenlinnaan sikäli harvinaisesta tilanteesta, että joukkue on päässyt nurmelle myös Rovaniemellä. Tämän viikon treenit on tehty Mäntyvaaran kentillä. Sitä ennen ehdittiin tutustua pari viikkoa Saarenkylän hiekkatekonurmeen. Rovaniemellä siirrytään tositoimiin nurmelle, ruskealle sellaiselle, ennätysaikaisin, kun RoPS kohtaa kotiavauksessa jo ensi maanantaina FC Hakan.

- Onhan alkava kausi uusi startti myös yleisölle. Hieno juttu, että pystymme tarjoamaan heille 13 kansallisen tason huipputapahtumaa. Ilmassa on selvästi ollut odotuksen merkkejä. Toivottavasti se näkyy ja kuuluu myös kentän laidalla, Kiistala esitti.

Oma osakilpailu liigan sisällä

Kiistala myönsi, että liigassa pelataan 14 joukkueen kokonaiskisan ohella myös ”Lapin oma osakilpailu”.

- Tornion tekemisiä ja menestystä seurataan varmasti tarkasti myös Rovaniemellä - ja päinvastoin. Tämä on seurojen faneille iso asia ja tarttuu pakostakin myös seuran toimijoihin, Kiistala tunnusti.

- Lapin kannalta olisi hienoa, että liigassa olisi kaksi joukkuetta myös tämän kauden jälkeen, totesi RoPSin kapteenina jatkava Petri Jalava, jolla riittää jännitettävää Lapin derbyjen ohella myös Turun otteluissa.

- Odotan tosi paljon myös pelejä kotikaupungissa. Katsomossa on aina paljon ystäviä ja tuttuja, neljä vuotta sitten viimeksi liigassa pelannut Jalava kertoi.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 613 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309