maanantai, 03 touko 2004 03:00

Majava RoPSin tehomies cupissa

Rovaniemen Palloseura näytti Palloseura Kemille viimeistelyn mallia sunnuntaina Karihaaran hiekalla pelatussa Suomen cupin 4. kierroksen ottelussa.

964008
Juha Majava (vas.) teki Rovaniemen Palloseuran avausmaalin ja syötti kaksi seuraavaa Karihaaran hiekalla pelatussa ottelussa.Tässä taisteluparina Palloseura Kemin Antti Uimaniemi.

Avausjaksolla tahtipuikkoa heilutellut RoPS ratkaisi ottelun kolmen maalin tehovartin ansiosta ja toisella jaksolla pitkät tovit peliä hallinneen PS Kemin cup-taival katkesi 1–4 (0-3) tappion myötä.

– Tässä näkyi liigan ja Kakkosen tasoero. RoPS rokotti heti maalitekopaikoistaan, joista pari he saivat kyllä huolimattoman miesvartioinnin seurauksena, PS Kemin valmentaja Seppo Hosio harmitteli.

Vasemman laitalinkin tontiltaan hanakasti hyökkäyksiin noussut Juha Majava oli RoPS:n tehomies, sillä hän vei vieraat johtoon ja syötti kaksi muuta avausjakson maalia.

17. minuutilla Majava yllätti PS Kemin maalivahdin Sami Mäkipörhölän roikulla. Mäkipörhölä oli hieman liian ulkona maalistaan tilanteessa, jonka RoPS:n pakki Panu Kuusela pohjusti nopealla, pitkällä heitolla omalta puolustusalueelta.

2–0 maalissa Majava riisti pallon PS Kemin alakerran virheen seurauksena ja siirsi sen Zeddy Sailetille, joka laukoi vastapallosta tarkasti alanurkkaan. Kolmannessa maalissa Majava vapautti sitten Zoran Bogesicin maalintekoon.

PS Kemi sai avausjaksolla painetta vierasmaalille parin kulman myötä, mutta ainoan kerran RoPS-vahti Ratko Marijanovic joutui kunnolla torjuntatöihin hieman ennen taukoa ottaessaan kiinni Ville Himangan laukauksen.

Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut kolmen maalin tappioasemassa. Toisella jaksolla vaihdosta tullut kärkimies Esa Savolainen puski kavennuksen 54. minuutilla Seppälän antamasta kulmasta.

Muut PS Kemin hyökkäyskuviot RoPS kuitenkin hyydytti rutiinilla ja viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä tulosta syntyi vielä nopealla vastaiskulla, kun Ville Ylipaavalniemi laukoi loppulukemat Mika Gröhnin syötöstä.

Loukkaantumiset ovat olleet RoPS:n valmentajan György Hamorin riesana. Toisaalta sunnuntain pelissä tuli peliaikaa joukkueen nuoremmalle kaartille.

– Tärkeintä oli, että pääsimme jatkoon. Kovan kentän takia pelinrakentelu ei ollut mitenkään erikoista, pallo oli liikaa ilmassa, arvioi Hamori liigakenraalia.

RoPS:n sarjakausi käynnistyy ensi perjantaina vieraissa FC Hämeenlinnaan vastaan.

PS Kemi: Sami Mäkipörhölä; Jukka Hyvärinen, Jani Hyvärinen(45. Mika Ravander), Matti Palosaari, Jani Mäkitalo; Mika Kurkela, Antti Uimaniemi, Jarkko Seppälä, Ville Paakkari (58, Mikko Uimonen); Arto Hakala, Ville Himanka (45. Esa Savolainen).

RoPS: Ratko Marijanovic (45.Tero Mäkäläinen); Ville Syväjärvi, Petri Jalava, Matti Kilpelä, Panu Kuusela; Matti Kutila, Slavko Mandic, Petri Lehtonen, Juha Majava (76. Mika Gröhn); Zeddy Saileti, Zoran Bogesic (62. Ville Ylipaavalniemi).