ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 30 elokuu 2003 03:00

Pelikielloista kärsivä GBK RoPSin sunnuntaivieras

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Pelikiellot ja loukkaantumiset rassaavat niin Rovaniemen Palloseuraa kuin sen sunnuntaista kotivastustajaa Kokkolan GBK:ta.

  RoPSin kolmanneksi viimeisessä Ykkösen kotiottelussa on muuten selvät sävelet: RoPS tarvitsee voiton pitääkseen asemansa sarjan kärkikaksikossa.

‑ Tuntuu, että kaikki pelit ovat nyt kuuden pinnan pelejä. Tärkeitä ne joka tapauksessa ovat, summaa RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Sarjasta on pelaamatta yhdeksän kierrosta, joten jaossa on vielä peräti 27 pistettä. RoPS on tällä hetkellä liigakarsijan paikalla kahdeksan pistettä vakuuttavasti sarjaa johtavan TP‑47:n takana. Kiistalan mukaan RoPSin on syytä keskittyä vain omiin peleihin. Tornion pistekertymään joukkue voi vaikuttaa ainoastaan ensi keskiviikon vierasottelussa Pohjan stadionilla, josta odotetaan Lapin jalkapallosyksyn päätapahtumaa.

GBK oli viime kaudella syyskierroksen pisterohmu, mutta nyt ei ole näyttänyt siltä. Joukkue on niukasti putoamiskarsinnan paremmalla puolella ja tarvitsee pinnoja sarjasopimusta varten. Joukkueessa on ollut monenlaista tuuletusta kauden aikana ja seuraa on vaihtanut useampi pelaaja. Rovaniemen reissulle kokoonpano keveni peräti kolmella miehellä pelikieltojen takia. Poissa vahvuudesta ovat paras maalintekijä Timo Peltola (tehnyt 7 maalia), Kenneth Hellsten ja Joni Koppinen. GBK sai pelaaja‑apua loppukaudeksi liigaseura Pietarsaaren Jarosta kun 21‑vuotias Henri Sandsted siirtyi Kokkolaan.

Järvinen ja Jalava pois RoPSilta

RoPSin riveistä puuttuu pelikiellon takia viime peleissä hyviä otteita esittänyt Janne Järvinen. Puolustuspää menee sekin uuteen kuosiin kun kapteeni Petri Jalava katselee tapahtumia kentän laidalta takareisivamman takia. Juho Kirjonen on palannut harjoitusvahvuuteen, mutta ei ole vielä pelikunnossa.

RoPS ei hanki enää uusia pelaajia sunnuntaina päättyvän siirtoajan puitteissa. TP‑47 sen sijaan on liittänyt pelaajalistalle Tommi Halosen FC Hakasta Valkeakoskelta. Halonen parantelee vielä polvivammaa, mutta saattaa pelata syksyn aikana. Halonen on lähtöisin Torniosta ja aloittaa opiskelun kotikaupungissaan maanantaina.

RoPS ‑ GBK pelataan sunnuntaina klo 18.30 keskuskentällä. 

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Ratko Marijanovic, 5 George Chilufya, 6 Norbert Kerenyi, 8 Dejan Godar, 9 Zeddy Saileti, 10 Tibor Markus, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman 13 Jouko Turpeenniemi, 14 Jari Gröhn, 17 Matti Kutila, 19 Mika Hänninen, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Mika Gröhn, 23 Goran Nestorov,24 Matti Hiukka. Valmentaja György Hamori, manageri Jouko Kiistala.

GBK: 1 Kivimäki‑Wikman JukkaPekka, 2 Kanala Tommi, 3 Judin Gennadi, 4 Sundell Krister (kapt.), 5 Hellsten Kenneth, 6 Koppinen Joni, 8 Kretov Anatoli, 9 Peltola Timo, 10 Paavolainen Tuomo, 11 Kainu Pekka, 13 Yli‑Tokola Marko, 14 Sandstedt Henri, 15 Kut Vitali, 16 Kretov Vitali, 17 Karhu Tero, 18 Aho Petter, 19 Uusimäki Markus, 20 Viitala Timo, 21 Peltonen Antti, 22 Matjash Valeri, 24 Långbacka Gustav. Valmentaja Jevtutshenko Grigori, manageri Engberg Tom.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1721 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309