ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 elokuu 2003 03:00

Jos haluu saada on pakko antaa.....

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Näihin suomalaisen rap-musiikin alkuaikojen menestysbiisin sanoihin on helppo yhdistää RoPSin viimeisten kotipelien esitykset.

 

Pari maalia vieraille eteen ja sitten vasta vilkku vasemmalle ja ohi.

Valitettavasti tämä tyyli ottaa kovasti fanien sydämien päälle, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Miksi näin?

Sinipaidat eivät varmaankaan tee tätä tahallaan. Jostakin kumman syystä porukka ei syty heti alkuun. RoPS on divarin ehdotonta eliittiä mikäli haluavat. Ja miksi eivät haluaisi.

Valmentajan ja pelaajien välinen kommunikointiongelma voisi olla yksi syy. Toinen voisi olla pelaajien sitoutumattomuus tehtäväänsä, kolmas vaikkapa joukkueen pelaajamateriaali.

Ja neljäs niinpä, niin jos sen tietäisin niin…..täti olisi vaikka setä. 

n n n

Valmentaja György Hamorin suomenkielen taito kehittyy koko ajan, mutta tuleeko hänen sanomansa selväksi joukkueelle, se on kysymysmerkki. Fanaattinen valmentaja varmasti tietää kaiken jalkapallosta, mutta saako pelaajat tarpeeksi tietoa tehtävistään. On aivan turhaa panna joukkueen esitysten ailahtelua valmentajan piikkiin, mutta keskinäinen kommunikaatio kaipaisi parannusta, sillä joukkue on välillä täysin kuutamolla valmentajan ohjeista. Todettakoon kuitenkin, että aika on tehnyt tehtävänsä ja "Ykän" sanomisia jo ymmärretäänkin.

Joukkue pelaa näkemän perusteella koko sydämellään ja viimeisetkin ulkomaanavut tuntuvat viihtyvän Rovaniemellä. Pelaajanipussa pitäisi olla myös jauhoja vaikka mihin. Tällaista on futis, joten, jossitteluille on sijaa.

n n n

Petri Jalava on osoittanut olevansa RoPSlle todellinen kultakimpale. Hänestä tulee mieleen Steven Polack. Pitkästä aikaa Keskuskentällä esiintyy persoona jota kannattaa tulla katsomaan. Valitettavasti yleisö keskittyy tätä nykyä omien arvosteluun, eikä kotijoukkueen kannustamiseen.

Tärkeämpää on sinipaitojen mollaaminen ja tuomarin nälviminen. Sekö vie RoPSa eteenpäin, vai päinvastoin?

Vasemmalla laidalla Juha Majava ja Mika Gröhn ovat ilahduttaneet kentällä koko kesän, mutta nuoret pojat eivät tunnu saavan yleisöltä anteeksi ensimmäistäkään virhettä. Mika Hänninen on puolestaan ollut joukkueen viimeisten voittojen takuumiehiä Petri Jalavan kanssa, mutta "Hoopin" epäonnistumiset suolataan välittömästi. Herääkin kysymys, onko Rovaniemellä jalkapallokulttuuria?

Eiköhän pelaajat tarvitse puukon sijasta taputuksia selkään.

Toisaalta ottelutapahtuma tekee tehtävänsä sosiaalisessa mielessä, kun kansa saa puhua. Mutta miksi omia vastaan?

n n n

Erotuomaritoiminta tällä kaudella on ollut Keskuskentällä anteeksiantamattoman huonoa. Onneksi Honka-pelissä Heikki Pajunen ymmärsi olla katsomatta oikeaan suuntaan oikealla hetkellä ja Jalava sai tehdä rauhassa ratkaisumaalin. Muutoin helsinkiläinen erotuomari olisi tarvinnut poliisisaattuetta matkalla lentokentälle.

Pahiten tuomaritoiminnasta on kärsinyt juuri Petri Jalava, joten "pieni" käsivirhe maaliin johtaneessa tilanteessa sallittakoon hänelle. Jalava on ollut terrorismin kohteena läpi koko kauden. Hän on kärsinyt suvereenisuudestaan pääpelitilanteissa. Jalavaa on saanut rikkoa kuin vierasta sikaa tuomareiden puutumatta selkään tönimisiin. Ihmeen hyvin miehen pinna on pitänyt. Joka tapauksessa, kaikki Keskuskentälle sillä; jos haluu saada on pakko antaa…..

 

JUKKA HARMAALA
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Luettu 834 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309