ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 heinäkuu 2003 03:00

RoPS sai työvoiton

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS:n nousuhaaveet saivat jälleen uutta pontta, kun TP-47 pelasi maalittoman tasapelin Rakuunoiden vieraana.

969263
Mika Gröhn iski loppunumerot 3-1 (Kuva: Pekka Aho)
684436
Matti Kutilan (vas.) käsialaa oli ottelun avausmaali. Tibor Makus (kesk.) siirsi RoPSin 2-1 johtoon. (Kuva:Pekka Aho)

Keskuskentällä pelatun ottelun tempoa kuvastaa hyvin se, että toisella jaksolla kenttää miehitti myös lokkiparvi, joka viihtyi pelaajien päiden tasolla, joten mistään suuresta jalkapallojuhlasta ei voinut puhua.

RoPS:n kapteeni Petri Jalava puki pelin jälkeen ottelun kuvan sanoiksi.

– Pitäisi kulkea, mutta ei kulje. En osaa sanoa syytä, mutta emme ole tarpeeksi hereillä.

Jalavan johtamalla joukkueella ei olisi pitänyt olla suurempaa huolta koko ottelun aikana, mutta kotijoukkueenpelaajat järjestivät itselleen täyden sunnuntaityön. Mikäli RoPS olisi ollut taitojensa edellyttämällä tasolla, niin peli olisi voinut päättyä reiluun kotivoittoon. Hyvä osoitus kotijoukkueen työmoraalista oli Korsholmin tasoitus maali. Norbert Kerenyi purki vierailijoiden keskityksen alokasmaisesti kohti omaa maalia. Tom Svarvar sai pallon rangaistusalueen rajalla ja upotti helposti pallon maaliin.

Tätä ennen Matti Kutila oli ehtinyt tehdä tähän asti kauden komeimman osuman Keskuskentällä. Janne Järvinen antoi oikealta laidalta tarkan keskityksen ja oikea aikaisesti tilanteeseen tullut Kutila laukoi pallon ilmasta maalin takaverkkoon.

Johto-osuman jälkeen RoPS vajosi jälleen kerran untenmaille. Joukkue ei pysty pitämään ottelun hallintaa johtoasemassa. Korsholm ottikin ohjat käsiinsä, mutta comebackin maalipuiden väliin tehnyt Matti Vikman piti sinipaidat pystyssä. Maalivahtivalmentajana tätä ennen toiminut Kolli olikin mies paikallaan.

– Aistin tilanteen jo viikolla, että käsky saattaa käydä. Sandor Matusilla ei ole ollut paras mahdollinen motivaatio harjoiteluun, joten minä astuin ruotuun. Hyvinhän tuo meni. sanoisin, että normaali homma.

Toisella jaksolla 1-1 tilanteessa Vikman teki muutaman tärkeän torjunnan ja tehoton kotijoukkue pysyi pelissä mukana. Liekö kiitos Kollin mainioiden esitysten, mutta RoPS heräsi ottelun lopussa pelaamaan.

Johtomaali syntyi Juha Majavan vapaapotkun jälkitilanteesta, jonka Tibor Markus laukoi yläriman kautta sisään. Ottelun loppunumerot olivat Mika Gröhnin jalan työtä: hyvä viimeistely ruuhkasta.

Loppuanalyysinä ottelusta todettakoon, että RoPS:n on parannettava asennetta pelaamiseen, sillä seisomalla ei tärkeitä oteluita voiteta. Onneksi tällä kertaa vastustaja oli nallipyssytasoa ja heidän tehokkuutensa oli vielä heikompaa kuin RoPS:n.

Vahvistuksia entisestä Jugoslaviasta

Rovaniemen Pallosura avaa ilmasillan entiseen Jugoslaviaan. Sieltä lentää keskiviikkona kolme pelaaja näytille Napapiirille agenttina toimineen ex-Valkeakosken Hakalaisen Dracan Bajicen värvääminä.

– He ovat kovan luokan pelimiehiä. Tulossa on 31-vuotia maalivahti. Hänellä on mittaa 187 cm. Keskikentälle tulee Jugoslavian ja Unkarin pääsarjaa pelannut mies, kärkeen tyrkyllä on Jugoslavian ja Kreikan pääsarjoissa verkkoja heilutellut pelaaja. Molemmat ovat 186 cm pitkiä, manageri Jouko Kiistala kertoi.

– Heidän pitäisi olla todella kovia miehiä.

Tulokkaat ovat kuukauden koeajalla RoPS:ssa ja seuralla on heihin optio ensikaudesta. Pelaajat liittyvät sinipaitojen harjoitusvahvuuteen torstaina.

2003 Lapin Kansa

Luettu 1447 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309