ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 touko 2003 14:00

RoPS iski kuudesti Kajaanissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kajaanin Haka joutui kovaan kouluun jalkapalloilukauden virallisessa avausottelussa sunnuntaina Kajaanissa, kun Rovaniemen Palloseura antoi kajaanilaisille jalkapallo-oppitunnin.

RoPS lunasti napapiirille jatkopaikan Suomen cupin 4. kierrokselle selvällä 6-0 (2-0) -voitollaan.

RoPS:n seuraava vastustaja on kakkosessa pelaava joensuulainen JIPPO. Ottelu pelataan ensi lauantaina Kajaanissa. Se on RoPSin viimeinen ottelu ennen 18.5. alkavia ykkösen pelejä.

Sen sijaan kajaanilaiset pääsevät nyt rauhassa valmistautumaan kahden viikon kuluttua alkavaan sarjaan. Hakalle RoPS-ottelu oli kenraaliharjoitus, sillä ohjelmassa ei ole enää harjoitusotteluja ykkösmiehistöllä. Tosin loukkaantumisista kuntoutuville hakalaiselle on luvassa harjoituspeli viikonloppuna.

Hakan ja RoPS:n lähtökohdat uuteen kauteen ovat janan vastakkaisista päistä. Kun Hakan päähuomio kiinnittyy kakkosen peleihin ja siellä säilymiseen, on vahvasti uudistunut RoPS asettanut tavoitteensa ykkösessä liiganousuun. RoPS juoksutti kentälle avauskokoonpanoon peräti kuusi vieraan maan passilla kulkevaa ammattilaispelaajaa, joista kolme on tullut uuden valmentajan György Hamorin perässä Unkarista. Muut kolme ovat tutut sambialaiset Zeddy Saileti ja George Chilufya sekä jo viime kesänä torjunut unkarilaismaalivahti Sandor Matus.

Turpeinen teki kaksi ja syötti kaksi

RoPS ei hämmästynyt Hakan hornankattilaa pallohallia, vaan jyräsi kotijoukkueen yli avausjakson vastusteluista huolimatta. Kajaanilaiskatsomon toiveet cup-yllätyksestä karisivat jo reilussa puolessa tunnissa, kun RoPS:n Matias Turpeinen ja unkarilaiskärki Tibor Markus tekivät maalin mieheen terävistä vastahyökkäyksistä. Molemmat tulivat samalla kaavalla: mies oikeaa laitaa pitkin karkuun ja pallo verkkoon. Turpeinen puski sisään Sailetin keskityksen, mutta Markus vei itse pallon loppuun saakka Haka-vahdin Mika Pirisen ohi. Tilanteen pohjusti Turpeinen.

Toinen puoliaika oli RoPS:n näytöstä. Tyly kyyti alkoi jo 50. minuutilla, kun Janne Järvinen nosti 3-0-maalin Hakan puolustuksen sähläämisen jälkeen. Turpeinen puski 4-0-maalin jälleen Sailetin nappikeskityksestä. Viimeisellä vartilla Gabor Toldin korvannut Mika Hänninen laukoi napakasti kaksi osumaa, molemmat maalitolppien kautta. Esityön tekivät Järvinen ja Turpeinen.

Toiveita päästä nurmelle

RoPS-valmentaja György Hamori hymyili leveästi pelin jälkeen. Vaikka sarja-avaus on vasta 18.5., sai valmentaja pallohallissa muutamia vastauksia avoimiin kysymyksiä. Hamorin mukaan RoPS on valmis vastaamaan joukkueen johdon haasteeseen sarjanoususta, vaikka se vaatiikin kovaa työtä.

- Meillä on 15 uutta miestä, ja kaikki pelasivat nyt hyvin. Avauskokoonpanon tiedän, unkarilaisvalmentaja vihjaisi.

RoPSin tämän hetken suurin toive on päästä harjoittelemaan raviradan nurmelle Mäntyvaaraan. Tavoitteena on aloittaa myös sarjapelit nurmella.

Sunnuntaina kokoonpanosta puuttui nivusta parannellut toppari Juho Kirjonen. Alkavalla viikolla ruotuun palaa myös Mika Huikari.

Tylyistä loppunumeroista huolimatta Haka pisti RoPS:lle kampoihin kunniakkaasti avausjakson ajan, mutta ei lopulta pysynyt jarruttamaan kookkaamman ja kokeneemman RoPS:n rynnistystä. Haka hävisi RoPS:lle myös kaksinkamppailuissa, kun nuorten kajaanilaispoikien voima ei vielä riitä.

Näkyvin ero joukkueiden välillä oli terävyydessä maalin edustalla. Hakakin sai pallon muutaman kerran RoPS:n maalin tuntumaan, mutta vapauttavat syötöt epäonnistuivat tai laukaukset puuttuivat kokonaan. Hakan paras ja näyttävin maalitilanne tuli 16. minuutilla, kun Pekka Mähönen laukoi vapaapotkun tulisesti Sandor Matusin syliin. Toisella puoliajalla Haka ei päässyt kertaakaan maalitilanteisiin.

Hakan valmentaja Pekka Kemppainen teki tauolla kolme vaihtoa ja pelin lopussa kolme lisää, kun Tampereelta Hakaan palannut Juha-Matti Saarinen ja uusi kärkimies Mikko Uimonen saivat kolhuja.

Haka: Mika Pirinen; Kimmo Repo, Esa Mulari, Pekka Räisänen, Antti Leinonen (Marko Koistinaho); Heikki Juntunen (Jouni Juntunen), Pekka Mähönen, Juha-Matti Saarinen (Marko Halinen), Ilkka Suortti; Jan Hiltunen (Mikko Uimonen-Mika Juutinen), Lasse Jauhonen.

RoPS: Sandor Matus; Petri Jalava, Mika Gröhn (45. Matti Kutila), Norbert Kerenyi; George Chilufya (83. Juho Puro), Gabor Toldi (60. Mika Hänninen), Zeddy Saileti, Juha Majava; Tibor Markus, Matias Turpeinen, Janne Järvinen.

© 2003 Lapin Kansa

 

Luettu 2614 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309