ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 maaliskuu 2003 13:00

RoPSilla rivakka alku Ykköscupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloitti leveällä 4-0 (3-0) voitolla jalkapallon Ykköscupin ottelut Ounashallissa lauantaina.

573549
RoPSin toisen polven kaartia edusti hyvillä otteilla Juha Majava (oik.), joka tässä painii Kraftin puolustuksen kanssa. Taustalla kaksi maalia viimeistellyt puolustaja Mika Gröhn.

Närpiön Kraft ei ehtinyt missään vaiheessa isäntien tempoon mukaan. RoPS liikkui rivakasti ja rakenteli maalipaikat laitojen kautta. Kaikki avausjakson kolme osumaa syntyivät keskityksistä. Varsinkin RoPSin nuoriso-osasto pisti hösseliksi Kraftin puolustusalueella. Avausosuman viimeisteli vasemman pakin paikalta hyviä nousuja tehnyt Mika Gröhn suoraan Juha Puron keskityksestä.Jakson lopulla alkoi Mika Hänninen -show. Viime kesänä 19-vuotiaiden maajoukkuerinkiin noussut RoPSin kasvatti puski ensin Gabor Toldin keskityksestä 2-0 ja hetkeä myöhemmin Hänninen järjesti Mika Gröhnille varman paikan 3-0 -osumaan. Gröhn sivalsi pallon läheltä maalin kattoon.

Toisella jaksolla RoPSilla oli runsaasti tekopaikkoja rangaistuspotkua myöten, mutta pallo saatiin vain kertaalleen Fredrik Mattlarin selän taakse. Rankkarin hankkinut ja sen Mattlarin ulottuville ampunut unkarilainen Gabor Toldi paikkasi erheensä laukomalla hetkeä myöhemmin vapaapotkin Kraftin puolustajan kautta verkkoon.

TP-47 mittaa RoPSin keskiviikkona

Toldista RoPS on toivon mukaan saamassa tekijämiehen erikoistilanteiden hoitajaksi. Palaset olivat muutenkin kohtalaisesti kohdallaan. Keskuspuolustuksessa on kokoa ja näköä Petri Jalavan ja Juho Kirjosen myötä. Puolustuksen paineensietokyvystä ei saanut vielä oikeaa kuvaa, koska Kraftista ei ollut paineen aiheuttajaksi. Ensi keskiviikon Ykköscupin vierasottelussa Kemissä RoPS kohtaa Tornion Pallo-47:n ja siinä pelissä tilanne on jo toinen. TP:n valmennusjohto oli Ounashallissa katsastamassa tulevia vastustajia.

Keskikentällä ja kärjessä RoPSilla on kiitettävästi omia voimia. Nähdyn perusteella Mika Hänninen ja Juha Majava ovat kypsymässä pelimiehiksi eikä puolustaja Mika Gröhninkään otteissa ollut moittimista. Kärjessä Matias Turpeinen on selvästi saanut targetin roolin ja se sopii hänelle.

RoPSilta puuttui lauantaina Zeddy Saileti, George Chilufya, Tibor Markus ja Janne Järvinen, joten aloituskoonpanon paikoista kisa kiristyy kevään myötä.

RoPSin unkarilaisvalmentaja György Hamori oli tyytyväinen voitosta, mutta edessä on hänen mukaansa vielä "töitä, töitä, töitä".

- Ykköscupin ottelut ovat tervetulleita, sillä samalla näen myös tulevia sarjavastustajia, Hamori totesi. Miehen suomen kielen taitokin kehittyy koko ajan, joten kommunikointi joukkueen kanssa kohenee päivä päivältä.

Rovaniemellä Hamori sanoo viihtyneensä tähän asti erinomaisesti.

RoPSin kokoonpano: Sandor Matus, Petri Jalava, Juho Kirjonen (62. Jari Gröhn), Mika Gröhn, Norbert Kerenyi, Gabor Toldi, Juha Puro, Matti Kutila (82. Ville Ylipaavalniemi), Mika Hänninen (62. Johannes Jukkola), Juha Majava, Matias Turpeinen.

Kari Pyykkö
© 2003 Lapin Kansa

 

Luettu 1248 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309