ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 14 helmikuu 2003 13:00

Uudistunut RoPS voitti jälleen OLS:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS:n uusien pelaajien testiotteluiden rupeama on ohi. Ykköseen noussut OLS on ollut vastassa kahdessa tämän viikon ottelussa.

255872
RoPS:n unkarilaispelaajat Norbert Kerenyi ja Kabor Toldi esiintyvät ensikaudella RoPS paidassa. Puolustajana pelaava Kerenyi oli eilen kentän tähti tehden kaksi maalia.

Maanantaina sinipaidat voittivat Kemissä oululaiset 6-0 (0-0). Eilen Ounashallissa saldo jäi yhtä laihemmaksi, nyt lopputulos oli 5-0 (2-0).

Ottelut oli tarkoitettu lähinnä kolmen unkarilaispelaajien testipeleiksi. Norbert Kerenyi, Gabor Toldi ja Tibor Markus voivat olla tyytyväisiä. Maanantaina Markus teki kolme maalia, eilen hänen saldonsa oli yksi. Mies viimeisteli ottelun 3-0 osuman Mika Huikarin syötöstä.

Nykyään RoPS:n managerina toimivan Jouko Kiistalan mukaan vielä ilman työlupaa oleva Markus palaa Unkariin, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä hyökkääjäpelaaja vahvistaa kesällä rovaniemeläisiä.

- Hänellä on hyvä asenne työntekoon. Kahdessa ottelussa neljä maalia eivät ole huonompi työnäyte, Kiistala analysoi.

Kiistalan mielipiteeseen on helppo yhtyä, sillä ainakin eilisen perusteella 24-vuotias Markus haastoi mielellään vastustajia kaksinkamppailuihin ja omasi selvän maalitykin vainun.

Kaksi muuta kokelasta kuuluvat managerin mukaan kahdella seuraavalla kaudella RoPS:n vahvuuteen. Oikeaa puolustajaa pelannut Norbert Kerenyi viimeisteli ottelun ensimmäisen ja neljännen maalin. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla hänen yhteispelinsä saman laidan linkkinä pelanneen Mika Huikarin kanssa oli lupauksia antavaa. Muutenkin Huikarin panos ottelussa oli hyvä. Ennen vaihtoon menoa hänellä oli sormet pelissä kolmeen maaliin. Huikarin paluu joukkueen miesvahvuuteen näyttää olevan selvä vahvistus RoPS:lle.

Gabor Toldi jäi Ounashallin ahtaalla kentällä ilman maaleja, mutta mies ahersi nöyrällä asenteella läpi ottelun. 5 - 0 maalissa hän tosin väläytteli pelisilmäänsä. Jouko Turpeenniemi purjehti kylmän rauhallisesti läpi unkarilaisen syötöstä.

Maanantaina kolme maalia tehnyt Matias Turpeinen pelasi vain ensimmäisen puoliajan. Miehen saldo oli yksi tuhlattu rangaistuspotku ja yksi maali.

Uuden valmentajansa unkarilaisen György Hamorin alaisuudessa suoritettu kotidebyytti jätti joukkueesta raikkaan kuvan. Vastustajaan iskettiin kiinni heti jo hyökkäysalueella ja puolustuspelaaminen oli parempaa tasoa kuin viime kesänä.

Jouko Kiistalakin on tyytyväinen.

- Nyt kasassa on joukkue. Kahden viikon perusteella on vielä vaikea sanoa, mutta unkarilaisista on hyvät kokemukset.

Valmentaja Hamori oli vaitonainen ottelun jälkeen.

- Työ on kesken. On mukavampi voittaa kuin hävitä. Harjoitus tekee mestarin, herrasmies kommentoi murteisella suomenkielellä.

Jukka Harmaala
© 2003 Lapin Kansa

 

Luettu 1573 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309