ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 22 tammikuu 2003 13:00

RoPSille jämerä topparipari

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ensi kauden jalkapallon I divisioonajoukkue on viilausta vaille valmis. Tiistaihin mennessä nipussa oli 16 sopimuspelaajaa. Näiden päälle seuran testiin tulee helmikuun alkupäivinä kolme unkarilaispelaajaa, joista palkataan näillä näkymin ainakin kaksi. Lisäksi tehdään kaksi uutta sopimusta seuran junioripelaajien kanssa.

Tiistain paras uutinen taisi olla kahden jämerän suomalaistopparin vuoden mittaisten pestien varmistuminen. RoPSin toppariparina häärii ensi kesänä 194-senttinen Petri Jalava ja 190-senttinen Juho Kirjonen. Miehet ovat tuttuja toisilleen, sillä molemmat ovat Turun Palloseuran kasvatteja. He ovat voittaneet samassa joukkueessa kahdesti A-nuorten Suomen mestaruuden.

Petri Jalava (194 cm) tulee Norjasta

26-vuotias Jalava siirtyy Rovaniemelle Norjan II divisioonan Nybergsundista, missä mies pelasi kaksi edellistä kautta. Viime kaudella seuran sijoitus sarjassa oli neljäs. Turun Palloseurassa Jalavalle ehti kertyä 50 liigapeliä. Hän pelannut puoli kautta myös IFK Morassa Ruotsissa ja yhden kauden ÅIFK:ssa Turussa.

- Petri on kova taistelija, hyvä pääpelaaja ja antaa aina kaikkensa. Tepsissä häntä pelautettiin välillä kärjen target-miehenä, joten monipuolisuuttakin löytyy, kertoi Juho Kirjonen toppariparistaan.

Jalava kuvaa Norjan kausia mielenkiintoiseksi ajaksi.

- Norjan kakkosen taso vastaa ihan Suomen ykköstä. Minun tehtäväni oli pääasiassa voittaa kaksinkamppailuja ilmassa enkä niitä yleensä hävinnyt, Jalava vakuutti.

Turkuun Jalavan perheen toi takaisin Norjassa syntynyt vauva.

- Kun Tepsiin ei enää mahtunut, otti Jouko Kiistala yhteyttä ja kysyi pelaamista RoPSissa. Ajattelin, että mikä ettei. Vaimolla on Rovaniemellä jo paljon sukulaisia.

Juho Kirjonen (190) tuttu pari

25-vuotias Juho Kirjonen pelasi viime kauden liigasta pudonneessa Vaasan Palloseurassa. Sitä edellinen vuosi sujui ykkösessä Jaron paidassa, missä hänet valittiin seuran parhaaksi pelaajaksi. Vaasaan Kirjosen vei mukanaan valmentaja Keijo Paananen. Kirjonen on ehtinyt pelaamisen ohella myös opiskella ja hän valmistui joulun alla liikunnanohjaajaksi Vierumäen urheiluopistolta.

Tepsin kasvatti Kirjonen on pelannut kaksi kautta myös FC Interissä Turussa. Liigapelejä hänellä on tilillä 25.

- RoPSin valitsin lähinnä sen vuoksi, että seuralla on hyvät mahdollisuudet palata liigaan. Siirtymistä edesauttoi myös tuttu topparipari. Tunnen hyvin myös Kari Virtasen ja Steve Polackin enkä koskaan kuullut kummankaan sanovan mitään negatiivista Rovaniemestä, Kirjonen kertoi.

Helmikuun alussa Rovaniemelle muuttava Kirjonen kuvaa itseään tahto- ja joukkuepelaajaksi. Pelinlukua hän pitää myös vahvuutenaan.

Järvinen kuritti RoPSia kahdesti

Kolmas uusi ropsilainen tulee myös Turusta. 23-vuotias kärkimies Janne Järvinen opiskelee Turussa, mutta muuttaa nyt Rovaniemelle ja valmistautuu pelaamisen ohella Lapin yliopiston oikeustieteellisen pääsykokeisiin.

Järvinen on lähtöisin Seinäjoelta ja hän pelasi viime kauden TP-Seinäjoen I divisioonajoukkueessa. Kauden saldo oli yhdeksän maalia, joista mies teki kaksi juuri RoPSia vastaan Rovaniemellä. Nuo maalit vesittivät osaltaan RoPSin saumat liigakarsintoihin. Järvinen on 179-senttinen nopea kärkipelaaja.

RoPSin sopimuspelaajiin ovat liittyneet myös viime kauden sapattia pitänyt kokenut Mika Huikari sekä A-juniori Jari Gröhn.

Unkarilaiset testipelaajat tulevat Rovaniemelle joukkueen uuden valmentaja György Hamorin ja maalivahtina jatkavan Sandor Matusin mukana. RoPSin toimitusjohtajan Jouko Kiistalan mukaan kolmikkoon kuuluu 26-vuotias puolustuksen yleismies, 26-vuotias keskikenttäpelaaja sekä 23-vuotias kärkimies. Miehillä on plakkarissa yhteensä n. 200 Unkarin pääsarjaottelua.

- Heidän kohdaltaan asiat ovat sikäli pitkällä, että meillä on valmiina kahden vuoden sopimukset jos miehet vastaavat odotuksia, Kiistala kertoi.

Testipelit RoPS pelaa ykköseen nousseen Oulun Luistinseuran kassa. Oulussa kohdataan 10. helmikuuta ja Rovaniemellä 13.2.

Derek Saileti myös tyrkyllä

Sambialaispelaajista RoPSissa jatkavat Zeddy Saileti ja George Chilufya, joiden kanssa sopimusta jatkettiin jo syksyllä. Sambiasta on tyrkyllä vielä kolmaskin pelaaja. Hän on Zeddy Sailetin 17-vuotias veli Derek Saileti.

- Derekin tulo ratkeaa sen mukaan, joudummeko maksamaan hänestä kasvattajarahan. Seuran kanssa asia on sovittu, mutta Sambian liiton kanssa homma on kesken, Kiistala kertoi.

Yhdessä lohkossa ensi kaudella pelattavan Ykkösen sarjaohjelma julkistetaan lähipäivinä. Sarjan alkamispäivä on 18. toukokuuta.

Kari Pyykkö
© 2003 Lapin Kansa

Luettu 1998 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309