Uutiset

Miehet

perjantai, 10 touko 2024 21:22

RoPS kohtaa Miesten Ykkösessä porilaisen FC Jazzin

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Äitienpäivän ottelussa vastaan asettuu perinteinen jalkapalloseura ja tuttu valmentaja. Jazzia luotsaa tällä kaudella viime vuonna RoPS:n päävalmentajana toiminut Ville Ulanen.

RoPS:n kausi Miesten Ykkösessä jatkuu viikonloppuna jälleen vierasottelulla. Joukkue matkaa Satakuntaan ja kohtaa äitienpäivän iltana FC Jazzin.

RoPSilla on tähän mennessä kasassa yksi piste ja monta tasaista kamppailua, jotka ovat ratkenneet yhden maalin erolla. Jazzin alkukausi on puolestaan ollut ailahtelevampi ja maaleja on otteluissa nähty paljon – joko suuntaan tai toiseen.

Sarjan avauspelissä Jazz taipui Helsingissä HJK Klubi 04:lle lukemin 4-1, mutta otti sen jälkeen selvänumeroiset voitot vieraissa PKKU:sta (0-3) ja kotikentällä KuPS Akatemista (6-1). Viime sunnuntaina oli jälleen tappion vuoro, kun OLS kaatoi porilaiset kotonaan 4-0.

Helatorstaina Jazz kohtasi Ykkösliigassa pelaavan TPS:n Suomen Cupissa ja ottelusta muodostui varsinainen trilleri. Varsinaisella peliajalla 1-1 päättynyt ottelu ratkesi vasta seitsemännessä laukojaparissa turkulaisten eduksi.

Alkukauden otteiden perusteella voi odottaa tasaista kamppailua, jossa kummallakin on voimakas voitontahto.

- Uskon, että Jazz tulee viime kierroksen tappiosta voimakkaasti sisuuntuneena ja haluaa varmasti palata voittojen tielle kotiyleisön edessä, ennustaa RoPS:n päävalmentaja Jari Alamäki.

Alamäen mukaan RoPS lähtee kamppailuun oman pelaamisen periaatteiden mukaisesti, mutta pientä hienosäätöä tuo luonnonnurmialusta.

- Lähdemme peliin taas oman tiiviin puolustamisen kautta ja lisäksi tällä viikolla on harjoiteltu viimeisen hyökkäyskolmanneksen toimintaa, koska kahteen peliin ei olla tehty maaleja.

Tiedossa on, että tällä kertaa vastustajan valmentaja tuntee monet RoPS:n pelaajat varsin hyvin.

- Uskon, että pelaajilla on varmasti halu näyttää viime kauden valmentajalle, että he ovat jatkaneet kehittymistä ja ovat tänä vuonna entistä parempia pelaajia. Toivottavasti se tarkoittaa meidän kauden avausvoittoa.

Myös Jazz-valmentaja Ville Ulanen odottaa kohtaamista innolla. Viime kaudesta on paljon hyviä muistoja, mutta tulevaan otteluun on luonnollisesti koitettu juonia RoPSin kannalta vähemmän suotuisat kuviot.

- Kyllä tämä on itselle monella tapaa se odotetuin kohtaaminen tämän kauden otteluista. Ja myös meidän pelaajille on hienoa kohdata perinteikäs suomalainen jalkapalloseura.

Ulanen on seurannut mielenkiinnolla RoPSin alkukauden edesottamuksia.

- RoPS on pystynyt hyvin haastamaan sarjan kärkijoukkueita ja saanut myös itse monentumeja pelien sisällä. Itse olen nähnyt muutaman ottelun ja ollaan niistä myös videoklippejä katseltu joukkueen kanssa. Yritämme toki hyödyntää spesifit tiedot pelaajista ja päästä yllättämään vierasjoukkue.

Rovaniemellä on harjoiteltu vielä toukokuussakin varsin viileissä keleissä. Porissa pelataan luonnonnurmella jo kesäisemmissä olosuhteissa.

- Odotan vauhdikasta ottelua ikuisen tuulen stadionilla, mutta toivottavasti ette sentään tuo lunta mukananne, Ulanen naurahtaa.


FC Jazz – RoPS
sunnuntai 12.5.2024 klo 18:30
Seasons Stadion, Pori

Ottelu nähtävissä Lapin Kansan tilaajille! Streamin tarjoavat yhteistyössä Lapin Kansa ja Satakunnan Kansa.

Seuraava kotiottelu:

RoPS – FC Vaajakoski
lauantai 18.5.2024 klo 15:00
Rovaniemen Keskuskenttä

Kausikortit RoPS verkkokaupasta

Otteluliput tiketti.fi

Luettu 566 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi