Rovaniemen Palloseura toimintasuunnitelma 2017

Rovaniemen Palloseura ry järjestää mielekästä toimintaa harrastetoiminnasta kilpaurheiluun, vaalii jalkapalloilun kehitystä jäsentensä keskuudessa sekä tukee nuorisokasvatusta.

Toiminta-ajatus

Pohjois-Suomen johtavana jalkapalloseurana RoPS tarjoaa mahdollisuuden sekä kilpailuun ikäluokasta riippumatta korkeimmalla mahdollisella tasolla aina edustusjoukkueisiin asti, että jalkapallon harrastamiseen pelaajan omalla tasolla. Toiminta on laadukasta, tavoitteellista ja mielekästä niin pelaajille, seuratoimijoille kuin perheille.

RoPSilaisuus arvoina

Avoimuus ja luotettavuus

Seuramme kaiken toiminnan tulee olla avointa, rehellistä ja läpinäkyvää. Eri toimijoiden välisen yhteistyön perustana ovat rehellinen ja avoin vuorovaikutus sekä toistemme kunnioittaminen.

Tavoitteellisuus

Seuramme tarkoituksena on luoda laadukas ja tavoitteellinen ympäristö lasten ja nuorten kokonaisvaltaiselle kehittymiselle. Yhteisten selkeiden toimintatapojen ja sääntöjen avulla mahdollistamme tavoitteidemme saavuttamisen. Seuramme on olemassa jäseniään varten; pelaajia, vanhempia, toimihenkilöitä, yhteistyökumppaneita jne.

Kilpailukykyisyys

Seuramme toiminnassa tulee näkyä määrätietoisuus ja tavoitteellisuus, jotka luovat laadukkaan ympäristön sekä huippu-urheiluun että harrastamiseen. Tekemällä tiivistä yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa, haluamme luoda Rovaniemen Palloseurasta koko Pohjois-Suomen johtavan jalkapalloseuran.

Vakaa talous

Rovaniemen Palloseuran tavoitteena on olla vakaavarainen urheiluseura, joka harjoittaa liiketoimintaa urheilutoiminnan tukemiseksi.

Yhteiskuntavastuu

Seuramme järjestää vuosittain erilaisia lahjoituksia sekä hyväntekeväisyystapahtumia, kuten Tapaninpäivän turnaus ja hyväntekeväisyysottelut.

Tärkeimmät kehittämisen kohteet

Kehittämisen painopisteet toimintakaudella 2017 tulevat olemaan seuran hallinnon ja johtamismenetelmien kehittäminen, talouden tasapainottaminen. Lisäksi keskitytään yhä monipuolisen ja laadukkaan valmennuksen kehittämiseen.

Urheilulliset tavoitteet 2017

Miesten edustusjoukkueen tavoitteena on sijoittua Veikkausliigassa kuuden parhaan joukkoon, sekä kehittää nuoria kotimaisia pelaajia Veikkausliigan huipulle ja kansainvälisille kentille.

Naisten edustusjoukkueen tavoitteena on säilyttää paikka 1-divisioonassa.

Junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolista ja laadukasta toimintaa. Junioripuolella edetään suunnitelmien mukaisesti kohti visiota 2025. Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle. Toimintafilosofian perusperiaatteet ovat: yksilölähtöisyys, kokonaisvaltaisuus, tavoitteellisuus, suunnitelmallisuus ja seuranta, tasoryhmä ajattelu sekä monipuolisuus.

Tyttöjalkapallon 2017 tavoitteet

 1. Oheisharjoittelun linjaus ja seuranta koko pelaajan putkelle
 2. Edustusjoukkueen perustaminen pääosin omista kasvateista
 3. Valmennuskoulutuksen kehittäminen
 4. Urheiluakatemia –yhteistyön kehittäminen
 5. Talenttitoiminnan kehittäminen
 6. Seurayhteistyön kehittäminen pelaajapolun eheyttämiseksi (pelaajien määrä, seurojen selkeät roolit)

Poikajalkapallon 2017 tavoitteet

 1. Oheisharjoittelun linjaus ja seuranta koko pelaajan putkelle
 2. 1-3 omaa junioria pelaa edustusjoukkueessa
 3. Farmiseura FC Santa Claus AC osaksi pelaajan putkea
 4. Valmennuskoulutuksen kehittäminen
 5. Urheiluakatemia –yhteistyön kehittäminen
 6. Talenttitoiminnan kehittäminen
 7. Uuden ikäkausijoukkueen perustaminen syksyllä 2017.

Nappulatoiminnan 2017 tavoitteet

 1. Nappulatoiminnan laadun kehittäminen
 2. Nappulapelaajien määrän pitäminen vähintään vuoden 2016 tasolla
 3. Talvinappulatoiminnan järjestäminen
 4. Tyttöjen määrän kasvattaminen.

Taloushallinta ja varainhankinta

Seuran taloudenhoito vaatii edelleen erityistä kehittämistä, tarkkaa seurantaa sekä rahoitussuunnittelua, jotta taloudellisista haasteista selvitään jatkossa. Toimintakaudella 2017 kustannuksia tulee vähentää reilusti varsinkin miesten edustusjoukkueen toiminnasta.

Seuran laaja ja erittäin monipuolinen toiminta vaatii varainhankinnan onnistumista. Yhteistyösopimusten kautta saaduilla tuloilla on seuran toiminalle erittäin suuri merkitys. Uusia kumppaneita pyritään hankkimaan lisää Rovaniemen seudulta, maakunnista sekä muista kaupungeista. Tavoitteena on pitää RoPS uskottavana ja haluttuna yhteistyökumppanina.

Keskuskentän stadion mahdollistaa uusia tulonhankintamahdollisuuksia kenttä-, oheis- ja tapahtumamyynnin suhteen. Yhteistyökumppaneille ja muille tärkeille sidosryhmille pystytään tarjoamaan laadukkaat puitteet uusien tilojen myötä. Ottelutapahtumia on tarkoitus kehittää viihdyttäviksi koko perheen tapahtumiksi. Jokaiseen ottelutapahtumaan pyritään järjestämään oma teema/oheistapahtuma.

Koska RoPSin Bingo on menettänyt merkityksensä tulonlähteenä, täytyy seuran löytää uusia kannattavia tulonlähteitä. Tärkeinä tulonlähteinä toimivat vuokratuloja tuottava oma kiinteistö sekä kokonaan seuran omistukseen hankittu markkinointiyhtiö Blue Idea Oy. Markkinointiyhtiö vastaa miesten edustusjoukkueen yhteistyökumppanuuksien myynnistä. Yhtiön liikevaihtoa pyritään kasvattamaan myyntityötä tehostamalla.

Toimitusjohtajan aktiivisella talousseurannalla ja raportoinnilla johtokunnalle pyritään varmistamaan, että toiminnan tulos on positiivinen toimintakaudella 2017.

Olosuhteet

Seura toimii aktiivisesti olosuhteiden kehittämiseksi yhteistyössä kaupungin ja alueen urheiluseurojen kanssa. Seura ja sen joukkueet hyödyntävät Rovaniemen kaupungin ja SantaSport Lapin Urheiluopiston tarjoamia lukuisia peli- ja harjoittelupaikkoja.

Rovaniemen keskuskentälle tulisi uusia ns. aurinkokatsomo vastaamaan UEFA:n katsomotiloille asettamia vaatimuksia. Katsomohanketta pyritään edistämään yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa.

Tiedottaminen

Seura pyrkii tiedottamaan toiminnastaan mahdollisimman avoimesti ja ennakoivasti sekä reaaliaikaisesti hyödyntäen useita eri tiedotuskanavia. Päätiedotuskanavana toimivat seuran nettisivut, joiden päivittämisvastuut on jaettu seuratoimijoiden kesken. Facebookin ja Twitterin roolit tiedottamisen välineinä tulevat jatkossa kasvamaan nykyisestä. Tärkeimmistä tapahtumista pyritään aina julkaisemaan lehdistötiedote tiedotusvälineille.

Seuran joukkueille, pelaajille ja perheille järjestetään säännöllisesti erilaisia tiedotustilaisuuksia. Seurajohto osallistuu joukkueiden vanhempaintilaisuuksiin kertoen seuran toimintaperiaatteista sekä jakaen yleistä informaatiota. Sähköpostien jakeluryhmät suoraan eri toimintaryhmille toimivat aktiivisina viestintäkanavina.

Rovaniemen Palloseura syyskokous
Rovaniemellä 30.11.2016

Ota yhteyttä

Yhteystiedot:

  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227

  jari.ilola(@)rops.fi
 +358 400 322 374

 Koskikatu 24 as. 5 , 96200 Rovaniemi

Kaikki yhteystiedot

JoomShaper