ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 lokakuu 2023 12:49

Muutosten vuosi päättyi nousujuhlaan

Arvostele tätä artikkelia
(10 ääntä)

Takana on pitkä ja monia vaiheita sisällään pitänyt jalkapallokausi.

RoPS-yhteisö päätti vuosi sitten, että seuran tarina jatkuu. Joukkueiden pelaajat, valmentajat, huoltajat, rahaston hoitajat, talkoolaiset, seuran työntekijät, jäsenet, kannattajat ja yhteistyökumppanit jatkoivat vaikeuksista huolimatta. Alumnit tulivat tueksi. Paikalliset upeat osaajat tarjosivat auttavaa kättä. Joukko laajeni henkilö henkilöltä. Pian monella saralla tehtiin päiviä, iltoja ja öitä töitä vanhan korjaamiseksi ja uuden rakentamiseksi.

Menestystä ei voi varmistaa eikä luvata. Menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa. Jos menestys on päätavoite, mitä sitten kun se on saavutettu. Uskon, että merkitys RoPS-yhteisössä löytyy suuremmista asioista. Yhteisöllisyydestä ja ylpeydestä, mitä RoPS on ja mitä RoPS merkitsee meille. Se kantaa myös silloin, kun pokaaleja ei nosteta.

Jalkapallossa menestyksen tavoittelu näyttää edellyttävän mesenaattia. Isossa maailmassa jopa saudimiljonäärien verirahoja. Miten vahvaa on sitoutuminen ja yhteisöllisyys, kokemus omistajuudesta seuran jäsenillä? Mitä sitten, kun mesenaatti tekee päätöksiä, joihin seurayhteisö ei ole sitoutunut tai lopulta toteaa, että nyt riittää.

AFC Wimbledon, perustettu 1889, on kokenut kunniakkaita hetkiä, voittanut FA-Cupin finaalissa Liverpoolin Wembleyllä, oli yksi Valioliigan perustajaseuroista. Omistaja päätti myydä seuran legendaarisen kotistadionin Plouhg Lanen ja muutti seuran pois kotipaikkakunnaltaan. Seura aloitti uuden alun Englannin jalkapallopyramidin kymmenenneltä tasolta liigan ulkopuolella. Yhdeksän kauden jälkeen vuonna 2011 Wimbledon palasi Englannin jalkapalloliigaan kuuden sarjanousun jälkeen. Mutta suurin haave seurayhteisölle oli palata Wimbledoniin. Se tapahtui 3.11.2020, kun AFC Wimbledon pelasi ensimmäisen ottelun uudella Plough Lanella Doncaster Roversia vastaa tasan 2-2.  

That’s when we witnessed one of our proudest and most significant moments. That’s when our fans proved they weren’t just supporters, they were owners motivated by one burning desire: to make our impossible dream come true.

Our History - AFC Wimbledon

KOHTI KAUTTA 2024

Seurayhteisö määritti RoPS:n suunnan laajassa sidosryhmäkyselyssä ja haastatteluissa keväällä 2023. Työmme on alkanut ja onnistumiset antavat energiaa jatkoon. Kehittyminen ja paluu ylös tapahtuu pitkäjänteisesti. Valmennuksen laatua ja vaikuttavuutta kehittäen. Lapsuusvaiheesta ja nappuloista alkaen. Meillä on erinomainen valmentajien ryhmä koossa, jossa on osaamista ja kokemusta. Heillä on suuri intohimo kehittää pelaajia kentällä ja kentän ulkopuolella huomioiden pelaajat yksilöinä. Uskon, että vetovoima kasvaa. Rovaniemeläisestä jalkapallokoulusta on lähtenyt suuri joukko pelaajia eteenpäin urallaan. Se on osoitus RoPS:n ja FC Santa Clausin tekemästä erinomaisesta juniorityöstä sekä yhteistyöstä Santasportin ja Palloliiton kanssa. Liitteessä vähän tilastoa juniorityön tuloksista.

Rovaniemi on täynnä vetovoimatekijöitä. Olosuhteet ovat arktiset antaen maailman suurimman lajin pelaamiselle eksoottisen ympäristön. Valmennus ja harjoitteluolosuhteet mahdollistavat asioita. Lajin yhdistäminen kouluun, opiskeluun, varushenkilöpalveluksen suorittamiseen ja vaikkapa osa-aikatöihin onnistuu hyvin. Kaikki on lähellä, pelaaja voi keskittyä olennaiseen. Kun onnistumme kertomaan koko tarjonnasta yhdessä, vetovoimamme kasvaa edelleen.

Hyvää viikonloppua!

Rovaniemellä 28.10.2023

Poikamatti


ROPS – LAJIN VAIKUTTAVUUSMITTARIT 2023 (päivitetty puuttuneilla pelaajien nimillä 29.10.2023)
(mittarit päivitetään Palloliiton uusi vaikuttavuusmalli ja RoPS -strategia huomioiden marraskuun loppuun mennessä)

 

Luettu 1457 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309