ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 11 lokakuu 2023 10:16

RoPS ry:n johtokuntaan voi esittää uusia jäseniä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

On aika ehdottaa jäseniä seuran johtokuntaan. RoPS Ry:n johtokunnan kokoonpanosta päättää yhdistyksen syyskokous. Johtokunnan muodostavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä kuusi jäsentä.

Tänä syksynä johtokunnan jäsenistä erovuorossa ovat seuraavat kolme (3) hallituksen jäsentä:

  1. Pekka Konstenius (varapuheenjohtaja)
  2. Tuomas Enbuske
  3. Pekka Saarinen

Pekka Konstenius ja Tuomas Enbuske ovat ilmoittaneet, että eivät ole käytettävissä seuraavaan hallitukseen. Syyskokous valitsee seuran varapuheenjohtajan ja kaksi jäsentä.

Tarkemmin johtokunnan työjärjestykseen voi tutustua RoPS:n verkkosivuilla osoitteessa Rops_Ry_johtokunnan_työjärjestys.pdf. Johtokunnan muut jäsenet ovat: puheenjohtaja Matti Poikajärvi sekä jäsenet Pentti Katermaa, Jukka Kotilehto, Mika Tapio ja Veikko Pyyny.

Johtokunnan vuosikello löytyy myös seuran verkkosivuilta osoitteesta Rops_johtokunta_vuosikello.pdf. Nykyisen johtokunnan vuoden 2023 vastuualueet ovat seuraavat:

Pj Poikajärvi: Päävastuu, yleisjohtaminen, strategia, sidosryhmät
(Vpj Konstenius: Myynti ja markkinointi, Blue Idea Oy)
Enbuske: Taloushallinto, Blue Idea Oy
Tapio: Taloushallinto, lain- ja sääntöjenmukaisuus, vastuullisuus
Pyyny: Lain- ja säätöjenmukaisuus, vastuullisuus
Katermaa: Junioritoiminta ja valmennus, miesten edustusjalkapallo
Saarinen: Junioritoiminta ja valmennus, miesten ja naisten edustusjalkapallo, myynti ja markkinointi
Kotilehto: Naisten edustusjalkapallo

Johtokunnan kokoonpanosta, toimikaudesta ja tehtävistä kerrotaan myös RoPS Ry:n säännöissä (RoPS_saannot_2018.pdf)

RoPS laati elokuussa laajan sidosryhmäkartoituksen pohjalta pitkäntähtäimen strategian, joka on luettavissa osoitteessa Rovaniemen Palloseura - Strategia 2030.


Johtokunnan jäsenten osaaminen, kokemus ja mahdollisuus osallistua on tärkeää RoPS Ry:n strategian toteuttamiseksi. Johtokunta vastaa strategian toteutuksesta ja siten johtokunnan kokoonpanossa on hyvä huomioida strategian toteutukselle keskeiset osa-alueet ja niihin liittyvä osaaminen. Strategian toteutukselle keskeisiä johtokunnassa tarvittavia osaamisalueita ovat ainakin:

1) muutosjohtaminen
2) markkinoinnin ja viestinnän johtaminen
3) seuratoiminnan tuntemus ja osaaminen
4) urheilutoiminnan tuntemus ja osaaminen
5) juridinen osaaminen urheilujohtamiselle tärkeissä alueissa (kilpailu, kurinpito, säännöt)
6) talousosaaminen ja
7) digitaalisuus

Yllä mainittujen lisäksi kaikilta johtokunnan jäseniltä odotetaan rakentavaa ja keskusteluun kannustavaa työotetta sekä eettisyyttä kaikessa tekemisessä.

Johtokunta toivoo tulevaan johtokunnan kokoonpanoon moniarvoisuutta ja monialaisuutta näkökulmien rikastamiseksi.

Jos kiinnostuit tehtävästä ja annat suostumuksesi tehtävään, ilmoita kiinnostuksestasi lyhyen CV:n kera seuran toiminnanjohtaja Jari Näsmanille (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) 31.10.2023 mennessä.

Voit myös kertoa hakemuksessasi, mitä asioita edistäisit johtokunnan jäsenenä ja mitä osaamista toisit seuran strategisten tavoitteiden toteutumiseksi. Syyskokouksessa jokaisella ehdokkaalla on mahdollisuus esittäytyä, kertoa omasta osaamisesta ja mihin asioihin erityisesti haluaisi johtokunnassa keskittyä.

Vaikka et olisikaan kiinnostunut ehdokkuudesta, voit ehdottaa, kuka muu mielestäsi olisi hyvä ehdokas uudeksi johtokunnan jäseneksi. Ehdolle esitettyjen henkilöiden suostumus tehtävään varmistetaan. Julkaisemme syyskokouksen kutsussa suostumuksensa esittäneiden nimet ja CV:n pääkohdat.

RoPS Ry:n syyskokous 2022 antoi johtokunnalle tehtäväksi valmistella yhdistyksen sääntöjen päivitys. Esitys uusista yhdistyksen säännöistä perusteluineen löytyy RoPS:n verkkosivuilta 

RoPS Ry:n syyskokous pidetään maanantaina 27.11.2023 klo 19.00 alkaen Santasportin tiloissa. Merkitse jo kalenteriin!


Rovaniemellä 10.10.2023

Rops Ry:n johtokunta

Luettu 859 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309