ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 22 syyskuu 2023 14:48

Selvitys RoPS ry:n taloudenpidosta vuosina 2015–2022

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)

RoPS ry:n johtokunta laati selvityksen yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa seuran vaikeaan taloustilanteeseen johtaneista syistä.

Rovaniemen Palloseura ry on viime vuosina ollut paljon otsikoissa heikon taloudellisen tilanteensa vuoksi. Päällimmäiseksi puheenaiheeksi on noussut yhdistyksen kivijalkana toimineen bingotalon myynti.

Talosta nettona saatu noin 1.6 miljoonaa euroa ei pelastanut yhdistystä ahdingosta, vaan talous on ollut suuren myllerryksen alla. Yhdistyksen toiminnanjohtaja ja osa johtokunnasta vaihtui loka-marraskuussa 2022. Työläs rupeama toiminnan säilyttämiseksi on käynnissä.

Muodostaakseen realistisemman ja objektiivisemman kuvan taloudellisesta tilanteesta ja siitä, missä kohtaa ja miltä osin talouskontrolli ja -valvonta pettivät, yhdistyksen johtokunta piti aiheellisena paneutua syvällisemmin asiaan historiallisten lukujen valossa.

Yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun opettaja- ja opiskelijaryhmän kanssa johtokunta on toteuttanut yhdistyksen taloudenpidosta yksityiskohtaisen ja myös itsekriittisen analyysin ajalta 2015–2022, jonka se on päättänyt julkaista avoimesti yhdistyksen verkkosivulla ja sosiaalisessa mediassa. Johtokunta kiittää Lapin ammattikorkeakoulua yhteistyöstä.

RoPS Ry:n talousasioiden syyni ei kuitenkaan pääty tähän. Syksyisten lehtien haravointi jatkuu samalla kun uusia, terveempiä puita istutetaan. Virheistä on opittu, mutta tekemistä vielä riittää.

Johtokunnan alaisuuteen perustettuun talous- ja hallintotyöryhmään mahtuu edelleen vapaaehtoisia mukaan. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan RoPS:n uuden alun kokonaisvaltaisen taloushallinnon kehittämiseen, ota rohkeasti yhteyttä joko toiminnanjohtaja Jari Näsmaniin (jari.nasman(at)rops.fi), talous- ja hallintotyöryhmän veturi Mika Tapioon (mikatapio(at)yahoo.com) tai johtokunnan puheenjohtaja Matti Poikajärveen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

RoPS ry:n johtokunnan ja Lapin ammattikorkeakoulun laatima selvitys:
RoPS talouden tarina 2015–2022

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Matti Poikajärvi
040 538 8325, matti.poikajarvi(at)rops.fi

Toiminnanjohtaja, Jari Näsman
050 5990309, jari.nasman(at)rops.fi

Luettu 4959 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309