ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 elokuu 2023 18:04

Edessä on hieno jalkapallosyksy

Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

Kesä kääntyy lopuilleen, mutta jännitettävää jalkapallokatsomoissa riittää vielä.

Miesten jalkapallon sarjajärjestelmä uudistuu ensi vuodeksi. Veikkausliigan ja Ykkösen väliin muodostetaan kymmenen joukkueen Ykkösliiga. Ensi vuonna valtakunnallisia sarjoja ovat Veikkausliiga (12 joukkuetta, Ykkösliiga (10 joukkuetta) ja Ykkönen (12 joukkuetta). Kakkonen jatkaa kolmen lohkon alueellisena sarjana. Kolmella ylimmällä tasolla pelaa siis jatkossa 34 joukkuetta nykyisen 60 joukkueen sijaan.

Seuran tavoite on nousta ylemmälle sarjatasolle seuraavan 2-3 vuoden kuluessa. Nousua ei tavoitella ottamalla taloudellisia riskejä. RoPS pelaa nuorella, kehittyvällä joukkueella. Pelaajabudjettia ei ole. Mahtavaa, että joukkue on osoittanut jo tänä kesänä, että nousu ylemmäs ei ole kaukana. Sijoittumalla viiden parhaan joukkoon sarjassa, pääsee karsimaan pelaamisesta Ykkösessä kesällä 2024. Pelaajat pääsevät suureen rooliin. Se, jos mikä kehittää. Odotettavissa on jännittäviä pelejä.

Naisten edustusjoukkue pelaa erinomaista, nousujohteista kautta. Peli on kehittynyt ison askelin. Pelejä on jäljellä vielä seitsemän ja sijoitus kolmen parhaan joukkoon, joukkueen omaan tavoitteeseen sarjassa, on ulottuvilla. Naisten jalkapallo elää jälleen juhla-aikaa. Maailmanmestaruus ratkeaa sunnuntaina. Harrastajamäärät kasvavat ja peli kehittyy kovaa vauhtia. Pysytään mukana.

Poikien B-nuorten joukkue pelaa SM-sarjaa. Sarjan alku on osoittanut joukkueiden tason. RoPS on osoittanut kuuluvansa sarjaan. Sarjaa on jäljellä seitsemän ottelua. Jokainen peli on 90 minuuttia parasta mahdollista aikaa rohkeasti haastaa omaa osaamistaan ja kehittyä.  

150.000 tuntia liikunnan riemua vuodessa

Pidimme yhdessä kahdenkymmenen Rovaniemen päättäjän kanssa hyvähenkisen tiedotus- ja keskustelutilaisuuden torstaina 17.8. Tilaisuudessa kerroimme seuran tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä antaen päättäjille lisää tietoa päätöksentekoon. Iso kiitos kaikille paikalle saapuneille. Tulemme mielellämme aina kertomaan RoPS-terveisiä.

Teimme laskelmaa RoPS-toiminnan tuntimäärästä ja toiminnan tuottamasta lajiajasta. RoPS:ssa toimii kuusi kokoaikaista ja kahdeksan osa-aikaista työntekijää. Vapaaehtoisia toimijoita 126 henkilöä lukuisissa eri rooleissa. Pelaajia RoPS:ssa on yhteensä 900, kahdessa edustusjoukkueessa, soveltavan jalkapallon joukkueessa, 15 ikäkausijoukkueessa ja nappulaliigassa. Toimintaa järjestetään joukkueittain keskimäärin 3,2 tuntia viikossa. Liikunnallisia hetkiä huippulajin parissa syntyy 900 pelaajalle yhteensä noin 150.000 tuntia vuodessa. Mahtava porukka tekemässä todella merkityksellistä tehtävää ja pelaamassa kuningaslajia.

RoPS:n strategiatyöryhmä on saanut työnsä valmiiksi. Tehtävä oli kerätä koko RoPS-yhteisön näkemys: mikä on seuran tarkoitus, arvot ja tavoite. Mitä tekemällä rakennamme tien kohti tavoitetta. Laaja RoPS-yhteisö antoi talvella painavan viestin. Työryhmä on tehnyt huolellista työtä lukien jokaisen vastauksen ja koostaen palautteen uudeksi RoPS-strategiaksi. Strategiamateriaali julkaistaan ensi viikolla RoPS-verkkosivuille. Järjestämme strategian lanseeraukseen seuran sidosryhmille kolme verkkotilaisuutta.

Flatlight Creative Housen erinomaiset ammattilaiset tuottavat RoPS-brändivideon pitkäaikaiseen käyttöön. Videon käsikirjoituksessa on useita rooleja. Casting on käynnissä. Ilmoittaudu ja ikuista itsesi osaksi RoPS-tarinaa. Linkki löytyy mm. RoPS verkkosivuilta ja somekanavilta.

Vuoden 2024 toimintasuunnitelma rakennetaan uuden strategian valintojen mukaisesti. Tärkein ja ratkaisevin vaihe, tekeminen, alkaa nyt. Seura olemme me. Me päätämme, miten nopeasti ja miten pitkälle etenemme. Tervetuloa mukaan. Mukavaa ja merkityksellistä tekemistä riittää. Isommassa ja pienemmässä roolissa.

Hyvää viikonloppua!

Poikamatti

     

Luettu 876 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309