ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 heinäkuu 2023 10:40

Kapteenit kutsuivat suuren joukon koolle kesän huipentumaan

Arvostele tätä artikkelia
(25 ääntä)

RoPS-väki kokoontui isolla porukalla viettämään Kapteeni Kutsuu -päivää lauantaina 8.7.2023 Keskuskentälle. Edustusjoukkueet voittivat ottelunsa. Seuran Uusi Alku sai komean kasteen Rovaniemen Palokunnalta. Iltajuhlassa koettiin ikimuistoisia hetkiä, tapaamisia ja huomioimisia. Tunnelma oli erittäin lämmin. Tätä oli odotettu.

Työ kohti tavoitetta alkaa

Katse on nyt käännetty kohti tulevaa. RoPS-sidosryhmät määrittelivät talvella seuran askelmerkit eteenpäin.

”Meidän tavoitteemme on olla kansainvälisesti tunnettu, Pohjois-Suomen johtava urheiluseura. Luotettavasti ympäri vuoden pohjoisessa loistava, kaikkien yhteinen, sitkeä suunnannäyttäjä. Jalkapallokenttien Pohjantähti.”

Matka kohti tavoitetta pohjautuu seuran yhteiseen arvomaailmaan: avoimuuteen, yhteisöllisyyteen, kilpailullisuuteen ja yhteiskuntavastuuseen.

Strategia on jaettu kolmeen vaiheeseen: Vuodet 2023 – 2025 Puolustuspeli kuntoon, 2025 – 2028 Pelinrakentaminen kuntoon ja 2028 – Hyökkäyspeli ja maalinteko kuntoon.

Kesälomakauden jälkeen elokuussa viestitään tarkemmin uuden strategian sisällöstä. Strategiatyön tärkein vaihe alkaa nyt: Tavoitteen onnistumisen kannalta on ratkaisevaa, miten onnistumme siirtämään yhteisen tahtotilamme ja arvot arjen tekemiseksi. Mitä vahvemmin siihen yhdessä sitoudumme, sitä nopeammin ja sitä pidemmälle pääsemme.

Tavoitteen saavuttaminen on mahdollinen, kun seura toimii avoimesti ja yhteisöllisesti. Seuraorganisaatio itsessään on napakka tiimi ja sitä kehitetään talouden ehdoilla. Vapaaehtoistyöntekijöiden rooli on ollut aina suuri ja kasvaa entisestään. Vapaaehtoistyöllä on suuri merkitys seuran kehittämisen kannalta, tehtäviä on monipuolisesti sekä sisällöltään että määrältään. Osallisuus matkaan on konkreettinen.   

Seuran avainkumppaneita ovat Rovaniemen kaupunki, Santasport, kaupungin oppilaitokset ja Palloliitto. Rovaniemen mallin rakentaminen huomioi kaikkien osapuolten tavoitteet ja yhteistyön vaikuttavuuden niihin pääsemiseksi.

Kun tavoite rakennetaan yhteisön voimin, on matka antoisa, ansaittu ja vakaalla pohjalla. Uskon, että lajissa voi menestyä ilman yksittäistä rahoittajaa.

Englannin parhaiten johdetuksi seuraksi valittiin vuonna 2023 AFC Wimbledon. Vertailussa oli 92 neljän korkeimman sarjatason seuraa. Mitattavat kriteerit olivat: taloudellinen vakaus, hyvä hallinto, kannattajien sitoutuneisuus ja tasa-arvoisuus. Fanien omistama AFC Wimbledon sai korkeimman pistemäärän.

Avoimuus

Lapin Kansa uutisoi (21.7.2023): ”Rovaniemen kaupungin elinvoimalautakunta kokoontuu käsittelemään Lapin Kansan tekemää tietopyyntöä Rovaniemen Palloseurasta”. Tietopyyntö koskee seuran tekemää oikaisuvaatimusta elinvoimalautakunnan päätöksestä liitteineen.

Rovaniemen kaupungin kirjaamo kysyi myös RoPS:n kantaa oikaisuvaatimuksen julkaisuun liitteineen. Asiakirjat ovat lähtökohtaisestikin avoimia. Toivomme avointa käsittelyä aiheen oikeilla termeillä ja faktoilla. Seura tekee mielellään yhteistyötä asian käsittelyssä, lisäinformaation tuottamisessa ja neuvotteluissa.

Hyvää kesän jatkoa kaikille ja lomaa, joilla sitä vielä on edessä!

Milano, Porta Romana 21.7.2023

Poikamatti

Luettu 1130 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309