ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 tammikuu 2023 12:46

Kevään agendalla muun muassa strategiatyötä

Arvostele tätä artikkelia
(10 ääntä)

Eväitä uuden strategian laatimiseen antaa sidosryhmäkysely.

Tervehdys!

Harjoitukset kohti lähestyvää futiskautta 2023 ovat käynnistyneet täydellä tarmolla. Käynti Ounashallilla on melkoinen energialataus. Mahtava katsoa joukkueiden toimintaa osaavien valmentajien johdolla. Akku latautuu pelkästä katsomisesta!

Edustusjoukkueiden rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja sopimusten tekeminen etenee. Pelipaikkakohtaisia täydennyksiä kartoitetaan vielä. Seuraava kuukausi tulee olemaan hyvin tärkeä tässä suhteessa ja seura pyrkii olemaan avoin kommunikoinnissaan pelaajavärväyksistä ja sopimustilanteesta. Joka tapauksessa sekä miesten että naisten edustusjoukkueet tulevat olemaan erittäin vahvasti Ropsin oman pelaajapolun kulkeneita, paikallisia ja pohjoissuomalaisia pelaajia. Matka ylöspäin on nyt pidempi, mutta aito ja omavarainen. Talouden ehdoilla, orgaanisesti kasvaen.

Minkälainen seura haluat Rovaniemen Palloseuran olevan tulevaisuudessa? Muun muassa tämä kysymys esitetään sidosryhmäkyselyssä, joka toteutetaan helmikuun aikana. Sidosryhmäkyselyn vastaukset viitoittavat seuran strategiatyötä. Mitkä ovat seuran arvot, mikä on seuran merkitys yhteisöllemme, mihin tähtäämme, mitä valintoja teemme, mitä asioita tekemällä etenemme kohti asetettuja tavoitteita – jalkapallo ja pelaaja keskiössä. Olemme saaneet koottua yhteen laajahkon ryhmän henkilöitä, joilla on kokemusta ja tietoa strategiatyöstä erilaisissa organisaatiossa. Tämä ryhmä vie seuran strategiatyöskentelyä eteenpäin lähikuukausina. Jo ensimmäinen ryhmän kokous vahvisti yhden asian: strategian teko ei ole kertaluontoinen tehtävä vaan jatkuvaa toimintaa ja strategia kehittyy matkan aikana.

Loppuvuoden voimakas kriisiviestintä seuran tilanteesta aktivoi fanituotemyyntiä, kausarikampanjaan osallistumista, jäsenmaksuja ja yhteistyökumppaneiden sopimuksia. Kannattajien, jäsenten ja yhteistyökumppaneiden aktivoituminen mahdollisti kriittisimpien velvoitteiden järjestelyn verottajan ja eläkevakuutusyhtiön kanssa. Suuri kiitos!

Seuran velkataakka on silti edelleen suuri, myös suhteessa liikevaihtoon. Kehitämme seuran toimintaa, kasvatamme nykyisten toimintojen tuottoja ja kehitämme uusia tuotteita ja palveluita liikevaihdon ja tuottojen kasvattamiseksi. Siina ohessa seuran taloudenpito, sisäiset kontrollit ja valvonta sekä riskienhallinta on saatava ammattimaiselle tasolle. Siivoamista on vielä paljon, etenkin kun vuoden 2022 tilinpäätös ja tilintarkastus on saatava tehtyä seuraavan kahden kuukauden sisällä.

Seuran brändi ja sydän on vahva. RoPS on selviytynyt 72 -vuotisen historiansa aikana kiperistä tilanteista, myös konkurssiuhkaisista tilanteista. Sopulipeliskandaali ravisteli seuraa 2010-luvun alussa. Siitäkin selvittiin ja myös nyt selviydymme. Vaikka voimakkain kriisiviestintä ja -tietoisuus on hieman vähentynyt viime viikkoina, onnistuminen edellyttää aktiivisuutta edelleen joka päivä. Jokainen teko ja osallistuminen, iso tai pieni, on merkityksellinen. Matkaa helpotuksen huokaisuun on vielä, mutta jatkamme ponnistelua Sinisellä Sydämellä.

Työryhmät tukevat seuran henkilökuntaa toiminnan eri osa-alueilla. Vapaaehtoistyö mahdollistaa kehityksen ja muutoksen. On ollut hienoa nähdä, miten aktiivisesti työryhmien toiminta on lähtenyt liikkeelle. Käynnissä on suuri muutos, rakenteiden ja strategian uudelleenrakentaminen. Tekemiseen tarvitaan pää, sydän ja kädet. Mukaan muutoksen tekemiseen ehti vielä. Ole yhteydessä ja osallistu!

Terveisin,

Poikamatti

 

ps. Seuran kevään vuosikokous pidetään 27.3.2023 klo 19. Merkkaa kalenteriin!

Luettu 1446 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309