ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 joulukuu 2022 10:24

Parhaissa RoPS-muistoissa voiton hetkiä ja yhteisöllisyyttä

Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)

Pyysimme sosiaalisen median kanavissamme mielipiteitä ja muistoja ikonisimmista RoPS-hetkistä. Vastauksissa korostuivat yhteisöllisyys, voittoisten hetkien hurmos ja lapsuuden pelimuistot.

Kun rakennetaan uutta alkua, on tärkeää muistaa myös yhteinen historia. Pyysimme joulukuun alussa Rovaniemen Palloseuran sosiaalisen median kanavissa seuraajiamme jakamaan omia tärkeitä muistoja RoPS:n yli 70-vuotta kestäneellä matkalla. Kiitos runsaasta kommentti- ja viestimäärästä ja hienoista muistoista!

RoPS-yhteisöön kuuluu paljon eri rooleissa ja eri aikakausilla seuran mukana eläneitä ihmisiä. Tämä näkyy myös muistoissa. Ikonisin RoPS-hetki voi olla ikimuistoinen junioriturnausreissu pelaajana tai valmentajana tai pitkäaikaiselle kannattajalle edustusjoukkueen voitokkaat hetket useamman vuosikymmenen takaa.

Vastauksissa nousivat luonnollisesti esille seuran urheilullisen menestymisen huippukohdat, kuten ensimmäinen Suomen Cupin finaali 1962, Suomen Cupin voitot vuosilta 1986 ja 2013 sekä Veikkausliigan hopeasijat vuosina 2015 ja 2018.

Vuoden 1986 Suomen Cupin voitosta monelle oli jäänyt mieleen paitsi Kemin Palloseuran kukistaminen finaalissa lukemin 2–0, myös Helsinkiin tehty matka.

Eka cupin voitto 1986. Olin päässyt armeijasta ja ”kuppijuna” mennen tullen ei unohdu. Se oli se ensi puraisu menestyksestä.
- Kari

Marraskuisena tiistaina 3.11.1987 on Rovaniemen kouluissakin ymmärretty, että oppitunnit on paras päättää ajoissa tai muutoin on luvassa poissaolojen suma. Keskuskentällä pelattiin tuolloin ennätysyleisön edessä (8543 katsojaa) UEFA:n järjestämän Cup-voittajien cupin puolivälieräottelu.

RoPS - Vllaznia Shkodër Eurocupin ottelu vuonna -87. Kesken koulupäivän mentiin katsomaan peli lumiselle keskarille. Kiipesimme puuhun katsomaan, kun muuten ei olisi mahtunut. Muistini mukaan koulu loppui ruokailuun, kun arvattiin että moni menee kuitenkin peliä katsomaan.
- Tommi, Jari, Pekka

Vuonna 1986 olin 12-vuotias ja vanhempien kanssa lomamatkalla Rhodoksella. RoPS oli voittanut juuri Suomen Cupin ja joukkue oli kauden päätösreissulla samalla matkalla. Pitkin viikkoa milloin missäkin paikassa alkoi jostain kuulua laulu ”Ropsi tekee kohta maalin, Ropsi tekee kohta maalin”. Enpä olisi silloin Rhodoksella arvannut, että joskus kannustan omaa poikaani pelaamassa RoPSin edustusjoukkueen paidassa, kuten viime kesänä sain tehdä.
- Tiina

Jaetuista muistoista kävi myös ilmi, että vaikka RoPS ei ole koskaan voittanut Veikkausliigan mestaruutta, on olemassa pieni joukko ihmisiä, jotka ovat ehtineet viettää mestaruusjuhlia noin 30 sekunnin ajan.

25.10.2015 oltiin Lahdessa katsomassa huikeaa 4-1 vierasvoittoa (Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa). Pelin loppuvaiheissa saatiin tieto, että Jaro on tasoittanut pelin SJK:ta vastaan. Tieto oli tietysti väärä, mutta tulipahan juhlittua mestaruutta vähän aikaan.
- Pasi

Vaikka urheilussa menestyksen hetket ovat usein mieleenpainuvimpia kävi monista vastauksista ilmi myös ennen kaikkea yhdessä olemisen ja tekemisen tärkeys. Monet vastaajat muistelivat omia junioripelivuosiaan, katsomossa pikkufanina vietettyjä hetkiä ja kohtaamisia ihailemiensa pelaajien kanssa.

Paljon muistoja juniorina kentän laidalta nimikirjoituksia keräten. Kannattajana Lahti (2015) – kakkossija, Boriksen hattutemppu ja kun kaadettiin mellakka-aidat, hyvän tahtoisesti.
- Heikki

Juniorina Isokylän Pallo-Poikien (IPP) väreissä vastustajana oli usein RoPS, koska heillä oli aina pari joukkuetta ikäluokassa. Yleensä RoPSia vastaan oli tarjolla karvasta kalkkia jopa varsin rumilla numeroilla, mutta taidettiin me kuitenkin joskus, hyvin harvoin, voittaakin!
- Antti


Lämmin kiitos muistojen jakamisesta, tuen ilmauksista sekä osoittamastanne uskosta tulevaisuuteen.

RoPS toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2023!

 

Uusia elämyksiä RoPSin kanssa – osallistu Kausarihaasteeseen kaudelle 2023

UUSI ALKU - Varmista paikkasi RoPS-yhteisön uudenvuoden tervehdyksessä Lapin Kansassa 31.12.2022! (kampanja-aika 16.-26.12.2022)

 

Luettu 1164 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309