ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 marraskuu 2022 22:12

Matti Poikajärvi valittiin Rovaniemen Palloseuran uudeksi puheenjohtajaksi

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran johtokunnan jäsenet (vasemmalta lukien) Tuomas Enbuske, toiminnanjohtaja Jari Näsman, Pentti Katermaa, Pekka Konstenius, Jukka Kotilehto, Pekka Saarinen, puheenjohtaja Matti Poikajärvi ja Veikko Pyyny. Kuvasta puuttuu Mika Tapio. Rovaniemen Palloseuran johtokunnan jäsenet (vasemmalta lukien) Tuomas Enbuske, toiminnanjohtaja Jari Näsman, Pentti Katermaa, Pekka Konstenius, Jukka Kotilehto, Pekka Saarinen, puheenjohtaja Matti Poikajärvi ja Veikko Pyyny. Kuvasta puuttuu Mika Tapio.

Syyskokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi Matti Poikajärven ja uusiksi johtokunnan jäseniksi Mika Tapion, Jukka Kotilehdon ja Pekka Saarisen.

Rovaniemen Palloseura ry:n syyskokous järjestettiin maanantaina 28. marraskuuta. Kokouksen tärkeimpänä asiakohtana oli uuden puheenjohtajan valinta. Valinta kohdistui yksimielisesti Matti Poikajärveen ilman kilpailevia esityksiä. Puheenjohtajan toimikausi on kaksivuotinen.

Yrittäjätaustainen Poikajärvi on toiminut aikaisemmin seuran johtokunnan jäsenenä vuodesta 2013 alkuvuoteen 2022, jolloin hän erosi jäsenyydestään. Valintaansa edeltäneessä puheenvuorossa Poikajärvi totesi uuden puheenjohtajan tärkeimmäksi tehtäväksi luottamuksen palauttamisen jäsenistön, pelaajien, junioreiden vanhempien, kannattajien ja yhteistyökumppaneiden suuntaan. 

- Olen valmis omalta osaltani tekemään töitä luottamuksen palauttamiseksi ja seuran suunnan kääntämiseksi. Tämä vaatii sinnikkyyttä, periksiantamattomuutta ja yhteistyötä moniin eri suuntiin, Poikajärvi totesi.

Poikajärven valinta puheenjohtajaksi sai kokouksessa vahvaa kannatusta niin jäsenistön, johtokunnan jäsenten kuin toiminnanjohtajan suunnalta.

Puheenjohtajan lisäksi syyskokous valitsi uusiksi johtokunnan jäseniksi kaudelle 2023-2025 Mika Tapion ja Jukka Kotilehdon. Lisäksi johtokunnan jäsenistä Reijo Jylhä ilmoitti luopuvansa tehtävästä kesken kauden ja hänen tilalleen loppukaudeksi eli vuoden 2023 loppuun asti valittiin Pekka Saarinen.

Henkilövalintojen lisäksi kokouksessa esiteltiin seuran edelleen haastavaa taloustilannetta ja keskusteltiin tarvittavista muutoksista, joiden avulla vaikeuksista noustaan.

Seuran kokonaisvelka on edelleen suuri, kokonaisuudessaan 572 000 €, mutta akuutti konkurssin uhka on väistymässä hyvin käynnistyneen varainkeruukampanjan ansiosta.

- Nyt näyttää siltä, että pystymme maksamaan nopealla aikataululla erääntyvät velat verohallinnolle ja työeläkeyhtiölle. Viime viikolla käynnistynyt tukikampanja on tähän mennessä tuottanut 52 000 euroa. Muista veloista selviämiseksi on laadittu realistinen talous- ja toimintasuunnitelma, joka myös tässä kokouksessa esiteltiin, seuran toiminnanjohtaja Jari Näsman kertoi kokouksen päätyttyä.

Tunnelma kokouksessa jäsenistön keskuudessa oli kriittinen, mutta kuitenkin eteenpäin katsova, jota myös tuore puheenjohtaja kiitteli.

- Tavoite on, että RoPS säilyy ja jatkaa matkaa. Mutta tässä tilanteessa tarvitaan kaikkien apua ja toivottavasti tätä selviytymispolkua lähtee rakentamaan mahdollisimman moni seurayhteisön jäsen, Poikajärvi totesi kokouksen lopuksi.

Kokouksessa päätettiin lisäksi muun muassa panostaa uusien jäsenten hankintaan ja korostettiin tarvetta hyvän hallintotavan edistämiseen.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Matti Poikajärvi
p. 040 5388325

Toiminnanjohtaja Jari Näsman
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ,p. 050 5990309

Luettu 2729 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309