ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 12 lokakuu 2021 14:30

Lisää virtaa peliin! Jatkossa RoPS:aa kuljettaa Volkswagenin täyssähköinen ID.3.

Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Kuvassa Pörhöltä Jukka Sorro ja Mikko Lehtiniemi sekä RoPS:sta Risto Niva. Kuvassa Pörhöltä Jukka Sorro ja Mikko Lehtiniemi sekä RoPS:sta Risto Niva.

Sähköautot tekevät vahvaa tuloa myös Lapin teille. Pörhön Autoliike luovutti Rovaniemen Palloseuran käyttöön uuden täyssähköisen Volkswagen ID.3:n.

Sähköautojen latausverkosto ulottuu Lapissa Kilpisjärveltä Nuorgamiin. Rovaniemelläkin julkisia latauspisteitä on jo kymmeniä, ja verkosto laajenee jatkuvasti.

Sähköauto on tänä päivänä erittäin hyvä vaihtoehto myös lappilaiselle autoilijalle, kertoo Pörhön Autoliikkeen Jukka Sorro.

Auto ei hyydy pakkasellakaan. Sen osoitti Volkswagen ID.3 viime talvena.

- Tässähän on tehokkaampi lämmitys kuin kaikkien tuntemassa polttoainelämmittimessä, Jukka Sorro sanoo.

- Akkukennoille tulee 5 kilowattia ja sisätiloille peräti 6 kilowattia. Viime talven kovimmillakin pakkasilla auto oli kymmenessä minuutissa täysin lämmin ja ikkunat sulat.

Sähköauto sisältää paljon elektroniikkaa, mutta mekaanisesti se on yllättävänkin yksinkertainen ajoneuvo.

Kun konepellin alta puuttuu polttomoottori, poissa ovat myös mm. öljyjen ja suodattimien vaihdot, jakohihnat sun muut, joista koituu jatkuvia kuluja. Volkswagen ID.3:ssa ensimmäinen tarkistushuolto on kahden vuoden kuluttua ilman kilometrirajaa.

Ja kun huoltoa aina välillä tarvitaan, sen saa Rovaniemellä Pörhöltä.

Sorron mukaan sähköautoilussa kiehtoo juuri sen helppous, yksinkertaisuus ja hiljaisuus - sekä tietenkin käytön edullisuus. Kilometrihinta tipahtaa murto-osaan polttomoottoriin verrattuna.

- Tietty melusaaste jää ajamisesta pois. Lyhyen tottumisen jälkeen se kuulostaa todella mukavalta, Sorro kuvailee.

- Lisäksi asiat tapahtuvat aina välittömästi. Kun painat poljinta, kaikki voima on heti mukana. Samoin kun istuudut autoon, niin auto on jo käynnissä. Ei tarvitse erikseen starttailla.

Hiljaisuuden lisäksi sähköautoilussa joutuu totuttelemaan myös hiukan toisenlaiseen tapaan auton tankkaamisessa – eli sähköauton kohdalla lataamisessa.

Käytännössä sähköautoa kannattaa ladata aina kun mahdollista. Kaupungissa latauspisteitä alkaa olemaan jo useissa taloyhtiöissäkin, mutta tarvittaessa Volkswagen ID.3:n pystyy lataamaan myös perinteisen suko-pistokkeen kautta. Se ottaa vain enemmän aikaa.

Maantiellä tauot ja ajoreitti on hyvä miettiä latauspaikkojen mukaan. Tosin pääteiden varrella latauspisteitä on kattavasti jo Lapissakin.

- Ja koko ajan tulee lisää pikalatausasemia, joka entisestään helpottaa matkaamista, Sorro kertoo.

- Mutta taukojen pitäminen lisää myös ajoturvallisuutta. Samalla opetellaan käyttämään hyödyksi se aika, kun itse olemme kahvilla, kaupassa tai lounaalla, että myös auto saa sähkönsä.

Rovaniemen Palloseura, Pörhön Autoliike Oy sekä Volkswagen ovat ajaneet rovaniemeläisen ja lappilaisen jalkapallon puolesta kaudesta 2019 saakka. Pörhö ja Volkswagen näkyvät kattavasti RoPS:n peliasuissa sekä ottelutapahtumissa.

Luettu 884 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309