ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 syyskuu 2021 12:44

Maalittoman tasapelin pelanneet RFA ja JJK kohtaavat jälleen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Maalittoman tasapelin pelanneet RFA ja JJK kohtaavat jälleen Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy kävi hakemassa viime viikonloppuna tasapelipisteen Jyväskylästä. Heti perään joukkueet kohtaavat Rovaniemellä.

RFA pelaa lauantaina Keskuskentällä kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Miesten Kakkosen C-lohkossa. Vastassa on tuttu vastus viikon takaa: JJK.

0-0-tasatulokseen päättyneessä edellisottelussa kotijoukkue JJK oli joukkueista niskan päällä. Pelaajapulan kanssa paininut RFA sai kuitenkin pidettyä Tino Korhosen vartioiman maalin koskemattomana.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Aleksi Tanner kertoi olleensa isossa kuvassa tyytyväinen normaaliakin nuoremman RFA:n otteluun.

- Ei se tasapelipiste ollut maksimitulos, mutta aika lähellä sitä, kun huomioidaan meidän vaikeudet kokoonpanon suhteen, Tanner kertoi.

- Ei me missään hirveässä purjeessa oltu, mutta kyllä JJK oli isossa kuvassa vähän vaarallisempi, vaikka mekin saimme luotua muutaman hyvän maalintekopaikan.

Normaalien poissaolojen lisäksi viime ottelun lähtökohtia vaikeutti RoPSin edustusjoukkueen seuraavana päivänä ollut kotiottelu. Puuttuneiden pelaajien paikkoja täydennettiin siis B-junioreista.

Nuoret pelaajat osoittivat tasonsa ja näyttivät olevansa hyvällä tiellä pelaajapolullaan. Tanner oli erittäin tyytyväinen tapaan, jolla nuorukaiset selvittivät haasteen.

- Meillä oli paljon pelaajia avauskokoonpanossa, joilla ei ole ihan hirveän paljon kokemusta miesten otteluista. He taistelivat hyvin osana kollektiivia.

Tanner kiitteli heti perään myös joukkueen kokeneita pelaajia. RFA:n nuoressa ryhmässä kokeneeksi pelaajaksi voidaan laskea muun muassa Sampo Ala-Iso, jolla ikää ei ole 18 vuotta enempää.

- Sampon esitys jäi mieleen todella positiivisena. Hän oli jälleen kerran puolustuslinjan johtaja, Tanner kehui.

Myös loukkaantumisesta toipuneen Elmeri Hirvosen ensimmäiset kunnon peliminuutit miellyttivät Tanneria. Hirvonen pelasi ottelussa ensimmäiset 50 minuuttia.

- Se oli hyvä esitys "Ellulta". Hän pystyi tuomaan hyvin vaaraa meidän hyökkäyksiin.

Vaikka isossa kuvassa Tanner oli suhteellisen tyytyväinen joukkueensa tekemiseen, löysi vaativa valmentaja luonnollisesti paljon parannettavaakin.

- Meidän on parannettava pallollisen pelin vaihettamme. Meidän on pystyttävä säilyttämään etu ja etenemään niinä hetkinä, kun olemme saaneet JJK:n prässin auki.

- Pallollinen pelaamisemme meni ajoittain turhaksi hieromiseksi, kun olisimme voineet edetä huomattavasti nopeammin

Vaikka RFA onnistuikin nollaamaan jyväskyläläiset, on myös puolustuspelaamisen suhteen korjattavaa. Tanner toivoo, että tulevassa ottelussa joukkue saisi enemmän painetta prässin muodossa JJK:n alakerralle.

- Puolustaessa meidän on oltava välillä aktiivisempia. Meidän kontrolloitu keskiblokki tulee saada käännettyä korkeaksi prässiksi, kun siihen on sopiva tilanne. Näin saamme enemmän riistoja ja pakotettua JJK:ta vaikeisiin ratkaisuihin.

Mahdollisuudet Tannerin toivomiin parannuksiin ovat ainakin siinä mielessä hyvät, että joukkueen pelaajatilanne on jälleen palannut normaaliin vakaaseen tilanteeseen. Edustuksen ja B-junioreiden ottelut eivät mene niin pahasti ristiin, ja myös RFA:n omia pelaajia palaa kokoonpanoon.

- Lähtökohdat ovat paremmat. B-junioreilla on peli vasta sunnuntaina, ja sunnuntain edustuksen kotiottelu vapauttaa myös paremmin heidän pelaajiaan käyttöömme.

- RFA:n omista pelaajista Roni Pietsalo ja Simo Majander palaavat kokoonpanoon. Huonoja uutisia ovat puolestaan Jarkko Luiron keskiviikon harjoituksissa tapahtunut loukkaantuminen ja Ala-Ison pelikunnon ympärillä olevat pienet kysymysmerkit. Luiron loukkaantumisen vakavuutta on vielä vaikea arvioida.

RFA - JJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 25.9.2021 klo 17:00

Luettu 826 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309