ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 syyskuu 2021 11:20

Fysiokeskus Kouta ja RoPS yhteistyöhön terveempien jalkojen eteen

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Jalkapallo on tunnetusti laji, jossa pelaajien jalat joutuvat poikkeuksellisen kovalle rasitukselle. Tähän ongelmaan RoPS:lle tuo uusia ratkaisuja Fysiokeskus Kouta sekä FootBalancen pohjalliset ja OS1st tuki- ja kompressiotuotteet.

Jokainen jalkapalloilija ja jalkapalloa seuraavakin tietää tutun ongelman. Pelaaja joutuu pitkälle tauolle toistuvien jalkavaivojen vuoksi.

Jalkapallo on laji, joka rasittaa urheilijan jalkoja poikkeuksellisen paljon. Jalkoihin kohdistuu jatkuva iskutus, kolhut, väännöt, taklaukset ja liu’ut.

Rovaniemellä mukaan tulevat osittain vielä kenttäolosuhteetkin.

Keskuskentän jalkapallonurmella ei ole kastelujärjestelmää, joka tekee nurmesta erittäin nihkeän. Kitka jalan ja pinnan välillä on kova. Talvikaudella Ounashallin nurmi taas on huomattavan kova.

- Näistä olosuhteista ajatus meillä lähtikin, pohjustaa Fysiokeskus Koudan Mika Lehtiharju, itsekin kova jalkapallomies.

- Teimme ensimmäiset FootBalancen pohjalliset miesten edustukselle jo viime marraskuussa. Palautteiden mukaan niistä on ollut useimmille pelaajille paljonkin hyötyä.

Kouta 2

FootBalancen pohjalliset ovat aina henkilökohtaiset ja tarkkaan omien mittojen mukaan tehty.

Yksilöllisenä tuotteena kokemuskin on aina yksilöllinen, mutta pohjallisista on tutkitusti hyötyä moniin kantapään kipuihin, akillesjännevaivoihin, penikkatautiin ja jopa hyppääjän polveen.

- Pohjallisten tarkoitus on toimia iskunvaimentimena, mutta ne myös ohjaavat kantapään, nilkan ja polven liikettä optimaaliseen asentoon, Lehtiharju kertoo.

- Tällä saamme vähennettyä kuormittavuutta. Samalla, kun liike ohjataan oikeaan suuntaan, pohjalliset voivat auttaa jopa alaselän kipuihin.

Kouta 3

Kuormituksen lieventämisen ohella pelaajien jalkojen hyvinvoinnin kannalta oleellista on myös palautuminen.

Välittömästi otteluiden ja harjoitusten jälkeen pelaajilla on käytössään jääkylvyt, hieronnat sekä kylmäkompressiohoidot, mutta niiden palveluiden tarjoaminen rajoittuu stadionalueelle.

Myöskään pitkät pelimatkat eivät tee hyvää jaloille. Sen tietää jokainen lentokoneessa tai bussissakin istunut. Tähän ongelmaan OS1st:n kompressiotuotteet ovat olleet todella suosittuja.

Kouta 6

- OS1st:n kompressiosukat tehostavat laskimoiden verenkiertoa, jolloin saamme lievennettyä turvotusta ja nopeutettua palautumista, Lehtiharju kuvailee.

- Näitä voi käyttää huoletta useita tunteja vuorokaudessa kuten pitkillä pelimatkoilla. Mutta myös pelien aikana nämä tukevat lihaksia ja tehostavat niiden toimintaa.

RoPS:n ja Fysiokeskus Koudan yhteistyö käynnistyi vuosi sitten marraskuussa ja jatkuu hyvien kokemusten myötä nyt entistä laajempana.

Kouta 4

- Nämä tuotteet ovat hieno lisäys niihin palveluihin, joita pystymme tarjoamaan pelaajillemme, kertoo RoPS:n fysioterapeutti Tuomas Könönen.

- Aloitimme viime vuonna koko miesten edustuksen ja muutaman akatemiajoukkueen pelaajan kanssa. Tänä vuonna pystyimme ottamaan mukaan myös naisten edustuksen.

Fysiokeskus Kouta on hyvinvointiin keskittyvä, paikalliset juuret omaava yritys aivan Rovaniemen Keskustassa. Vuonna 2019 perustetun yrityksen listoilla on kuusi fysioterapeuttia ja yksi urheiluhieroja.

Luettu 1047 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309