ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 syyskuu 2021 20:29

RFA kaatoi JBK:n normaaliakin nuoremmalla kokoonpanolla - "Todella tärkeät pisteet"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
RFA kaatoi JBK:n normaaliakin nuoremmalla kokoonpanolla - "Todella tärkeät pisteet" Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy voitti kotikentällään pietarsaarelaisen JBK:n 3-1-lukemin.

RFA otti Rovaniemen Keskuskentällä arvokkaan 3-1-voiton, kun JBK taipui 3-1-lukemin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Jarkko Luiro ja Rasmus Degerman.

Kolme pistettä olivat äärimmäisen arvokkaat. Ennen ottelua rovaniemeläisten valmentaja Aleksi Tanner julisti kyseessä olevan "kuuden pisteen matsi".

- Totta kai on todella hyvät fiilikset, että pärjättiin ja otimme todella tärkeät kolme pistettä, Tanner sanoi ottelun jälkeen.

- Esityksemme oli kokonaisuutena melko ehjä, ja peli oli aika hyvin kontrollissamme.

RFA on pelannut koko kauden nuorella kokoonpanolla. Tämän päivän ottelussa kokemusta oli kuitenkin entistäkin vähemmän. Avauskokoonpanossa oli B-juniori-ikäiset Tatu LakelaEelis TaskilaAaro Tiihonen, Alex Tolra ja edustusjoukkueenkin kanssa vastuuta saanut Miska Ylitolva. Nuoret pelaajat vastasivat huutoon, mikä miellytti Tanneria suuresti.

- Voiton arvoa nostaa se, että meillä oli viisi alaikäistä pelaajaa avauskokoonpanossamme - eikä muutkaan olleet paljoa vanhempia Luiroa lukuun ottamatta. He pärjäsivät hyvin miesten Kakkosen pelissä.

- Toki myös JBK:n ryhmä oli nuori. Heillä ei ollut aivan ykköskokoonpano reissussa, mikä hieman helpotti lähtökohtiamme.

Vierailijat menivät johtoon heti toisen puoliajan alussa. RFA ei puolustanut tarpeeksi terävästä pallon menetyksen jälkeen, ja pallo löytyi omasta verkosta. Vain reilut kymmenen minuuttia myöhemmin tilanne olikin kääntynyt ympäri Luiron kahden osuman myötä.

Vierailijoiden takaa-ajo ei tuottanut suuria vaikeuksia RFA:lle. Lopullisen naulan arkkuun iski Degerman 80. minuutilla.

- Olen todella tyytyväinen, että pystyimme kontrolloimaan peliä myös pallottomana. Tämä ei ole ollut meille mikään itsestäänselvyys tällä kaudella, Tanner sanoi tyytyväisenä.

- Jos ei lasketa sitä yhtä vastahyökkäystä, josta vastustaja teki maalin, ei "Late" (Lauri-Eemil Vetri) joutunut tänään juurikaan torjuntatöihin.

RFA nousi voittonsa myötä kaksi pykälää ylöspäin 7. sijalle. Joukkueen seuraava peli on 18.9. JJK:n vieraana.

Kokoonpano ja ottelypöytäkirja Palloliiton tulospalvelussa: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/1953615/lineups

Luettu 1340 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309