ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 elokuu 2021 12:59

RFA matkaa Pohjanmaalle. Närpiössä vastassa vahvistunut Kraft.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RFA matkaa Pohjanmaalle. Närpiössä vastassa vahvistunut Kraft. Kuva: Arno Hämäläinen

Hyvää nousukuntoa esittävä Rovaniemi Football Academy kohtaa tänään sarjassa kymmenentenä olevan Närpes Kraftin. Ottelu Mosedalin kentällä alkaa kello 17.00.

RFA ja Närpes Kraft kohtaavat tänään toistamiseen tälle kaudelle. Ennen juhannusta Rovaniemellä RFA dominoi ottelua 3-0.

RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner ei halua liiaksi sen ottelun taakse enää mennä. Närpiö ei ollut Rovaniemellä liikkeellä aivan ykkösringillään, jonka lisäksi joukkue on kesän aikana myös vahvistunut.

- Kesäkuun otteluun verrattuna heillä on tänään avauksessa ehkä viisi samaa pelaajaa, Tanner arvioi.

- Närpiöllä on mielenkiintoinen ja kokenut ryhmä. Kaikki eivät välttämättä ole enää parhaassa peli-iässään, mutta meritoituneita pelaajia niin Veikkausliigasta kuin kansainvälisiltä kentiltä.

Närpiön mielenkiintoisin tuore hankinta lienee ukrainalainen laituri Andriy Yakovlev, joka pitkän uransa aikana on pelannut mm. Bate Borisovin paidassa Mestareiden liigan lohkovaiheessa.

Yakovlev on tuskin hakemassa Närpiöstä uralleen uutta nostetta, mutta on ehdoton vahvistus Kakkoseen.

Muista ulkomaalaishankinnoista mm. hyökkääjä Samir Isanovic ja keskikentän Muhamed Omic ovat keränneet kokemusta Bosnia-Herzegovinan pääsarjasta sekä ykkösdivisioonasta.

Veikkausliigaa seuraaville tuttuja nimiä ovat ainakin Närpiön omat kasvatit Kevin Peth ja Kim Böling.

Kokeneiden pelimiesten lisäksi RFA:ta vastassa on tänään Mosedalin luonnonnurmi sekä vaativa närpiöläinen kotiyleisö. Tanner ennakoi miehistölleen hikistä iltapäivää.

- Alusta on meille taas hiukan erikoinen, mutta Mosedalin kentän pitäisi kuvien perusteella olla hyvässä kunnossa, Tanner kertoo.

- Mutta varmasti Kraft on vaikea voitettava. Se on kunnon äijäjoukkue, ja nurmikentällä tiedossa voi olla totinen taistelupeli.

Oman miehistön puolesta RFA:n tilanne näyttää kuitenkin paremmalta. Joukkue sai mukaansa pari vahvistusta edustuksesta, jonka lisäksi B-poikien lauantailta peruuntunut ottelu antaa Tannerille lisää vaihtoehtoja.

Voitto helpottaisi loppukauden asetelmia huomattavasti.

- Meidän on pelattava omilla vahvuuksillamme, Tanner korostaa.

- Hyvä pallollinen tekeminen, tiivis puolustaminen, aggressiivinen prässääminen. Meidän on pystyttävä haavoittamaan vastustajaa oikeilla hetkillä ja pysyttävä aktiivisina.

RFA 5 edellistä ottelua

18.7. OTP - RFA 4-0 (3-0)
31.7. RFA - OLS 1-3 (0-0)
8.8. FC Vaajakoski - RFA 1-1 (1-1)
15.8. RFA - Hercules 0-2 (0-1)
22.8. GBK - RFA 0-4 (0-2)

Närpes Kraft 5 edellistä ottelua

17.7. VIFK - Närpes Kraft 0-1 (0-0)
1.8. Närpes Kraft - OTP 0-2 (0-2)
8.8. OLS - Närpes Kraft 3-0 (2-0)
15.8. Närpes Kraft - FC Vaajakoski 2-2 (0-1)
21.8. Hercules - Närpes Kraft 2-1 (1-0)

Luettu 920 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309