ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 elokuu 2021 19:52

Piristymisen merkkejä osoittanut RFA tavoittelee paluuta voittojen tielle - "Lähtökohdat ovat hyvä"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Rovaniemi Football Academy pelaa sunnuntaina kotiottelun miesten Kakkosessa. Vastaan asettuu oululaisseura Hercules.

Viime kierroksen FCV-tasapelillä pisteettömien otteluiden putkensa katkaissut RFA tavoittelee sunnuntaina myös voitottomien otteluiden putkensa katkaisemista. Merkkejä paremmasta on jo viime kierroksilla nähty, joten ennakko-odotukset sunnuntain osalta ovat korkealla, kun Hercules vierailee Keskuskentällä.

- Pyrimme jatkamaan sitä nousevaa käyrää, mikä meillä on viime aikoina ollut, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner julisti.

- OLSia vastaan jotkin asiat olivat jo parantuneet, mutta etenkin FCV-ottelussa pelaamisessamme oli jo paljon hyvää.

Tanner on koko kauden ajan korostanut pelillisen prosessin merkitystä niin hyvinä kuin huonoina ajanjaksoina. Viime aikojen onnistumiset on otettu mielellään vastaan. Nyt joukkueen mielessä on tuon kehityskaaren nousun jatkaminen.

- Pyrimme pitämään viime aikojen onnistumiset. Niiden päälle on hyvä rakentaa. Niiden lisäksi olemme taas pyrkineet korjaamaan seuraavia asioita sekä pallollisesta vaiheesta että puolustuspelaamisesta.

RFA:n viime aikojen orastavan pelaajapulan suhteen tilanne näyttää jo paremmalta. Tanner saa pienen tauon jälkeen käyttöönsä täyden 18 pelaajan ryhmän.

- Lähtökohdat ovat hyvät. Saamme edustuksesta näillä näkymin vähän tukea, joten pääsemme otteluun täydellä kokoonpanolla.

Tanner kehuu tulevaa vastusta hyvin organisoiduksi ja vaaralliseksi joukkueeksi. Pienen lisähaasteen tuo Herculeksen arvaamattomuus pelitapansa suhteen.

- Hercules on siinä mielessä inhottava vastustaja, että he voivat lähteä otteluun lähes millä formaatiolla tahansa. Kevään harjoitusottelussamme he pelasivat 4-3-3-muodolla, sarjaottelussamme 3-4-3:lla ja viime aikoina he ovat pelanneet 4-4-2:lla.

- Tietenkin tärkein asia on meidän oman pelin kehittäminen, Tanner muistutti.

RFA-luotsi nostaa vastustajajoukkueesta yksilöinä esiin kaksi nimeä.

- Herculeksen hyökkääjä Sami Karjalainen, joka pelasi viime kaudella AC Oulussa, on ollut viime aikoina hyvässä vireessä. Myös keskikentällä pelaava Henri Mäkäräinen on yksi heidän selkeästi parhaimpia pelaajiaan.

Viikonloppu on toistaiseksi ollut valoisa RoPSin mies- ja poikapuolen joukkueille. Perjantaina B-juniorit voittivat Keskuskentällä PK Keski-Uusimaan, ja lauantaina edustusjoukkue oli kotiyleisön edessä voittoisa, kukistettuaan HJK Klubi 04:n 4-1-lukemin. Tanner toivoo, että ei kahta ilman kolmatta.

- Tavoitteenamme on jatkaa B-junioreiden ja edustusjoukkueen aiemmin viikonloppuna viitoittamalla tiellä, ja ottaa kotivoitto.

RFA - Hercules Keskuskentällä sunnuntaina 15.8. kello 18:30. Lapin Kansa näyttää ottelun tilaajilleen - kuukauden koetilaus 1 eurolla.

 

Luettu 884 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309