ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 elokuu 2021 17:08

RFA vetää pelaajia ympäri Suomen. Kolme nuorta talenttia liittyi RoPS:n organisaatioon.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(12 ääntä)
Kuvassa vasemmalta Eetu Venäläinen, Otto Märsylä sekä Weeti Wimmer Kuvassa vasemmalta Eetu Venäläinen, Otto Märsylä sekä Weeti Wimmer

Tieto Rovaniemi Football Academyn toiminnasta leviää kotimaisten nuorten pelaajien parissa. Tänä kesänä jo kolme etelämpää saapunutta lupausta on pukenut ylleen RFA:n pelipaidan.

Rovaniemi Football Academyn toiminta on kiinteä osa koko Rovaniemen Palloseuran strategiaa ja pelaajakehitystä.

RFA:n tavoite on nostaa lahjakkaimpia nuoria kotimaisia pelaajia aluksi kotimaan miesten sarjoihin sekä RoPS:n edustukseen ja sitä kautta kohti tulevaa kansainvälistä pelaajauraa.

Nykyisistä RoPS:n miesten edustuksen pelaajista useampi oli vielä viime kaudella RFA:n mukana.

Heistä Joona Lahdenmäki, Vertti Hänninen, Luka Kuittinen, Otto Kemppainen sekä Miska Ylitolvat ovat nousseet vakiokokoonpanoon.

Lisäksi Lauri-Eemil Vetri, Riku-Veli Niska, Sampo Ala-Iso, Roni Pietsalo sekä Kirill Bullat ovat olleet kokoonpanossa ja saaneet minuutteja Ykkösessä. He myös harjoittelevat säännöllisesti edustuksen mukana.

Maine hyvänä ponnahduslautana on kiirinyt. Tänä kesänä RFA:n mukaan on liittynyt hyökkääjä Eetu Venäläinen JIPPOsta, maalivahti Otto Märsylä FF Jarosta sekä keskikentän Weeti Wimmer Käpylän Pallosta.

Wimmerin nimi on rovaniemeläisille tuttu. Hän on RoPS:ssa aikanaan yli 100 ottelua pelanneen laitapuolustaja Vesa Wimmerin poika, Koivukylän Palloseuran kasvatti.

- He kaikki ovat 2004 syntyneitä, oman ikäluokkansa aluejoukkueissa olleita poikia. Juuri sitä pelaajaprofiilia, jota tänne haemmekin, RFA:n toiminnasta vastaava Aleksi Tanner sanoo.

- He ovat todella oppimishaluisia ja motivoituneita, jalkapallon perustaidot ovat hyvin hallussa. Tältä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan ja kehittämään.

Pienen väestöpohjan vuoksi pelkästään Rovaniemen oma pelaajatuotanto ei riitä ruokkimaan käytännössä kolmea joukkuetta. Sen vuoksi RFA hakee aktiivisesti motivoituneita pelaajia myös muualta Suomesta.

RFAn pelaajat pystyvät yhdistämään opiskelun, asumisen ja harjoittelun todella joustavasti. Tämän lisäksi pelaajille pystytään järjestämään tarvittaessa erilaisia täysi- ja puolihoitopaketteja Lapin Urheiluopiston puolelta.

- Pietarsaaressa koulun ja treenaamisen yhdistäminen ei oikein enää onnistunut, aiemmin kesäkuussa testillä ollut Otto Märsylä kertoo.

- Olin tutustunut yläkouluakatemian kautta Rovaniemen toimintaan jo aiemmin. Kun haimme eri vaihtoehtoja jatkoa ajatellen, tämä tuntui oikein hyvältä.

Märsylä on ennättänyt olemaan kahdessa Kakkosen ottelussa jo mukana vaihtopenkillä.

Sen sijaan aiemmin kesällä saapunut Eetu Venäläinen on saanut ensimmäiset peliminuuttinsakin otteluissa Närpes Kraftia ja SJK:ta vastaan.

- Paljon onnistumisia sekä paljon peliaikaa, Venäläinen maalaa loppukauden tavoitteekseen.

- Meillä oli perheen kanssa puhetta jo aiemmin, että B-poikien jälkeen mahdollisuudet Joensuussa ovat aika rajalliset. Näimme RFA:n mainoksen ja siitä se lähti.

Käytännössä uudet nuoret pelaajat harjoittelevat sekä B-poikien että RFA:n matkassa.

Kehitys edellä kuljettaessa peliaika pyritään maksimoimaan, joten todennäköisesti minuutteja tulee aluksi enemmän B-poikien SM-sarjassa kuin Miesten Kakkosessa.

Reitti on kuitenkin avoinna myös ylemmille portaille. Tänäkin kesänä mm. Miska Ylitolva nousi kesken kauden RFA:sta edustukseen ja on esiintynyt jo useammassa ottelussa.

Vantaalta Ounasvaaran lukioon vaihtanut Weeti Wimmer toistaa samaa kuin Märsylä ja Venäläinen.

- Rovaniemi on minulle tietenkin tuttu paikka. Täällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä, nuorempi Wimmer sanoo.

- Tietenkin haluan saada mahdollisimman paljon peliaikaa, varmaankin ensin B-pojissa mutta toivottavasti muutama ottelu myös miehissä.

RFA:n kausi Miesten Kakkosessa jatkuu jo tulevana sunnuntaina 15.8. melkein paikallisderbyksi katsottavassa ottelussa Oulun Herculesta vastaan. Peli alkaa kello 18.30.

RFA:n toiminnasta laajemmin kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suoraan Aleksi Tanneriin: 040 530 9685 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Luettu 3720 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309