ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 elokuu 2021 20:52

RFA matkustaa Keski-Suomen maisemiin. Sunnuntaina kohdataan FC Vaajakoski.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RFA matkustaa Keski-Suomen maisemiin. Sunnuntaina kohdataan FC Vaajakoski. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura matkustaa sunnuntaina Kakkosen C-lohkossa neljäntenä olevan FC Vaajakosken vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.30. Pelin näyttää suorana Ruutu Urheilu.

Viimeisissä keskinäisissä otteluissa RoPS – sekä RFA – ovat olleet Vaajakoskelaisia niskan päällä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Rovaniemellä RFA oli vahvempi 1-0 Ville Ojalan maalilla.

Sen ottelun jälkeen FC Vaajakoski on esiintynyt huomattavan vahvasti. Se on hävinnyt kahdeksasta viimeisimmästä ottelustaan vain kertaalleen – OTP:lle luvuin 0-2. Sitä edellinen tappio heille oli juurikin RFA:ta vastaan.

- Vaajakoski on sarjan keski-iältään vanhimpia joukkueita, ellei vanhin. Se on hyvin organisoitu joukkue, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner kuvailee.

- Heillä on meritoituneita Kakkosen pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä saman valmennuksen alla. He puolustavat tiiviinä ja heillä on selkeä pelitapa.

RFA:n osalta viimeisimpien otteluiden tulokset ovat olleet tappioihin kallellaan. Toki RFA on joutunut pelaamaan huomattavan vaihtelevalla kokoonpanolla B-poikien ja edustuksen tarvitessa myös omansa.

Huomenna Tannerin käytöstä puuttuvat mm. edustuksen mukana Tammisaaressa olleet Miska Ylitolva ja Roni Pietsalo.

Toisaalta se on akatemiajoukkueen arkea. Pelaajia koulitaan ylemmälle sarjatasolle.

- Tällä viikolla muutimme toimintaamme siten, että otimme reilummalla kädellä B-poikia mukaan RFA:n treeniryhmään, Tanner sanoo.

- Saimme ehjempiä harjoituskokonaisuuksia ja pääsimme harjoittelemaan isompia kokonaisuuksia. Pääsimme käymään pelillisiä asioita paljon paremmin läpi.

Tannerin mukaan viimeaikaisia tuloksia on käyty lävitse niin pelaajien kuin valmennuksenkin kesken avoimessa hengessä.

- Pelaajat pitivät viime viikolla oman keskinäisen palaverinsa, Tanner kertoo.

- Tällä viikolla harjoituksissa on ollut oikein hyvä meno. Toivottavasti se näkyy huomenna myös pelissä, ja pystyisimme taistelemaan voitosta.

Olosuhteista suorituksen ei pitäisi olla kiinni. FC Vaajakosken kotikenttä Vaajakosken Liikuntapuistossa huokuu perinteitä.

- Vaajakoskelle on aina mukava lähteä. Siellä on kulttuuria, Tanner kehuu.

- Heillä on oma kannattajaryhmä, joka kiertää vieraspelit ja luovat kotipeleihin tunnelmaa. Oikein kiva vanha stadion ja hyvä nurmikenttä.

Pieni varoituksen sana Aleksi Tannerilla Vaajakosken suuntaan kuitenkin on.

- Meidän joukkueenjohtaja Juha Kantola muisteli, ettei ole koskaan voittanut Vaajakoskella alle kahdella maalilla. Nyt on Juhakin meillä bussissa mukana, RFA:n päävalmentaja nauraa.

FC Vaajakoski vastaan Rovaniemi Football Academy huomenna sunnuntaina 8.8. kello 18.30. Ottelun näyttää suorana Ruutu Urheilu.

RFA 5 edellistä ottelua

30.6. Kemi City FC - RFA 3-0 (1-0)
5.7. RFA - SJK Akatemia 3-4 (2-4)
10.7. RFA - VIFK 0-3 (0-2)
18.7. OTP - RFA 4-0 (3-0)
31.7. RFA - OLS 1-3 (0-0)

FC Vaajakoski 5 edellistä ottelua

1.7. VIFK - FC Vaajakoski 1-2 (0-1)
4.7. FC Vaajakoski - OTP 0-2 (0-1)
10.7. FC Vaajakoski - OLS 0-0 (0-0)
17.7. GBK - FC Vaajakoski 0-4 (0-3)
31.7. Hercules - FC Vaajakoski 0-1 (0-0)

 

Luettu 1824 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309