ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 01 elokuu 2021 10:30

Siipirikkoinen RFA taipui OLSille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemi Football Academy hävisi kotiottelussaan Oulun Luistinseuralle 1-3-lukemin. RFA:n maalin teki Sampo Ala.

RFA:n vaikea jakso sai lauantaina jatkoa, kun OLS vei pisteet mukanaan 1-3-voitollaan. Vaikeista lähtökohdista otteluun lähtenyt RFA taisteli pitkään mukana ottelussa, mutta toisella jaksolla vierailijat saivat tehtyä tarvittavat maalit.

Lähtökohdista vaikeat tekivät loukkaantumishuolet, jotka ovat vaivanneet sekä RFA:ta että RoPSin edustusjoukkuetta. RFA:n pelaajahuolista kertovat muun muassa se, että yleensä hyökkäyksessä pelaava joukkueen kapteeni Sampo Ala urakoi koko ottelun topparina. Tämän lisäksi B-junioreiden Alex Tolra nostettiin ensimmäistä kertaa mukaan miesten otteluun, ja hän pelasi heti täydet minuutit.

Samaan aikaan vierailijoilla oli joukkueessaan runsaasti vahvistuksia emoseuraltaan AC Oululta. Esimerkiksi laitahyökkääjinä pelanneet Kevin Larsson ja Nikolas Saira ovat keränneet tililleen jo yhteensä 65 veikkausliigaottelua.

Ensimmäinen puoliaika oli vielä maaliton. OLS piti selvästi enemmän palloa, mutta huippupaikkoja ei juurikaan nähty kummankaan joukkueen toimesta, ja puolittaiset tilanteet jakautuivat tasaisesti.

- Vaikka teimme ensimmäisellä jaksolla paljon virheitä pallollisena, pelasimme puolustussuuntaan ihan ok, RFA-valmentaja Aleksi Tanner kommentoi ensimmäistä puoliaikaa.

- Oli mukava nähdä, että onnistuimme kollektiivina puolustaessa. Olimme aika tiivis ryhmä, ja vastustaja ei päässyt laadukkaille maalintekopaikoilla vaikka hallitsivatkin palloa.

RFA:n pallollinen pelaaminen ei kuitenkaan tyydyttänyt Tanneria. Joukkue oli pallossa liian vähän ja vain harvat hyökkäykset etenivät vastustajan hyökkäyskolmannekselle.

- Rakenteellisesti meillä oli ihan hyvät mahdollisuudet avata peliä, mutta ongelmat alkoivat, kun saimme vähän peliä avattua. Emme päässeet millään vastustajan linjojen väliin ja pelasimme aivan liikaa alaspäin.

Toisella puoliajalla OLS sai iskettyä voittoon tarvitut maalit. Ensin rokotettiin pallonmenetyksestä, jonka jälkeen verkko heilui hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Reilun tunnin pelin jälkeen RFA onnistui kavennuksessaan, kun Ala taituroi akrobaattisen osuman Rasmus Degermanin antamasta sivuvapaapotkusta.

- Saimme maalimme jälkeen hieman kirivaihetta päälle, mutta ei siinä saatu aikaan mitään ihmeellistä, Tanner kertasi.

- OLSilla oli mukana kahdeksan AC Oulun sopimuspelaajaa. Kun pelaamme tuon tason joukkueita vastaan, meidän on pystyttävä pelaamaan parempaa, rohkeampaa ja nopeampaa futista.

80. minuutilla OLS onnistui iskemään kolmannen maalinsa ja ratkaisi ottelun. Tappiosta huolimatta RFA:n pelissä oli jo merkkejä paremmasta. Puolustuspelaaminen toimi ajoittain hyvin ja yksilötasolla tuli onnistumisia.

- Puolustamisemme kollektiivina oli parempaa kuin aikoihin. Vastustaja ei pystynyt avoimissa pelitilanteissa luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Ne heidän maalit tulivat meidän avaamisvirheistä ja yksi yksilösuoritus taitavalta pelaajalta, Tanner sanoi.

- Ala onnistui topparina hienosti ja pelasi hyvän pelin. Sampo Ala-Ison haluan myös nostaa esiin isona onnistujana. Hänessä on kehittymässä seuraava toppari meidän edustusjoukkueeseen.

Myös loukkaantumistilanteen suhteen otettiin odotettuja kehitysaskeleita, kun pitkään sivussa ollut Kirill Bullat pelasi noin 20 minuuttia.

- Oli hienoa nähdä, että Kirill pääsi palaamaan kentille. Hän tuli kentälle 72. minuutilla ja oli hyvä. Hän rauhoitti pelaamistamme ja laittoi tuskin ensimmäistäkään harhasyöttöä.

RFA pelaa seuraavaksi sunnuntaina 8. elokuuta, kun joukkue vierailee FC Vaajakosken luona.

RFA - OLS 1-3 (0-0)

0-1 Ikonen 48'
0-2 Saira 54'
1-2 Sampo Ala 64'
1-3 Lyttinen 80'

Kokoonpanot ja ottelupöytäkirja: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/1953584/lineups

 

Luettu 1130 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309