ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 31 heinäkuu 2021 09:00

RFA kohtaa kotikentällään "rakkaan vihollisen" OLSin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Rovaniemi Football Academy palaa vajaan kahden viikon ottelutauoltaan, kun se isännöi miesten Kakkosen ottelussa Oulun Luistinseuraa.

RFA:n sarjakausi ylittää lauantaina puolivälin krouvin, kun kauden toinen puolisko pyörähtää käyntiin ottelulla OLSia vastaan. RFA on tällä hetkellä tasaisessa sarjassa 8. sijalla, joka ei täysin tyydytä joukkueen päävalmentaja Aleksi Tanneria.

- Kauden tavoitteemme sijoituksen suhteen oli päästä neljän parhaan joukkoon. On selvä asia, että kauden toisesta puoliskosta tulee ottaa enemmän pisteitä, jos haluamme saavuttaa tavoitteemme, Tanner kertoi.

RFA on tällä hetkellä tuloksellisesti vaikean jakson keskellä, kun voitot ovat karttaneet joukkuetta. Tanner uskoo, että tämä asia huomioiden, viime viikon tauko tuli hyvään saumaan.

- Joukkueessa on nyt hyvä fiilis. Tauko teki varmasti hyvää, kun pelaajat saivat ottaa vähän happea. Treeneissä on ollut tällä viikolla hyvä meininki, Tanner sanoi.

- Hirveästi ei olla puhuttu mistään tappioputkesta. Olemme käsitelleet asiaa niin, että pyrimme kääntämään kurssin hyvän päivittäisen työnteon kautta. Nyt siihen on mahdollisuus, kun pääsemme kotikentällämme pelaamaan rakasta vihollistamme OLSia vastaan.

Mikä tekee OLSista Tannerin mainitseman "rakkaan vihollisen"? Asetelman kumpuaa jo junioritoiminnasta. Molemmat ovat alueemme parhaimpia junioriseuroja ja keskinäisissä kohtaamisissa on usein ekstralatausta. Tämän lisäksi kummatkin tämän päivän joukkueista ovat farmiseuroja: RFA Ropsille ja OLS AC Oululle.

Itse ottelusta Tanner ennakoi haastavaa.

- Vastustaja tulee olemaan varmasti hyvä. OLS on parantanut pelaamistaan kauden edetessä. Alkuun näytti, että he häviävät melkein kaikille, mutta nyt he ovat hävinneet vain kerran edellisessä kuudessa ottelussaan.

OLSin joukkue on sekoitus nuoria lupaavia pelaajia ja AC Oulusta mukaan tulevia vahvistuksia.

- Joukkueessa on muun muassa 2004-syntyneiden maajoukkuepelaajat Otso Liimatta ja Joona Lohela sekä taitavia vuonna 2003-syntyneitä pelaajia.

- Tämän lisäksi joukkueen kokoonpanossa tulee todennäköisesti näkymään AC Oulun viiden uuden hankinnan aiheuttama ketjureaktio. Katsoin AC Oulun pelaajalistaa Ilvestä vastaan, joten OLSilla on hyvin suurella todennäköisyydellä mukana vahvistuksia emoseurastaan.

RFA:n tilanne pelaajien suhteen ei ole tällä kertaa aivan vastaava. Siinä missä OLS on saanut ylijääneitä pelaajia veikkausliigaseurasta, on osa RFA:n pelaajista nostettu RoPSin pelaajarinkiin sunnuntain Ykkösen Gnistan-vierasotteluun.

- Meidän edustusjoukkue lähtee lauantaina Helsinkiin, joten menetämme sinne muutamia pelaajiamme. Tilannetta olemme paikanneet nostamalla B-junioreistamme Alex Tolran ja Otto Märsylän.

RFA - OLS Keskuskentällä Lauantaina 31.7. kello 17:00

Luettu 1146 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309