ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 19 heinäkuu 2021 14:13

RFA:lle selvä tappio OTP:n vieraana - "Kokemus vastaan nuoruus oli nyt isät vastaan pojat"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RFA:lle selvä tappio OTP:n vieraana - "Kokemus vastaan nuoruus oli nyt isät vastaan pojat" Arno Hämäläinen

Oulun Työväen Palloilijat olivat tyly isäntä Rovaniemi Football Academylle miesten Kakkosen ottelussa. 4-0-loppulukemat eivät jättäneet sijaa jossitteluille.

RFA:n vaikea tuloksellinen jakso sai jatkoa, kun Kakkosen kärkisijoista taisteleva OTP vei pisteet selvällä 4-0-voitolla.

- Oli todella hankala peli, RFA-valmentaja Aleksi Tanner kiteytti.

Jo ennakkoon tiedossa oli kova ottelu. OTP:n kokoonpano koostuu kokeneista ja paljon Suomen kentillä nähneistä pelaajista. Haastavia lähtökohtia eivät helpottaneet RFA:n pelaajapula, joka näkyi etenkin toppariosastolla.

Viimeisimmät poissaolot tulivat otteluun valmistavien harjoitusten jälkeen, joten pakon edessä tehtyjä muutoksia ei päästy käymään läpi harjoituskentällä.

- Lähtökohdat olivat melko vaikeat. Puolustuspäästä puuttuu pelaajia, joten jouduimme muuttamaan ryhmitystä ja muotoamme, Tanner taustoitti.

- Muutoksia emme ehtineen harjoitella, koska saimme vasta perjantai-iltana tiedon viimeisistä poisjäänneistä. Ehdimme käydä asioita läpi ainoastaan paperilla.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla. OTP:n rohkea prässääminen tuotti RFA-alakerralle vaikeuksia. Näistä vaikeuksista joukkue ei selvinnyt ilman takaiskuja, kun puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 3-0-johtoasemassa.

- OTP:n kova prässi ja ensimmäisellä puoliajalla kovasti meitä vastaan puhaltanut tuuli oli kyllä sellainen kombinaatio, mihin ei löydetty nyt mitään keinoja, Tanner sanoi.

- Olimme tosi heikkoja kaksinkamppailuissa. Otteluennakossa puhuttiin kokemus vastaan nuoruus -asetelmasta, joka oli tällä kertaa isät vastaan pojat -asetelma.

Tanner ei etsinyt syntipukkeja muualta vaan totesi, että hänen itsensä ja RFA-valmennustiimin on onnistuttava omassa tehtävässään paremmin.

- Totta kai minun ja valmennustiimin tulee todeta, että peliin valmistautuminen ja ottelusuunnitelma ei ollut onnistunut. Emme saaneet kontrolloitua peliä ja olimme todella passiivisia, Tanner totesi kriittisenä.

- Ottelusuunnitelmamme ei joko toiminut tai se ei toteutunut.

Vaikka lopputulos oli RFA:lle kova pettymys, oli ottelussa myös pilkahduksia paremmasta.

- Olimme vähän rohkeampia hyökkäyssuuntaan ja teimme enemmän aloitteita selustaan, Tanner kertoi viitaten aiempien otteluiden ongelmakohtiin.

Toisella puoliajalla ottelu oli huomattavasti tasaisempi. Joukkueet loivat suurin piirtein saman verran maalintekopaikkoja, ja myös RFA oli ottelussa mukana.

- Toisella jaksolla onnistuimme tekemään hyvän ryhtiliikkeen ja olimme huomattavasti parempia. Oli meidän vuoro saada tuuli puolellemme ja prässäsimme rohkeammin korkealta.

- Tietysti asiaan vaikuttaa myös se, että vastustaja johti 3-0, joten emme voi tuudittautua parannukseemme. Oli siinä silti selvä ryhtiliike ensimmäiseen jaksoon verrattuna.

Nyt RFA:lla on edessään vajaan kahden viikon mittainen ottelutauko. Tauolle joukkue lähtee sarjataulukon 8. sijalta.

- Vaikea jaksohan tässä on menossa, Tanner myönsi.

- Tilanne on se, että muut Kakkosen joukkueet ovat vahvistuneet viime aikoina ja hankkineet pelaajia. Kyllä se tarkoittaa meille sitä, että tarvitsisimme muutamia pelaajia edustusjoukkueesta mukaan näihin peleihin.

Kokoonpanot ja ottelupöytäkirja: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/1953581/lineups

Luettu 1153 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309