ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 16 heinäkuu 2021 12:41

RFA vierailee sunnuntaina OTP:n luona - nuoruus vastaan Kokemus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RFA vierailee sunnuntaina OTP:n luona - nuoruus vastaan Kokemus Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy pelaa sunnuntaina Oulun Työväen Palloilijoita vastaan miesten Kakkosen ottelussa.

Tuloksellisesti vaikeaa ajanjaksoaan kääntämään lähtevä RFA pelaa sunnuntaina viimeisen ottelunsa ennen vajaan kahden viikon ottelutaukoaan. Vastassa on OTP, jonka rovaniemeläiset kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Kakkosen tämän kauden avauskierroksella. Tuolloin pisteet jaettiin 2-2-tuloksella vaikka kummallakin oli omat mahdollisuutensa täyden pistepotin viemiseen.

- OTP oli tuossa ottelussa sellainen joukkue kuten odotimme, RFA-valmentaja Aleksi Tanner muisteli avauskierroksen peliä.

- Heillä on paljon taitavia yksilöitä. Moni heistä on pelannut joko Kakkosta korkeammalla tai sitten ollut Kakkosessa mukana todella pitkään. Vastassa on siis kokenut ja meritoitunut joukkue.

OTP on vaihtanut valmennustaan kauden aikana, mutta Tanner ei näe joukkueessa tapahtuneen suurta muutosta.

- Vaihtuneesta valmennuksesta huolimatta OTP on edelleen hyvin samanlainen joukkue. Taitavien pelaajien vastapainoksi he eivät ole kollektiivina se kaikista organisoiduin ryhmä.

RFA:n harjoitusviikko on edennyt nousujohteisesti. Viime aikojen peliesityksiin on paneuduttu useilla eri tavoilla, ja alkuviikosta vaivanneet pienimuotoiset ongelmat pelaajamäärän suhteen ovat parantuneet.

- Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Olemme jälleen pitäneet palavereita ja käyneet keskusteluita, mutta ennen kaikkea treeniviikkomme kentällä on ollut hyvä, Tanner kertoi.

- Pienenä ongelmana on ollut edustusjoukkueen muutamat loukkaantumiset, jotka vaikuttavat suoraan meidän toimintaan. Tämän lisäksi B-junioreiden tauko on myös näkynyt pelaajamäärissämme, mutta mitä lähemmäksi peliä olemme edenneet, sitä paremmalla ryhmällä olemme päässeet harjoittelemaan.

Alkukaudesta fantastista puolustuspelaamista esittänyt RFA ei ole viime kierroksilla pystynyt pitämään alakertaansa pitävänä. Tämän trendin muuttaminen on ollut Tannerin ja valmennusryhmän ykkösprioriteetti harjoitusviikolla.

- Isoimmat pelilliset asiat, joita olemme tämän viikon harjoituksissa käyneet läpi, liittyvät puolustuspelaamiseen. Meidän pitää pystyä kontrolloimaan ottelua myös pallottomana joukkueena.

- Meidän pitää parantaa puolustamista kontrolloiduissa hetkissä, mutta ennen kaikkea tilanteenvaihdoissa.

Puolustuspelaamiseen panostaminen ei kuitenkaan tarkoita, että pallollinen pelaaminen olisi jäänyt huomiotta.

- Totta kai myös hyökkäyspelaamista on käyty läpi. Meidän tulee olla vaarallisempia hyökkäyksissämme ja tietenkin myös päättää ne hyökkäykset maalintekoon.

OTP - RFA Castrenin kentällä (Oulussa) sunnuntaina 18.7. kello 18:30

Luettu 777 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309