ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 heinäkuu 2021 20:31

RFA tavoittelee palaamista voittojen tielle - "Kentällä nähdään uhrautuva, taisteleva ja nälkäinen joukkue"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RFA tavoittelee palaamista voittojen tielle - "Kentällä nähdään uhrautuva, taisteleva ja nälkäinen joukkue" Arno Hämäläinen

Keskuskentällä pelataan lauantaina miesten Kakkosta, kun Rovaniemi Football Academy saa vieraita Vaasasta.

RFA kohtaa Vasa IFK:n allaan hieman vaikeahko tuloksellinen jakso. Upean alkukauden pelannut nuori ryhmä tavoittelee kotiottelussaan kolmen ottelun pisteettömän kauden katkaisemista.

Joukkueen päävalmentaja Aleksi Tanner ei luonnollisesti ole tyytyväinen viime aikojen tuloksiin, mutta hän pyrkii näkemään isomman kokonaisuuden tulosten taustalta.

- Kolmen tappion putki ei tietenkään miellytä tuloksellisesti. Pyrimme kuitenkin oppimaan jokaisesta peleistä - niin voitetuista kuin hävityistä, Tanner kertoi.

Tanner ennakoi tulevasta ottelusta tasaista kamppailu - ovathan joukkueet sarjataulukossakin kolmen pisteen päässä toisistaan.

- Tulossa on varmasti tiukka peli. VIFK on parantanut kauden edetessä ja olemme sarjataulukossa peräkkäin.

Alkukaudesta RFA:n pelaamisen kulmakivi oli upeasti toiminut puolustus, mutta viime ottelut ovat muistuttaneet joukkuetta siitä, että peleissä ei saa mitään ilmaiseksi vanhoilla esityksillä. Tanner näkee, että juuri puolustustamisen kautta pelaaminen saadaan taas takaisin raiteilleen.

- Ensisijaisesti haluamme saada oman pään taas kuntoon. Ensimmäiseen kuuteen otteluun päästimme kolme maalia. Kolmessa viime pelissä olemme puolestaan päästäneet 11 maalia.

- Kollektiivina puolustaminen ei ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme myös tehneet hieman virheitä, joista vastustajat ovat rokottaneet melko rajulla prosentilla.

Nuori joukkue on saanut kokea kauden aikana, minkälaista on pelata vahvassa myötätuulessa. Viime aikoina opettelun alla on siis vuorostaan ollut vaikeamman ajanjakson kääntäminen. Joukkueen valmennusryhmä ei ole lähestynyt aihetta taikatemppujen kautta, vaan asioita on käyty läpi perusteellisesti sekä kentällä että sen ulkopuolella

- Ei tässä ole mitään taika- tai sirkustemppuja yritetty tehdä. Olemme keskustelleet asioista, nostaneet kissoja pöydälle, pidetty palavereita ja katsottu videoita sekä onnistuneista että parannettavista asioista.

- Uskon kyllä vahvasti, että VIFK-ottelussa kentällä nähdään uhrautuva, taisteleva ja nälkäinen RFA.

Lauantain ottelussa vastassa on hyvävireinen joukkue, joten ilmaiseksi pisteet eivät tule Rovaniemelle jäämään.

- VIFK on ihan hyvä Kakkosen joukkue. He hävisivät FCV:lle, mutta ovat muuten saaneet viime aikoina hyviä tuloksia: OTP-voitto, GBK-voitto ja Hercules-tasapeli.

- He pelaavat suhteellisen organisoitua peliä, joka näkyy selvinä malleina avaamis- ja rakenteluvaiheissa. Toki sieltä tulee ajoittain myös melko suoraviivaista pelaamista.

Positiivista viime kierroksen kohtaamisessa SJK Akatemian kanssa oli vaarallinen hyökkäyspelaaminen. Jos yläkerrassa pelaaminen rullaa maanantain tavoin, ja puolustuspää saadaan alkukauden tasolle, on joukkue varmasti vahvoilla.

- SJK-otteluun voi siinä mielessä olla tyytyväinen, että teimme kolme maalia ja meillä oli useita laadukkaita tilanteita lisämaaleihin, jotka jäi hyödyntämättä. 

- Jos vastapainoksi päästää neljä, niin se kolme maalia ei vain riitä. Tiivistetysti sanottuna meidän täytyy puolustaa paljon paremmin sekä syvässä blokissa että prässätessä.

RFA-VIFK lauantaina 10.7. Rovaniemen Keskuskentällä

Luettu 842 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309