ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 heinäkuu 2021 15:47

Kakkosen kausi on pian puolivälissä – RFA:n tähtäin edelleen kärkikahinoissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RFA:n Miska Ylitolva on raivannut tiensä miesten edustuksen avaukseen RFA:n Miska Ylitolva on raivannut tiensä miesten edustuksen avaukseen Kuva: Arno Hämäläinen

Miesten Kakkosen kausi on kahta ottelua vailla puolivälissä. Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue RFA on sarjassa seitsemäntenä, mutta vain kuusi pistettä perässä sarjakärki SJK Akatemiasta ja kaksi pistettä kolmossijasta.

Tilanne muistuttaa paljon vuoden takaista. Silloinkin RFA aloitti terävästi, keskikesällä tuli pieni tuloksellinen notkahdus, jonka jälkeen syksyllä joukkue napsi taas voittoja voiton perään.

Lopulta RFA oli C-lohkossa hienosti kolmas koko Kakkosen nuorimmalla joukkueella. Samoille sijoille joukkueen tähtäin on tänäkin vuonna, vaikka nyt onkin tullut kolme tappiota peräjälkeen.

- Viimeisten otteluiden tuloksiin ei voi olla tyytyväinen, mutta en epäile, ettemmekö pystyisi parantamaan loppukaudesta enemmän kuin moni muu kakkosen joukkue, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner luottaa.

- Meillä on nuori ja oppimishaluinen porukka. Jokaisen ottelun jälkeen olemme taas hiukan kokeneempi joukkue miesten peleihin.

Aleksi Tanner huomauttaakin, että hänen joukkueensa ikäkeskiarvo on alle 19 vuotta. Ainoastaan Simo Majander on jo yli kaksikymppinen. Suurimmalle osalle pelaajista tämä on ensimmäinen kausi miesten tasolla.

Tanner ei halua liiaksi piiloutua nuoruuden taakse, eikä edes sen, että tällä hetkellä myös miesten edustus vaatii omansa. RFA:n tarkoitus on kehittää pelaajia ja pelaamaan oppii pelaamalla.

Myös syyt tappioiden takaa on opittava käsittelemään.

- Kausi lähti todella hyvin liikkeelle, mutta tuliko klassinen hyvän olon tunne, että tämähän menee helposti, Tanner kertaa kolmea edellistä ottelua.

- Meidän on saatava aktiivinen ja aggressiivinen tekeminen esille, jossa me pystymme olemaan tiivis kollektiivi, välillä puolustettava huolella syvältä, mutta myös prässättävä korkealta. Meidän ei saa nöyristellä vastustajia, vaikka nöyryys pelille on säilytettävä.

Tanner uskookin, että viesti pelaajille on mennyt perille.

- SJK-pelissä jo näkyi, että lähdimme antamaan kaikkemme. Kentällä näkyi positiivinen fiilis, RFA:n päävalmentaja kehuu.

Yksi merkittävä onnistuminen RFA:n kaudessa on ollut Miska Ylitolvan esiintyminen. Ylitolva pelasi vielä vuosi sitten B-poikien SM-sarjaa, mutta on kesän aikana noussut miesten edustuksen avaukseen.

- Miskalla on tarvittavat ominaisuudet ollakseen kokonaisvaltainen pelaaja. Hän on taitava ja räjähtävä, Tanner suitsuttaa.

- Tietenkin toivomme usealle pelaajalle samanlaista kehitystä jopa tämän kauden aikana. Se edellyttää, että he pystyvät näyttämään Kakkosessa vielä tiukemmin omaa tekemistään.

Seuraavan kerran Aleksi Tanner ja RFA pääsevät näyttämään omaa tekemistään lauantaina 10.7. Kello 18.00 alkavassa ottelussa RFA:ta vastaan asettuu Vaasan IFK.

Luettu 1593 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309