ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 kesäkuu 2021 17:22

RFA ja Kemi City FC vääntävät keskiviikkona Sauvosaaressa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RFA ja Kemi City FC vääntävät keskiviikkona Sauvosaaressa Kuva: Julius Pitkäaho

Lähes paikallisvastustajat Rovaniemi Football Academy ja Kemi City FC kohtaavat huomenna Kakkosen kahdeksannen kierroksen väännössä. Ottelu Sauvosaaren Takakentällä alkaa kello 18.30.

Sauvosaaren kentältä on Rovaniemeläisillä niin katkeria kuin suloisiakin muistoja. Molempien seurojen edustaessa vielä Veikkausliigaa veti RoPS Sauvosaareen järjestään aina kauden ennätysyleisön.

Muutamassa vuodessa paljon on muuttunut, kemiläisten nimikin on vaihtunut PS Kemistä Kemi City FC:ksi, mutta Sauvosaaren taika on säilynyt.

Miljöö on hurmaava. Sauvosaaren kenttä sijaitsee vehmaan puiston keskellä ja aivan sisäsataman vieressä.

Varsinainen pelipaikka onkin vierasjoukkueilla eksoottisempi kokemus – alustana on lämmittämätön luonnonnurmi, eikä kotiyleisökään päästä vieraita helpolla.

- Kemi ei ole koskaan ollut helppo paikka pelata, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner naurahtaa.

- Olosuhteet ovat aina haastavat, ja vastassa on joukkue, joka elää kotiyleisön kommenteista. He tulevat varmasti puolustamaan asemiaan kynsin ja hampain.

Kemi City FC:n kausi on käynnistynyt takkuillen. He ovat sarjassa toiseksi viimeisenä saldonaan ainoastaan yksi voitto Vaasan IFK:sta.

Kemillä kuitenkin on potentiaalia. Kärjessä huitelee raamikas ranskalaishyökkääjä Stéphane Blanc, puolustuslinjaa johtaa Aleksi Räihä, ja keskikentän Jani Alaperä on hyvä pelaaja Kakkosen tasolle.

- Heidän brittivalmentajansa Dean Sibson on organisoinut Kemin puolustamisen varsin tiiviiksi paketiksi, Tanner kehaisee.

- He prässäävät korkealta, mutta menevät myös matalampaan blokkiin. Isokokoisena target-pelaajana Stéphane Blanc on pelaaja, jolle he pyrkivät saamaan palloa.

RFA on sarjassa tällä hetkellä kolmantena, mutta kaikki kolme kärkijoukkuetta ovat tasapisteissä. Rovaniemeläisten edellinen ottelu JBK:ta vastaan päättyi selkeään tappioon, ja siihen Tanner haluaa muutoksen.

- Emme voi olla mukana voittotaistelussa, jos päästämme neljä omiin, RFA-luotsi painottaa.

- Tarkoitus on prässätä korkealta, mutta olla myös pallollisena enemmän. Tavoite on kontrolloida peliä sekä pallollisena että pallottomana.

RFA valmistautui huomiseen otteluun harjoittelemalla tällä viikolla Susivoudin luonnonnurmella. Miehistön puolella saatetaan nähdä liikehditään edustuksen pelatessa samana päivänä Kokkolassa, mutta B-Pojat pelaavat vasta sunnuntaina, joten muutama nosto voi olla luvassa nuoremmista RFA:n rinkiin.

Luettu 967 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309