ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 23 kesäkuu 2021 21:56

RFA matkaa Pietarsaareen tavoittelemaan sarjan kärkipaikkaa - Santeri Lahtinen tuuraa Aleksi Tanneria valmentajana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
RFA matkaa Pietarsaareen tavoittelemaan sarjan kärkipaikkaa - Santeri Lahtinen tuuraa Aleksi Tanneria valmentajana Oona Sarajärvi

Rovaniemi Football Academy kohtaa torstaina vieraskentällä Jakobstads Bollklubbin.

Erinomaisesti kautensa miesten Kakkosessa aloittanut RFA pelaa torstaina ensimmäisen ottelunsa harvinaisen kymmenen päivän ottelutauon jälkeen.

Kello 18:30 alkavan ottelun kotijoukkue JBK on sarjan keskikastia. RFA puolestaan on kolmantena tasapisteissä edellä olevien SJK Akatemian ja Herculeksen kanssa. Rovaniemeläisillä on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten torstaina tarjolla on sarjan kärkipaikka.

RFA lähtee poikkeuksellisesti otteluun ilman vastuuvalmentajaansa Aleksi Tanneria, joka astui hiljattain avioliiton satamaan. Tämän seurauksena pitkään joukkueen valmennustiimissä mukana ollut Santeri Lahtinen tekee debyyttinsä joukkueen peräsimessä.

- On ollut aika vaiherikasta, Lahtinen kertaili kulunutta viikkoa.

- Itse olen joutunut olemaan päivätöissä, joten en ole päässyt harjoituksiin mukaan. Ari Koski ja Miika Salmi ovat vetäneet treenit. Tässä siis mitataan meidän valmennustiimiä, että kuinka olemme pystyneet ryhmässä toimimaan, kun minä valmennan ottelun.

Haastavasta valmistautumisesta huolimatta Lahtinen odottaa ottelua innolla. Kuusankoskelta lähtöisin oleva 27-vuotias valmentaja on ollut Rovaniemellä vuodesta 2015 alkaen.

- Tuntemukset ovat totta kai odottavat. On kiva päästä aina silloin tällöin johtamaan peliä.

- Olen jo kolmatta kautta RFA:n toiminnassa mukana, joten toisaalta on jo varmaan aikakin.

Tuleva vastustaja JBK on alkuvaiheessa olevalla sarjakaudella 7. sijalla. Erot ovat kuitenkin tässä vaiheessa pieniä, joten sarjataulukkoa on turha tuijotella liikaa. Pietarsaarelaisten vaarallisuudesta kertoo muun muassa se, että se on voittanut toistaiseksi sarjan kärjessä olevan SJK Akatemian ja pelaamaan 2-2-tasapelin myöskin kärkipään sijoituksista taistelevan OTP:n kanssa.

- JBK on vahva ja taitava vastustaja. Haaste on varmasti kovempi kuin kaksi edellistä otteluamme. Meidän tulee nostaa omaa tekemisen tasoamme, jotta pystymme Pietarsaaressa voittamaan, Lahtinen sanoi.

- Meidän pitää liikuttaa palloa tarpeeksi nopeasti, jotta löydämme oikeat alueet edetä. Puolustuksen eri vaiheissa meidän tulee olla yhtenäisiä kentän jokaisella alueella.

RoPS saa otteluun hieman apuja edustusjoukkueen ringistä, mutta pääasiassa kentällä nähdään RFA:n nuorukaisia.

- Molemmilla joukkueilla on hyviä nuoria pelaajia. Odotan hyvän tasoista ottelua, Lahtinen ennakoi.

JBK - RFA torstaina 24.6. klo 18:30

Luettu 1080 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309