ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 12 kesäkuu 2021 17:00

RFA selvään 3-0-voittoon - "Paransimme peliämme ottelun sisällä"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Rovaniemi Football Academy otti viikon toisen kotivoittonsa, kun Närpes Kraft kaatui Keskuskentällä 3-0-lukemin.

RFA voitti miesten Kakkosen ottelussa Närpes Kraftin selvin 3-0-lukemin. Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta alkaen ja loi maalintekopaikkoja tasaiseen tahtiin. Tilanteita olisi ollut useampaankin osumaan, mutta Sampo AlanPekka Ruotsalaisen ja Jegor Petrishinin maalit riittivät kuitenkin selvään voittoon.

Vaikka ottelu oli hyvin RFA:n hallussa koko 90-minuuttisen, joukkueen päävalmentaja Aleksi Tanner ei ollut täysin tyytyväinen ryhmänsä esitykseen.

- Fiilikset voitosta ovat totta kai hyvät, mutta ensimmäinen jakso oli mielestäni heikko, Tanner sanoi kriittisenä ottelun jälkeen.

- Vaikka loimmekin paljon maalintekopaikkoja jo ensimmäisellä puoliajalla, en pitänyt pelaamisestamme. Olimme välinpitämättömiä, emme toteuttaneet harjoiteltuja asioita ja rakentelumme oli melko hidasta.

Toisella puoliajalla RFA nosti tasoaan ja sai lopulta vapauttavat lisämaalit, jotka toivat lisää turvaa. Jälkimmäisen jakson pelaaminen miellytti myös Tannerta.

- Pystyimme parantamaan peliämme otteluun sisällä. Toinen puoliaika oli ihan hyvää pelaamista vaikka viimeistely oli edelleen haastavaa.

- Tämänlaiset pelit pitäisi pystyä naulaamaan nopeammin.

Lopulta Tannerin toivomat naulaamiset tulivat nuorten vaihtopelaajien toimesta. 18-vuotias Ruotsalainen onnistui tekemään maalin noin kymmenen minuuttia kentälle tulonsa jälkeen, ja 17-vuotias Petrishin teki saman tempun reilut kymmenen minuuttia myöhemmin.

- Pekka tuli vaihdosta sisään ja teki uransa ensimmäisen maalin Kakkosessa. Jegor tuli vaihdosta kentälle uransa toiseen Kakkosen otteluun ja teki myös maalin. Tällaiset onnistumiset miellyttävät aina.

Myös nollapeli oli Tannerin mieleen. RFA on päästänyt kuuden ottelukierroksen jälkeen vähiten maaleja Kakkosen C-lohkossa yhdessä Herculeksen kanssa.

- Viidessä viime pelissä olemme päästäneet vain yhden maalin. Olen todella tyytyväinen, että pystymme pitämään oman päämme puhtaana viikosta toiseen.

RFA:n seuraavat ottelut ovat vieraskentillä. 24.6. se kohtaa JBK:n ja 30.6. Kemi Cityn.

RFA - Närpes Kraft 3-0 (1-0)

1-0 Sampo Ala 11'
2-0 Pekka Ruottsalainen 71'
3-0 Jegor Petrishin 84'

Luettu 926 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309