ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 touko 2021 17:06

Sarjakärki RFA kohtaa perjantaina Oulun JS Herculesin.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Oulun JS Hercules ja Rovaniemi Football Academy kohtaavat huomenna perjantaina Miesten Kakkosen neljännen kierroksen ottelussa. Peli Castrenin tekonurmella alkaa kello 18.30.

RFA on ollut Miesten Kakkosen alkukauden pienoinen yllättäjä. Kolmen kierroksen jälkeen RoPS:n akatemiajoukkueella on seitsemän pistettä ja sijoitus C-lohkon kärjessä.

Huomionarvoista on myös, että kahdessa edellisessä ottelussa oma maali on pysynyt puhtaana.

- Alkukaudessa on ollut paljon hyviä asioita, mutta on meillä paljon parannettavaakin, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner arvioi.

- Peli toki paranee koko ajan, mutta edelleen pallollisessa tekemisessä on kehittämistä. Kuinka saamme jalostettua hallintajaksoja vielä vaarallisemmiksi ja kuinka olemme maalipaikoissa tehokkaampia.

RoPS:n huominen vastustaja JS Hercules on ollut kohtalaisen tehokas. Edellisellä kierroksella oululaiset pyörittelivät Kokkolan GBK:ta peräti 6-0.

Mikko Isokankaan valmentama Hercules on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta sitä on yleisesti veikkailtu yhdeksi C-lohkon kärkijoukkueista – kenties jopa nousijakandidaatiksi.

Heidän miehistöstään löytyy seitsemän pelaajaa, jotka olivat vielä viime kaudella Ykkösessä. Heistä yhtä lukuun ottamatta kaikki edustivat sarjanousija AC Oulua. Vain Hannes Seikkala tuli Kajaanista.

- Hercules pelaa hyvää ja organisoitua futista. Se on yllätysvalmis joukkue, Tanner kehuu.

- He saattavat vaihtaa ryhmitystään ja pelitapaansa ottelusta riippuen. Viime kaudellakin he yllättivät meidät jonkun kerran ottamalla meidät prässissä koko kentän miesvartiointiin.

Hercules on vahva myös erikoistilanteissa. Siitä esimerkkinä GBK-ottelun kaksi maalia, jotka syntyivät harjoitelluista kulmakuvioista.

Tanner kuitenkin uskoo, että RFA:lta löytyy aseet ”Herkkujen” kellistämiseen.

- Hercules on joukkue, joka prässää ajoittain korkealta. Jos saamme liikutettua palloa tarpeeksi nopeasti, prässi laantuu ja Hercules tipahtaa syvemmälle, RFA-luotsi kertoo.

- Se on pelin vaihe, jossa meidän pitäisi olla tarpeeksi hyviä. Me pystymme liikuttamaan palloa riittävän nopeasti ja riittävän vähillä kosketuksilla.

Tulevana viikonloppuna RoPS:n joukkueiden otteluohjelma aiheuttaa pientä päänvaivaa kokoonpanojen kasaamisessa, sillä RFA:n ja miesten edustuksen lisäksi myös B-poikien SM-sarja alkaa lauantaina.

Osan RFA:n pelaajista ollessa B-poikien matkassa, täydentyy RFA:n kokonpano edustuksen Eerik Kantolalla ja Jarkko Luirolla.

Luettu 1082 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309