ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 15 touko 2021 12:57

Otteluennakko: reservijoukkueiden kohtaaminen OLS-RFA - "Lähdemme taistelemaan avausvoitosta"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran reservijoukkue RFA metsästää sarjakauden avausvoittoa lauantaina vierasottelussaan, kun vastaan asettuu AC Oulun reservijoukkue OLS.

RFA aloitti kautensa viime viikolla pelaamalla 2-2-tasapelin OTP:n kanssa. Nyt vastaan asettuu toinen oululaisjoukkue, mutta ottelun kuva tulee olemaan hyvin erilainen. Siinä missä OTP:n ryhmä oli kokenut, OLS on RFA:n tavoin taitavista nuorista pelaajista kasattu ryhmä.

- Vastassa on hyvin organisoitu joukkue, joka pelaa hyvää pallonhallintajalkapalloa, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner ennakoi.

- Kahden reservijoukkueen kohtaaminen, jossa molemmat haluavat olla pallossa ja hyökätä kontrolloidusti.

Ottelun kokoonpanolistat tarkentuvat vasta ottelun alla, mutta varmaa on, että molemmilla joukkueilla tulee olemaan riveissään nuorten maajoukkueista tuttuja pelaajia.

- Siellä on taitavia yksilöitä. Heillä pelaa useita nuorten maajoukkuepelaajia ja myös muutamia kokeneempia pelaajia. Kokoonpanoa ei kuitenkaan voi liikaa ennakoida, koska AC Oululla on myös tänään peli. Saa nähdä, kuka pelaa tänään missäkin.

Myös RFA:n kokoonpanon lopullinen muoto ratkeaa vasta viimeisillä hetkillä. Loukkaantumisten lisäksi tilanteeseen vaikuttaa muun muassa RoPSin sunnuntainen kotipeli Ykkösessä, jossa vastassa on PK-35.

- Tänään, pelipäivän aamuna, selviää vielä viimeisten kysymysmerkkien tilanne. Meillä on siis muutamia pelaajia, joiden kohdalla ei ole vielä selvää, pystyvätkö he lähtemään mukaan, Tanner kertoi.

- Tietenkin myös edustusjoukkueen tilanne vaikuttaa meihin. Kuinka Joensuun reissusta on palauduttu, ketkä meidän pelaajat ovat huomenna edustuksen mukana ja ketkä edustusjoukkueen pelaajista lähtee meidän mukaan.

Pyörii pelaajaruletti lopulta miten tahansa, on Tanner luottavainen käytössä olevaan ryhmäänsä.

- Oli niin tai näin, niin varmasti saadaan hyvä kokoonpano kasaan, jolla lähdemme Ouluun taistelemaan kauden avausvoitosta.

Viime viikon OTP-ottelu on käyty valmennuksen toimesta tarkkaan läpi. Vaikka iso kuva ottelusta olikin positiivinen, Tanner löysi selkeät asiat, joita tulee parantaa seuraavassa ottelussa.

- Mielestäni loimme viime pelissä riittävän määrän maalintekopaikkoja voittaaksemme ottelun, mutta meidän hyökkäämisen tasapaino ei ollut aina paras mahdollinen. Tiesimme, että OTP on vaarallinen vastahyökkäyksissä, ja niin tulee olemaan myös meidän tämän päivän vastustaja, joten tulee kiinnittää huomiota, että saamme pallonmenetyksien jälkeiset hetket paremmin kontrolliin.

- Puolestaan pallollisessa vaiheessa meidän tulee parantaa pallotempoamme ja vastustajaa tulee liikuttaa enemmän, jotta löydämme vielä parempia etuja, ja pääsemme murtautumaan paremmin.

OTP oli kova mittari viime kaudesta suhteellisen paljon muuttuneelle joukkueelle. Nuori ryhmä osoitti välittömästi, että pelejä pelatessa on turha tuijottaa syntymävuotta.

- Olin tyytyväinen siihen, että meidän nuoret pelaajat pystyivät taistelemaan tuollaisen rutinoituneen ryhmän kanssa tasaväkisesti, ja olemaan pallollisesti jopa parempi - vielä kun pystyisimme johtoasemassa rauhoittamaan pelin paremmin.

OLS-RFA klo 19:00

Luettu 979 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309