ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 07 touko 2021 22:46

RFA ja OTP aloittivat Kakkosen kauden pistejaolla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Maaleista ja avauspisteistä huolimatta Rasmus Degerman ja Jarkko Luiro olivat ottelun jälkeen vakavilla ilmein Maaleista ja avauspisteistä huolimatta Rasmus Degerman ja Jarkko Luiro olivat ottelun jälkeen vakavilla ilmein

Rovaniemi Football Academy ja oululainen OTP aloittivat Kakkosen C-lohkon kauden 2-2 (1-1) tasapelillä. RFA:n maaleista vastasivat Jarkko Luiro ja Rasmus Degerman.

- Tasapeli oli varmasti hyvä aloitus kauteen. OTP on tähän sarjaan vahva ja meritoitunut joukkue, summasi RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner.

OTP osoitti potentiaalinsa. Jo 20. minuutin kohdalla Jyri Vääräniemi hyödynsi tilaisuutensa ja vei vieraat hiukan yllättäenkin 0-1 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Vääräniemi olisi voinut nousta vieraiden todelliseksi sankariksi. OTP:lle tuomitussa rangaistuspotkussa RFA:n nuori maalivahti Lauri-Eemil Vetri osoittautui etevämmäksi.

OTP:n johto-osuman jälkeen vieraat vetäytyivät. Se antoi tilaisuuden RFA:lle.

- Vastustaja ei juurikaan aloittanut prässiä ja jos aloitti, pääsimme aika helposti prässin taakse ja saimme luotua maalipaikkoja, Tanner kertasi.

- Vaikka vastustajalle tuli maali ja rangaistuspotku, olen ensimmäiseen jaksoon pelillisesti tyytyväinen. Se meni aikalailla käsikirjoituksen mukaan.

RFA:n yritys palkittiin jakson lopulla. Jarkko Luirolla oli ollut jo aiemmin parikin avopaikkaa, mutta viimein kolmannesta onnistui.

Kotijoukkue murtautui oikealta laidalta, ja sivurajaheiton jälkitilanteesta pallo pelattiin maalin eteen Luirolle. Vieraiden protestoinneista huolimatta maali hyväksyttiin.

Välittömästi toisen jakson alkuun RFA otti johtoaseman. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Rasmus Degerman jäi vapaaksi keskelle, eikä ”Rasse” erehtynyt. Pallo vasempaan alakulmaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin OTP:n Callistus Chukwu tasoitti loppunumeroiksi 2-2.

RFA:lla oli oma etsikkoaikansa vielä toisen jakson lopussa. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdetut Aaro Tiihonen ja Kirill Bullat saivat rakennettua sekasortoa OTP:n maalille, mutta tilanne päätyi kulmapotkuksi.

- Toinen jakso meni loppua kohden hurlumhei-palloksi, RFA-luotsi Tanner kuvaili.

- Mentiin päästä päähän, eikä kummallakaan ollut hyvää kontrollia. Sen perusteella tasapeli 2-2 on oikeutettu tulos. Meillä oli paikat tehdä maali, mutta oli myös vastustajalla.

RFA:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina vierasottelulla Oulussa. Tällä kertaa C-lohkon oululaisjoukkueista vastaan asettuu Oulun Luistinseura.

RFA – OTP 2 – 2 (1 – 1)

21’ 0 – 1 Julius Vääräniemi
44’ 1 – 1 Jarkko Luiro
55’ 2 – 1 Rasmus Degerman
66’ 2 – 2 Callistus Chukwu

RFA kokoonpano

1 Lauri-Eemil Vetri
15 Miska Ylitolva
18 Vertti Hänninen (46’ Severi Salmirinne)
23 Sampo Ala-Iso
28 Jarkko Luiro (85’ Aaro Tiihonen)
37 Eelis Taskila (85’ Kirill Bullat)
44 Tuomas Leppäkangas (68’ Antti Salmi)
45 Sampo Ala
46 Simo Majander
52 Rasmus Degerman
53 Roni Pietsalo

16 Kirill Bullat
30 Tino Korhonen
42 Aaro Tiihonen
47 Pekka Ruotsalainen
49 Ville Ojala
50 Severi Salmirinne
54 Antti Salmi

Luettu 1211 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309