ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 05 touko 2021 19:59

Entisestään nuorentunut RFA luottavaisena uuteen Kakkosen kauteen.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue RFA – Rovaniemi Football Academy – aloittaa tulevana perjantaina toisen kautensa Miesten Kakkosessa. Viime kaudella C-lohkossa kolmanneksi yltänyt RFA on entisestään nuorentunut, mutta tavoitteet ovat korkealla.

-  Tavoitteena on voittaa jokainen ottelu ja olla sarjataulukossa mahdollisimman kärjessä, paaluttaa RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner sarjakauden alla.

Tanner on luotsannut RoPS:n akatemiajoukkue RFA:ta nyt reilun vuoden ajan. Viime kauden saavutus nousta C-lohkon kolmanneksi oli lähtökohdat huomioiden erinomainen.

RFA oli jo vuosi sitten ylivoimaisesti nuorin mitään valtakunnallista sarjaa pelannut joukkue. Tälle kaudelle Tannerin miehistö on ainoastaan nuorentunut.

- Akatemiajoukkueen rooli on olla väliporras koviin miesten otteluihin, Tanner kertoo.

- Tarkoitus on luoda mahdollisimman monelle pelaajalle reitti päästä urallaan mahdollisimman korkealle. Me pystymme antamaan nuorille pelaajille hyviä pelejä ja hyvän ympäristön kasvaa sekä kehittyä.

Tannerin puheilla on katetta. Viime kauden RFA:n miehistöstä peräti yhdeksän on tällä hetkellä mukana RoPS:n miesten edustusjoukkueessa.

Joona Lahdenmäki, Luka Kuittinen, Otto Kemppainen, Miska Ylitolva, Sampo Ala-Iso, Vertti Hänninen ja Kirill Bullat ovat nyt edustuksen pelaajia. Lisäksi RFA:sta takaisin edustukseen siirtyivät Eerik Kantola ja Jarkko Luiro.

Näiden miesten takaa on puskemassa jo seuraavaa sukupolvea. Aleksi Tanner kehottaa seuraamaan mm. puolustajia Aaro Tiihosta sekä Eelis Taskilaa ja loukkaantumisesta kentille palaavaa Riku-Veli Niskaa.

Sarjakauden alku on monelle Kakkosen joukkueelle pieni tuntematon. Vuosi sitten joukkueet pääsivät koronatilanteesta huolimatta pelaamaan useita harjoitusotteluita. Tänä keväänä harjoitusottelut ovat jääneet lähes täysin väliin.

Syynä ovat rajoitukset, jotka ovat estäneet muita kuin pääsarjojen ja ykkösdivisioonan joukkueita matkustamasta sairaanhoitopiiriensä ulkopuolelle.

Aleksi Tanner on kuitenkin luottavainen.

- Fiilis on jännittynyt, mutta luotto pelaajiin on kova, RFA-luotsi sanoo.

- Tietenkin nuoren joukkueen dilemma on, että suoritustaso vaihtelee, mutta pelaajien laadun suhteen ei ole pelkoa, että joutuisimme heittopussiksi. Päinvastoin uskon, että pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen.

Rovaniemi Football Avademyn kausi alkaa ensi perjantaina 7.5.2021 kello 19.00. Rovaniemen Keskuskentälle saapuu Oulun Työväen Palloilijat.

Tannerin nostot kaudelle 2021

SJK Akatemia
”Heillä on paljon samoja pelaajia, jotka pelasivat viime kaudella Ykkösessä. Yhteistyö edustuksen kanssa on tiivis – samoin kuin meillä. Tietenkin akatemiajoukkueen luonne on, että jossain ottelussa heillä tulee olemaan todella kova nippu ja toisessa mahdollisesti kevyempi.”

JS Hercules
”Hercules on tehnyt pitkäjänteistä työtä. Viime vuonna jäivät vain muutaman pisteen sarjanousija JIPPOSta, mutta ovat vahvistuneet entisestään. Useampi AC Oulun viime kauden pelaajia on siirtynyt Herculesiin. Heillä on vahva Kakkosen ryhmä.”

OTP
”OTP on kysymysmerkki, mutta he ovat panostaneet pelaajahankintoihin ja laittaneet rahaa palamaan. He ovat pelanneet pre-seasonilla paljon, mutta ovat silti pienoinen musta lammas. Heillä kautensa voi lähteä lentoon, jos Titi Essomba ja muut konkarit ovat vireessä, mutta samalla suunta voi olla alaskin.”

Tannerin haastajat

”Jyväskylästä Vaajakoski ja JJK ovat mahdollisia yllättäjiä. Vaajakoski on aina kesän edetessä parantanut otteitaan. Se on todellinen kakkosen sarjajyrä. JJK on panostanut myös paljon. Heillä on useita hyviä nuoria pelaajia, joiden pohjalle joukkuetta on rakennettu. JJK on perinteikäs seura, jolla on haluja nousta.”

Mutta entäs Kemi City FC?

”Kemi on täysin kysymysmerkki. Heille hankittiin äskettäin kolme nuorta turkkilaista pelaajaa ja brittivalmentaja. Eikä ole sanottua, että hankinnat jäävät tähän. Sieltä voi tulla ihan mitä vain.”

 

Luettu 1736 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309