ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 tammikuu 2021 15:02

Vuotta kokeneempi RFA valmistautuu tulevaan Kakkosen kauteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
Päävalmentaja Aleksi Tanner sekä maalivahtivalmentaja Miika Salmi Päävalmentaja Aleksi Tanner sekä maalivahtivalmentaja Miika Salmi

RoPS:n akatemiajoukkue RFA – Rovaniemi Football Academy – valmistautuu Aleksi Tannerin johdolla kauteen 2021. Joukkue on entisestään nuorentunut, mutta kokemusta on silti enemmän kuin vuosi sitten.

Tammikuun lopulla pakkaset ovat Napapiirillä kaikkein kireimmillään. Keskuskenttää peittää paksu lumihanki, mutta jalkapallon harjoittelukausi on silti täydessä käynnissä.

Ulos ei ole pallon kanssa asiaa vielä pariin kuukauteen. Rovaniemellä pelaajat pakkautuvat talveksi sisätiloihin Ounashallille – Ounasvaaran kupeeseen.

Toisaalta paikalla on etunsakin. Lapin urheiluopisto – Santasport – sijaitsee suoraan parkkipaikan toisella puolen.

Vaikka jalkapallohallin puolella tilat käyvät ahtaaksi, on pelaajilla kokonaisuutena erinomainen harjoitteluympäristö kaikkine tukitoimineen.

- Väitän, että tämä ympäristö vertautuu täysin mihin tahansa muuhun kotimaiseen toimijaan, osin jopa ulkomaisiin, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner kehaisee.

Opintojen ja harjoittelun yhdistämistä

Akatemiajoukkue mahdollistaa opintojen ja ammattimaisen harjoittelun yhdistämisen. Käytännössä kaikki RFA:n pelaajat ovat samalla opiskelijoita, suurin osa lukiolaisia, osa jatko-opiskelijoita.

RFA pystyy tarjoamaan pelaajan tarpeisiin räätälöidyn ympäristön. Puolenkymmentä pelaajaa myös asuu Santasportin yhteydessä.

- Yhteishaku avautuu vajaan kuukauden kuluttua, jolloin seuraava ikäluokka alkaa taas tekemään valintojaan opintojen suhteen, Tanner muistuttaa.

- Tulemme laajentamaan markkinointiamme enemmän Lapin ulkopuolelle. Tässä RoPS, Santasport ja Palloliitto ovat kaikki sitoutuneet olemaan mukana.

Jopa muutama viime kauden edustusjoukkueen pelaaja näkee tässä vaiheessa RFA:n hyvänä vaihtoehtona.

- Sampo Ala sekä Rasmus Degerman tulivat pykälää alemmas ja panostavat nyt enemmän opintoihin, Tanner kertoo.

- Myös Simo Majander viimeistelee opettajan opintojaan ja on nyt meidän matkassa pelaajavalmentajana. Nämä kaverit ovat tuoneet hyvää säpinää treeneihin.

Kakkosen kausi alkaa huhtikuussa

Näillä näkymin Kakkosen kausi alkanee jälleen huhtikuun lopulla. Suomen Cupiin RFA ei osallistu, sillä cupissa ei Kakkosen osalta pelata tänä vuonna lohkovaihetta, joten pelit olisivat voineet jäädä väliin.

Aleksi Tannerin ryhmässä on tällä hetkellä noin 20 pelaajaa. Talven aikana joukkueesta lähti 10 pelaajaa, joista osa nousi edustukseen, ja tilalle tuli 4 – 5 uutta kokelasta.

- Meillä on Kakkoseen jälleen aivan ennätysnuori joukkue, Tanner naurahtaa.

- Vaikka joukkue on nuorentunut, se on samalla kokeneempi. Vuosi sitten meillä ei monellakaan pelaajalla ollut kokemusta miesten peleistä. Nyt heillä on jo yksi kausi pelattuna.

Viime kaudella Tannerin ”pojat” ylsivät Kakkosen C-lohkossa hienosti kolmanneksi. Tämän kauden sijoitustavoitetta ei vielä ole asetettu.

- Kilpailullisesti meillä on hyvät mahdollisuudet, mutta katsomme tavoitteet joukkueen kanssa myöhemmin, Tanner sanoo.

- Mutta se on selvää, että Kakkosen taso on noussut. SJK Akatemia tippui takaisin, JJK ja OTP panostavat, myös Hercules tulee olemaan vahva. Monessa joukkueessa on tapahtunut selkeää kehitystä.

RFA on täyttänyt kevään kalenteria harjoitusotteluilla. Mikäli koronatilanne sallii, ensimmäiset pelit olisivat helmikuun lopulla. Sisäisen harjoitusottelun RFA pelaa tulevana lauantaina miesten edustusta vastaan, mutta se ottelu käydään suljetuin ovin.

Luettu 3977 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309