ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 marraskuu 2020 20:22

RFA:n kausi päättyi tappioon Kemissä – ”Kokonaisuutena hieno kausi”

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kuvassa Sampo Ala taistelee Kemi City FC:n kapteenin Aleksi Räihän kanssa Kuvassa Sampo Ala taistelee Kemi City FC:n kapteenin Aleksi Räihän kanssa Juha Kantola

Rovaniemi Football Academy koki Kemi City FC:lle 1-2-vierastappion haastavissa olosuhteissa pelatussa Kakkosen päätöskierroksen ottelussa. Rovaniemeläisten ainoasta maalista vastasi erikoistilanteessa ylös noussut toppari Luka Kuittinen.

Kauden viimeiseen peliin RFA oli saanut mukaansa edustusjoukkueesta peräti viisi pelaajaa, mutta toisaalta maalipyssy Jarkko Luiro ja puolustuksen tukipilari Eerik Kantola olivat jääneet pois urakoituaan Veikkausliigassa viimeisellä kierroksella keskiviikkona. Edustusjoukkueen vahvistuksista huolimatta avauskokoonpanon keski-ikä oli jälleen vain karvan verran yli 18 vuotta, sillä RFA pelasi täysin A-juniori-ikäisellä joukkueella.

- Onhan tämä kokonaisuutena ollut hieno kausi pelata ennätysnuorilla pelaajilla Miesten Kakkosta ja sijoittua vielä tasaisessa sarjassa kolmanneksi, valmentaja Aleksi Tanner totesi taistelun tauottua.

- Harmittaa tietysti, että tänään emme pystyneet esittämään parastamme ja voittamaan Kemiä neljättä kertaa tällä kaudella ja päättämään kauttamme voittoon.

Ottelun kentäksi vaihtui Sauvosaaren yleisurheilukenttä, jonka nurmi ei enää marraskuussa tarjonnut parhaita mahdollisia lähtökohtia laadukkaaseen jalkapallo-otteluun. Myös poikkikentän läpi ottelun 10m/s puhaltanut merituuli aiheutti omat haasteensa molemmille joukkueille.

Kemi City aloitti ottelun aktiivisesti ja oli joukkueista valmiimpi olosuhteiden tarjoamiin haasteisiin kamppailun ensimmäisellä 20-minuuttisella. Kotijoukkueen aggressiivisuus tuotti lähinnä erikoistilanteita, mutta niistä se onnistui lopulta iskemään ottelun avausmaalin, kun sisäkierteinen kulmapotku painui etukulmasta sisään.

Maalin jälkeen RFA pääsi otteluun mukaan ja onnistui saamaan pelin juonesta kiinni. Joukkueen pelikirjan tukipilari lyhytsyöttöpeli ei ollut tällä kertaa mahdollista, joten taktiikkaa piti hioa suoraviivaisempaan suuntaan. Varsinkin oikealla laidalla Otto Kemppainen ja Veka Pyyny loivat hyvin uhkaa kemiläisten maalille, mutta viimeiset ratkaisut eivät tällä kertaa konkretisoituneet maaleiksi. Puoliajalle edettiin siis kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisella puoliajalla RFA haki vimmatusti tasoitusta ja paine kemiläisten maalilla kasvoi ja kasvoi. Lopulta avaimet onneen löytyivät avausmaalin tavoin erikoistilanteesta. Rasmus Degerman antoi sivuvapaapotkun maalille, josta Kuittinen nosti taidokkaasti pallon takakulmaan yli voimattomaksi jääneen kemiläistorjujan.

Pitkän paineen jälkeen syntynyt tasoitus enteili sitä, että loppuottelun ajan RFA tulee metsästämään vimmatusti voittomaalia. Toisin kuitenkin kävi, sillä Kemi pääsi yllättämään rovaniemeläispuolustuksen välittömästi tasoituksen jälkeen. Tämän jälkeinen RFA onnistui luomaan muutamia hyviä tilanteita laitojen kautta, mutta kemiläiset selvisivät painostuksesta ilman takaiskuja. Lähimpänä tasoitusta kävi Tuomas Kaukua, jonka matalan laukauksen Valtteri Tikkanen torjui hienosti.

Näin ollen ottelu päättyi RFA:n katkeraan 1-2-tappioon. Harmittavasta tuloksesta huolimatta RFA-valmentaja Tanner pyrki tässä vaiheessa näkemään laajemman kuvan, joka oli tämän kauden osalta äärimmäisen positiivinen.

- Ennen kauden alkua meidän jätkillä oli vain muutamia yksittäisiä Miesten Kakkosen pelejä vyöllä ja paljon kuuli epäilyksiä, ettei voida pärjätä noin nuorella jengillä miesten sarjassa. Useat pelaajat ovat kuitenkin ottaneet kauden edetessä isoja kehitysaskeleita ja kasvaneet hyviksi pelaajiksi tällä tasolla.

RFA:n mukana on kauden aikana pelannut yhteensä 37 pelaajaa. Jokaisessa ottelussa kentällä olevien pelaajien keski-ikä on jäänyt reilusti A-juniori-ikäiseksi. Ainoastaan muutamissa otteluissa kentällä on ollut 19 vuoden keski-ikään yltänyt joukkueellinen pelimiehiä.

- Tästä on hyvä jatkaa ensi kautta kohti. Myös ensi kauden runko tulee muodostumaan lähinnä -02- sekä -03-ikäisistä pelaajista. Ryhmää tullaan höystämään vielä B-junioreilla ja muutamilla kokeneemmilla pelaajilla.

- Yhteistyö edustusjoukkueen suuntaan pyritään rakentamaan entistä toimivammaksi ja toiveena on tietysti, että mahdollisimman moni näistä akatemian pelaajista pystyisi tulevaisuudessa nousemaan pelaamaan edustusjoukkueen mukaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että kiire ei pidä olla ja Miesten Kakkonen on edelleen loistava paikka kehittyä ja nousta sopivilla askeleilla kohti kovempia pelejä.

FC Kemi City 2–1 RFA

1 Lauri-Eemil Vetri
15 Jussi Niska --> 44 Tuomas Leppäkangas (83min)
17 Sampo Ala --> 54 Antti Salmi (83min)
18 Veka Pyyny --> 50 Severi Salmirinne (67min)
19 Tuomas Kaukua
22 Rasmus Degerman --> 38 Jonne Länsipää (83min)
36 Vertti Hänninen
37 Joona Lahdenmäki (C)
39 Akseli Kantola --> 57 Sampo Ala-Iso (67min)
52 Otto Kemppainen
56 Luka Kuittinen

Vaihtopelaajat:
30 Tino Korhonen

Luettu 1042 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309