maanantai, 14 syyskuu 2020 14:15

Miika Salmi Rovaniemen Palloseuran uusi maalivahtivalmentaja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Porilaislähtöinen Miika Salmi on Rovaniemen Palloseuran uusi maalivahtivalmentaja. Viimeiset neljä vuotta Salmi on valmentanut FC Espoon sekä Leppävaaran Pallon maalivahteja.

Pelaajaurallaan Miika Salmi on käynyt lävitse FC Jazzin junioriputken aina edustusjoukkueeseen saakka. Lupaava pelaajaura kuitenkin katkesi parikymppisenä polvileikkaukseen.

Valmentamisen Salmi aloitti jo Porissa, josta hän siirtyi Lahden Kuusysiin päätoimiseksi maalivahtivalmentajaksi. Viimeiset neljä vuotta hän on valmentanut Espoossa.

Koulutukseltaan Miika Salmi on valmistunut Vierumäeltä Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi.

Opintojen ohella hän suoritti Sami Hyypiä Akatemiassa pelaajien videoanalyysiä sekä testausta. Salmi on ollut mukana myös Palloliiton alueleireillä sekä Huuhkajaturnauksissa.

Rovaniemellä Miika Salmi aloittaa joulukuun alussa. Hän saa vastattavakseen miesten edustusjoukkueen, akatemiajoukkue RFA:n sekä B-poikien maalivahdit.

- Tämä on urallani selvä steppi eteenpäin. Pystyn nyt keskittymään vain kolmen joukkueen maalivahteihin, Salmi kertoo.

- Voin käyttää aikani laadukkaasti parhaisiin maalivahteihin. Kun resurssit ovat nyt käytössä, ei ole tekosyitä sille, etteikö tulosta ja onnistumisia tulisi myös maalivahtipuolella.

Ennen Miika Salmen saapumista RoPS:n maalivahtivalmentajana OTO:na toiminut Juho Luukkonen siirtyy nyt täysipäiväisesti seuran junioripäälliköksi sekä yhteistyöseurakoordinaattoriksi.

Luettu 1899 kertaa