ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 kesäkuu 2020 19:07

Rovaniemen Palloseuran ohjeistus turvallisuuden vahvistamiseen harjoittelussa, ottelumatkoilla sekä ottelutapahtumissa.

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Ohjeistus on voimassa kaikille RoPS:n joukkueille toistaiseksi. Ohjeistus on laadittu Palloliiton ohjeistuksen pohjalta yhteistyössä Lapin sairaanhoitopiirin ja infektioylilääkäri Markku Broaksen kanssa.

Yleistä

 1. Noudata valtioneuvoston neuvoja koronaviruksesta: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta sekä THL:n ajankohtaisia ohjeistuksia: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
 2. Joukkueiden taustahenkilöiden sekä ottelu- ja turnaustapahtumien järjestelyissä mukana olevien suositellaan käyvän lävitse myös Palloliiton koronainfon: https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/jalkapallon-kilpailutoiminnan-koronainfo
 3. Nämä ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.
 4. Jalkapalloa ei tule harjoitella tai pelata, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -taudin kannalta johonkin riskiryhmään. Pienissäkin oireissa tulee mennä välittömästi koronatestiin, pysyä kotona ja odottaa testituloksia.
 5. Seuran järjestämään harjoitteluun tai muuhun tapahtumaan ketään ei pidä pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
 6. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu tapahtumiin omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen joukkueharjoittelun aloittamista. Normaalit vakuutukset ovat kuitenkin voimassa.
 7. Vanhempainpalavereissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa noudatetaan yleisiä hygienia- ja kokoontumisohjeita. Suositellaan, että ainoastaan yksi vanhempi perhettä kohden osallistuu tapahtumaan.

Matkustaminen

 1. Lähikontaktien määrä harjoitus- ja pelimatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.
 2. Joukkueen matkustaessa linja-autolla, voidaan linja-autoon ottaa ainoastaan välttämättömät henkilöt (pelaajat + taustat).
 3. Linja-autossa ja junassa on huolehdittava turvaväleistä. Linja-autoon tai junaan noustessa on huolehdittava käsihygieniasta. Pelaajien ja taustojen on istuttava vakiopaikoilla, eikä sisällä liikkumista matkan aikana suositella.
 4. Matkustettaessa suositellaan kasvomaskien käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille. Matkalle on varattava riittävä määrä käsidesiä sekä kasvomaskeja. Maskeja on oltava vähintään kaksi kappaletta jokaiselle 12-vuotta täyttäneelle. Maskin käyttöä suositellaan myös taukojen aikana ravintoloissa ja huoltamoilla. Joukkueet voivat hankkia maskeja myös seuran kautta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 5. Mikäli pelaaja tai taustahenkilö sairastuu matkan aikana, pyritään henkilö eristämään muista matkustajista. Ainoastaan yksi aikuinen hoitaa oirehtivaa pelaajaa.
 6. Sairastunut tai oireinen henkilö ei missään tilanteessa saa osallistua matkalle. Mikäli henkilö kärsii allergioista, tulee allergiat hoitaa hyvin ja asianmukaisesti väärien epäilyjen ja tarpeettomien poissaolojen välttämiseksi.

Harjoittelu

 1. Mahdollisuuksien mukaan harjoituksissa ei käytetä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan pelaajat saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
 2. Mikäli pukuhuonetiloja käytetään, sisällä viivytään mahdollisimman lyhytaikaisesti.
 3. Mikäli harjoitusten aikana on tarvetta käyttää WC-tiloja, on huolehdittava huolellisesta käsien pesusta.
 4. Vanhemmat eivät voi seurata harjoituksia suoraan kentän laidalta. Vanhemmat voivat kuitenkin seurata harjoituksia turvavälit säilyttäen kenttäalueen ulkopuolelta katsomosta, aitojen takaa tai Ounashallissa verhojen takaa.
 5. Harjoituksia seuraavien vanhempien ja toimihenkilöiden (poislukien harjoituksiin osallistuvat pelaajat ja valmentajat) suositellaan käyttävän kasvomaskia erityisesti sisätiloissa. Maski suositellaan asetettavaksi kasvoille jo ennen harjoituksiin saapumista.
 6. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä. Esimerkki: Mikäli harjoitukset alkavat kello 18.00 ja päättyvät kello 19.00 kentälle saavutaan kello 18.05 ja poistutaan viimeistään 18.55. Kenttäalueen ulkopuolella on mahdollisuus omatoimiseen lämmittelyyn.
 7. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina siten, kuin se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
 8. Mikäli samalla kentällä harjoittelee kaksi joukkuetta, on huolehdittava, että joukkueiden välillä on riittävä turvaväli.
 9. Harjoituksiin osallistuvista pelaajista ja taustoista on laadittava osallistujaluettelo. Luetteloa on säilytettävä vähintään 14 vuorokautta. Luettelo voi olla myös sähköinen esim. Nimenhuuto. Luettelosta vastaa joukkueen vastuuvalmentaja.
 10. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta. Joukkueiden on varmistettava, että harjoituksissa pelaajilla sekä taustahenkilöillä on käytössä riittävä määrä käsidesiä. Joukkueet voivat hankkia käsidesin myös seuran kautta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 11. Joukkueen valmentajat huolehtivat, että pelaajat käyttävät käsidesiä ennen harjoitusten alkua.
 12. Jokaisella pelaajalla, harjoituksissa sekä ottelutapahtumissa, on oltavat oma henkilökohtainen juomapullo. Juomapullosta ei saa juoda eikä sitä saa käsitellä kukaan muu henkilö.
 13. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 14. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

Ottelutapahtumat

 1. Ottelutapahtumissa pukuhuone- ja sosiaalitiloihin voidaan päästää ainoastaan pöytäkirjaan merkityt pelaajat ja taustat sekä erotuomarit.
 2. Mikäli ottelutapahtumassa on käytössä kanttiini, on kanttiineissa huolehdittava erittäin tarkasta käsihygieniasta. Suositellaan valmiiksi valmistettuja tuotteita kotitekoisten sijaan. Kanttiineissa suositaan korttimaksua.
 3. Kaikkien ottelutapahtuman järjestelyihin osallistuvien seuran toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten (mm. kanttiinit) on käytettävä kasvomaskia koko ottelutapahtuman ajan.
 4. Kaikki tuotteet tarjoillaan asiakkaille valmiina. Asiakas ei itse voi annostella esimerkiksi sinappia tai kahvia. Asiakkaille on oltava tarjolla käsidesiä.
 5. Katsojia on muistutettava riittävistä turvaväleistä sekä käsihygieniasta.
 6. Mikäli olet sairas tai oireinen, pysy kotona äläkä osallistu tapahtumaan. Toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus
 7. Lisätiedot ja yhteydenotot sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Luettu 5864 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309