torstai, 11 kesäkuu 2020 19:07

Rovaniemen Palloseuran ohjeistus turvallisuuden vahvistamiseen harjoittelussa, ottelumatkoilla sekä ottelutapahtumissa.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Ohjeistus on voimassa kaikille RoPS:n joukkueille toistaiseksi 9.6.2020 alkaen. Ohjeistus on laadittu Palloliiton ohjeistuksen pohjalta yhteistyössä Lapin sairaanhoitopiirin ja infektioylilääkäri Markku Broaksen kanssa.

 1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
 2. Jalkapalloa ei tule harjoitella tai pelata, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään. Pienissäkin oireissa tulee mennä välittömästi koronatestiin, pysyä kotona ja odottaa testituloksia.
 3. Nämä ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.
 4. Seuran järjestämään harjoitteluun tai muuhun tapahtumaan ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
 5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu tapahtumiin omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen joukkueharjoittelun aloittamista. Normaalit vakuutukset ovat kuitenkin voimassa.
 6. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.
 7. Joukkueen matkustaessa linja-autolla, voidaan linja-autoon ottaa ainoastaan välttämättömät henkilöt (pelaajat + taustat). Linja-autossa on mahdollisuuksien mukaan huolehdittava turvaväleistä. Linja-autoon noustessa on huolehdittava käsihygieniasta. Pelaajien ja taustojen on istuttava vakiopaikoilla, eikä linja-auton sisällä liikkumista matkan aikana suositella.
 8. Matkalle on varattava riittävä määrä käsidesiä sekä kasvomaskeja mahdollisen sairaustapauksen varalta. Maskeja on oltava vähintään yksi kappale jokaiselle linja-autossa matkustavalle. Joukkueet voivat hankkia maskeja myös seuran kautta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) hintaan 60,00 € / 50 kpl laatikko.
 9. Mikäli pelaaja tai taustahenkilö sairastuu matkan aikana, pyritään henkilö eristämään muista matkustajista. Ainoastaan yksi aikuinen hoitaa oirehtivaa pelaajaa. Sairaustapauksen ilmetessä jokaisen linja-autossa matkustavan on käytettävä kasvomaksia.
 10. Ennen matkaa sairastunut tai oireinen henkilö ei missään tilanteessa saa osallistua matkalle. Mikäli henkilö kärsii allergioista, tulee allergiat hoitaa hyvin ja asianmukaisesti väärien epäilyjen ja tarpeettomien poissaolojen välttämiseksi.
 11. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 50 osallistujaa. Tämä sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt.
 12. Harjoituksissa ei käytetä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan pelaajat saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
 13. Ottelutapahtumissa pukuhuone- ja sosiaalitiloihin voidaan päästää ainoastaan pöytäkirjaan merkityt pelaajat ja taustat sekä erotuomarit.
 14. Mikäli harjoitusten aikana on tarvetta käyttää WC-tiloja, pelaajat käyvät tiloissa yksitellen ja pienimpien kohdalla (2013 syntyneet ja sitä nuoremmat) aikuisen saattamana. WC-tiloissa käydessä on huolehdittava huolellisesta käsien pesusta.
 15. Vanhemmat eivät voi seurata harjoituksia tai otteluita suoraan kentän laidalta. Vanhemmat voivat kuitenkin seurata harjoituksia ja otteluita kenttäalueen ulkopuolelta katsomosta tai aitojen takaa.
 16. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä. Esimerkki: Mikäli harjoitukset alkavat kello 18.00 ja päättyvät kello 19.00 kentälle saavutaan kello 18.05 ja poistutaan viimeistään 18.55. Kenttäalueen ulkopuolella on mahdollisuus omatoimiseen lämmittelyyn.
 17. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
 18. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta. Joukkueiden on varmistettava, että harjoituksissa pelaajilla sekä taustahenkilöillä on käytössä riittävä määrä käsidesiä. Joukkueet voivat hankkia käsidesin myös seuran kautta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) hintaan 6,00 € / 500 ml. Joukkueen valmentajat huolehtivat, että pelaajat käyttävät käsidesiä ennen harjoitusten alkua.
 19. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja kuitenkin tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä. Tämä tarkoittaa, että harjoituksen aikana pelaajat eivät vaihda liivejä keskenään. Mikäli mahdollista, jokaiselle pelaajalle jaetaan oma henkilökohtainen liivi, josta pelaaja huolehtii itse muiden harjoitusvaatteiden tapaan.
 20. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 21. Jokaisella pelaajalla, harjoituksissa sekä ottelutapahtumissa, on oltavat oma henkilökohtainen juomapullo. Juomapullosta ei saa juoda eikä sitä saa käsitellä kukaan muu henkilö.
 22. Harjoituksiin osallistuvista pelaajista ja taustoista on laadittava osallistujaluettelo. Luetteloa on säilytettävä vähintään 14 vuorokautta. Luettelo voi olla myös sähköinen esim. Nimenhuuto. Luettelosta vastaa joukkueen vastuuvalmentaja.
 23. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 24. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 25. Mikäli ottelutapahtumassa on käytössä kanttiini, on kanttiineissa huolehdittava erittäin tarkasta käsihygieniasta. Suositellaan valmiiksi valmistettuja tuotteita kotitekoisten sijaan. Kanttiineissa on käytössä ainoastaan korttimaksu. Kaikki tuotteet tarjoillaan asiakkaille valmiina. Asiakas ei itse voi annostella esimerkiksi sinappia tai kahvia. Asiakkaille on oltava tarjolla käsidesiä. Asiakkaita on muistutettava riittävästä turvavälistä.
 26. Vanhempainpalavereissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa noudatetaan yleisiä hygienia- ja kokoontumisohjeita. Suositellaan, että ainoastaan yksi vanhempi perhettä kohden osallistuu tapahtumaan.
 27. Mikäli olet sairas tai oireinen, pysy kotona äläkä osallistu tapahtumaan. Toimi THL:n ohjeiden mukaan (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus). Jo lievästi oireisen tulisi myös käydä koronatestissä.
 28. Lisätiedot ja yhteydenotot ainoastaan sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).
Luettu 2115 kertaa