ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 02 helmikuu 2020 18:09

OLS kaatui Heinäpäässä - RFA varmisti jatkopaikan Kakkosen Suomen Cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
 
Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue RFA varmisti jatkopaikan Kakkosen Suomen Cupissa. Oulun Luistinseura kaatui lauantaina Heinäpään hallissa 2-4 (2-3).

Vieraiden voitosta huolimatta OLS pisti RFA:n ahtaalle. Isännät johtivat avausjaksoa kahteen otteeseen, kunnes Jarkko Luiron lisäajan maali vei vieraat lopulta johtoon vain hetki ennen taukovihellystä.

- Tuloksellisesti tämä oli meiltä hyvä ottelu, mutta pelillisesti aika sekava, tiivisti RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner ottelun kulun.

- Jouduimme ottamaan liikaa vastaan. Olisimme halunneet puolustaa enemmän pallollisena ja ylipäätään pitää palloa enemmän.

Toisella jaksolla RFA:n johtoasema säilyi isäntien paineesta huolimatta. Lopulta lisäajalla Antti Salmi viimeisteli loppunumero 2-4.

Vuosi sitten RoPS:n “kakkosjoukkueen” Cup-taival päättyi alkulohkoon tasapisteissä Oulun Herculesin kanssa. Nyt jatkopaikka irtosi kahdella suoralla voitolla.

Vaikka talvikauden cup-otteluista ei voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä itse Kakkosen sarjaa ajatellen, tulos oli erinomainen nuorelta joukkueelta.

RFA:n avauksessa oli neljä pelaajaa, jotka pelasivat sunnuntaina myös B-poikien SM-karsintoja. Täysi-ikäisiä pelaajia kentällä oli ainoastaan kaksi.

RFA on nuorten hautomo. Kokoonpano koostuu pitkälti viime kaudella B-pokien SM-pronssia voittaneesta joukkueesta.

- Meille on tärkeää saada nyt harjoituskaudella mahdollisimman paljon miesten pelejä, Tanner kuvailee jatkopaikan merkitystä.

- Näiden pelien perusteella ei voi vielä arvailla voimasuhteita, mutta jatkopaikka cupissa auttaa siihen, että saamme kunnollisia mittareita ennen Kakkosen sarjakauden alkua.

Kakkosen Suomen Cupin alkulohkoista voittajat ja kolme parasta kakkosta etenevät varsinaiseen Cup-vaiheeseen. Lopulta Kakkosen Suomen Cupin finalistit liittyvät mukaan varsinaiseen Suomen Cupiin, jossa pelaa myös RoPS:n miesten edustusjoukkue.

OLS – RFA 2 – 4 (2 – 3)

13’ 1 – 0 Leevi Pekkala
28’ 1 – 1 Vertti Hänninen
32’ 2 – 1 Jyri Vääräniemi
45’ 2 – 2 Luka Kuittinen
45+1’ 2 – 3 Jarkko Luiro
90+1’ 2 – 4 Antti Salmi

RFA kokoonpano

30 Tino Korhonen
55 Luka Kuittinen (46’ Pekka Silander)
36 Vertti Hänninen (67’ Joona Kähkönen)
42 Riku-Veli Niska (57’ Jonne Länsipää)
39 Akseli Kantola
37 Joona Lahdenmäki
45 Jarkko Luiro
46 Adam Mekki (62’ Janne Ojaniemi)
53 Roni Pietsalo
50 Severi Salmirinne
54 Antti Salmi

35 Pauli Tuisku
38 Jonne Länsipää
43 Joona Kähkönen
47 Janne Ojaniemi
51 Pekka Silander

 

Luettu 1920 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309