ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 tammikuu 2020 20:56

RFA:lta miehekäs aloitus Suomen Cupiin - Hercules kaatui Ounashallissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue RFA kaatoi Suomen Cupin avausottelussa oululaisen JS Herculesin 2-1 (1-1). RFA:n maaleista vastasivat Kirill Bullat sekä Antti Salmi.

Ennen ottelua ilmassa oli runsaasti kysymysmerkkejä. Nimenmuutoksen lisäksi myös joukkueen kokoonpano on muuttunut liki täysin sitten viime syksyn. RFA koostuu nyt pitkälti kauden 2019 B-juniorieista.

RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner laski joukkueensa keski-iän olevan reilusti alle 18 vuotta. Sunnuntaina mukana oli ainoastaan yksi 90-luvulla syntynyt - hänkin vasta 22-vuotias laitapelaaja Joona Kähkönen.

- Jos katsotaan pelkästään kokemusta miesten peleistä, meidän pelaajilla oli yhteensä alla noin 50 peliä Kakkosesta, kun Herculesin pelaajilla pelejä oli päälle 500, Tanner alustaa.

Ottelu käynnistyi kauden avausottelulle tyypillisesti hiukan sekavissa merkeissä. JS Hercules siirtyi rangaistuspilkulta johtoon jo viiden minuutin kohdalla.

Pelin edetessä ote kääntyi vahvemmin RFA:lle. Aivan avausjakson loppuhetkillä RFA rakensi vasemmalta näyttävän hyökkäyksen, joka päättyi Kirill Bullatin tasoitusosumaan.

- Mitä pidemmälle peli eteni, meillä ei ollut enää suuriakaan vaikeuksia Herculesin prässiä vastaan, Tanner kertasi.

- Saimme peliä auki juuri kuten olimme harjoitelleet ja suunnitelleet.

Toiselle jaksolle Hercules kuitenkin muutti prässiään, johon RFA joutui myös vastaamaan. Isännät eivät enää yltäneet yhtä selkeille maalipaikoille kuin avausjaksolla, mutta eivät yltäneet vieraatkaan.

RFA:n tilastomiehet laskivat selkeiden maalipaikkojen olleen isännille 4-0.

Ottelun päätösnumerot 2-1 iski Herculesin toppareiden välistä karkuun päässyt Antti Salmi. Lopulta voitto irtosi RFA:lle jos ei selkeästi, niin ainakin lupaavan suorituksen päätteeksi.

- Oikeastaan olen jopa yllättynyt lopputuloksesta, kun tiesin vastustajan kokoonpanon ja vertasin sitä meidän poikiin, Aleksi Tanner myöntää.

- Ajattelin etukäteen, että tästä voi tulla aika tiukka peli, mutta nuoret pojat osaavat yllättää. He olivat rohkeita ja noudattivat sitä ideaa, jolla haluamme pelata. Olen todella tyytyväinen meidän peliin.

Rovaniemi Football Academyn Suomen Cupin toinen peli on vieraissa Oulun Luistinseuraa vastaan. Ottelu Heinäpään jalkapallohallissa alkaa lauantaina 1.2. kello 17.00.

RFA – JS Hercules 2-1 (1-1)

4’ 0-1 George Tango jr  rp)
43’ 1-1 Kirill Bullat
70’ 2-1 Antti Salmi

RFA Kokoonpano

24 Bullat Kirill
26 Kantola Eerik
30 Korhonen Tino (mv)
35 Hänninen Vertti
39 Kantola Akseli
41 Koistinen Jonne
43 Kähkönen Joona (80’ Länsipää)
44 Leppäkangas Tuomas (Kapt)
45 Salmi Antti (88’ Ojaniemi)
46 Mekki Adam (80’ Kuittinen)
51 Lahdenmäki Joona

11 Vetri Lauri-Eemil
12 Kuittinen Luka
42 Länsipää Jonne
47 Ojaniemi Janne

Luettu 2977 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309