torstai, 16 tammikuu 2020 19:02

RoPS kaatoi AC Oulun Sampo Alan ja Matias Tammisen maaleilla

(2 ääntä)
RoPS:n maalintekijä Sampo Ala ja Matias Tamminen RoPS:n maalintekijä Sampo Ala ja Matias Tamminen

Rovaniemen Palloseura otti 1-2 vierasvoiton kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa AC Oulua vastaan. Rovaniemeläisten maaleista vastasivat toisella jaksolla Sampo Ala ja Matias Tamminen.

RoPS sai otteluun lähes täyden kokoonpanon. Tällä hetkellä Rovaniemellä olevista pelaajista ainoastaan Juho Hyvärinen oli sivussa. Hyvärinen oli saanut kolhua alkuviikon harjoituksissa.

Hyvärisen poissaolo pakotti RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriaisen muokkaamaan puolustuslinjan kokoonpanoa. Oikeana pakkina pelasi yllättäen Atte Sihvonen Simo Majanderin siirryttyä toppariksi.

Molemmat pelaajat onnistuivat uusissa rooleissaan. Se piti myös Tauriaisen tyytyväisenä.

- Se oli oikein hyvä kokeilu, Tauriainen kiitteli.

- Atte pelasi hyvän pelin tulevaisuuttakin ajatellen. Simoa ei vasenjalkaisena oikein voi laittaa oikeaksi pakiksi, mutta Atte sujahti sille paikalle oikein mukavasti.

Ottelun avausjakso oli tyypillinen kauden avausottelu. Molempien joukkueiden pelaajilla energiatasot olivat tapissaan, ja pelissä oli enemmän menoa kuin kontrollia.

Vauhdista huolimatta maalipaikoille ei kumpikaan joukkue käytännössä yltänyt.

Valitettavasti jo ottelun alkupuolella yksi kamppailutilanne johti ikävään loukkaantumiseen. Aleksandr Kokko loukkasi jalkansa ja joutui tulemaan vaihtoon jo varttitunnin pelin jälkeen.

Tilalle vaihdettu Matias Tamminen kuitenkin suoriutui hyvin. RoPS:n toisena hyökkääjänä pelasi Sampo Ala.

Toiselle jaksolle Tauriainen oli saanut rauhoitettua joukkuettaan. RoPS sai aikaiseksi maltillisempia hyökkäyksiä ja pääsi syvemmälle AC Oulun puolustukseen.

- Tauolla painotimme muotoasioita pallollisessa pelissä, mutta myös puolustuspelaamisen tärkeyttä, Tauriainen kertasi.

- Toisella jaksolla hyökkääjät tekivät paremmin töitä, jolloin puolustaminen oli helpompaa muillekin.

Tunnin pelin jälkeen RoPS siirtyi johtoon. AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen venytti Wato Kuaten painavan vapaapotkun kulmaksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta Sampo Ala sijoitti vieraat johtoon.

AC Oulu tasoitti kymmenen minuutin sisään. Sami Karjalainen pelattiin läpi RoPS:n linjasta. Kertaalleen RoPS:n pelastanut maalivahti Mikko Rantala oli tällä kertaa voimaton.

RoPS piti oululaisten riemun lyhyenä. Rovaniemeläisten hyökkäys vaikutti pysähtyvän oululaisten päätyviivalle, mutta pienestä kulmasta Matias Tamminen sai viimeisteltyä loppunumerot 1-2.

Hyvä harjoitusottelu, tuumasi pelin jälkeen Vesa Tauriainen.

- Saimme paljon informaatiota pelaajista, kuka pystyy pelaamaan milläkin paikalla ja kenen kanssa, Tauriainen kertoi.

- Pelissä on tietenkin paljon korjattavaa, mutta nyt näimme ketkä ovat sisäitäneet mitäkin asioita. Tämän perusteella on hyvä ottaa seuraavia askeleita.

Vaikka peli ei luonnollisestikaan voi vielä tammikuun puolivälissä olla valmista, oli Tauriainen tyytyväinen pelaajiensa asenteeseen. Kentällä ei näkynyt yhtään vapaamatkustajaa.

- Yleisilme oli työteliäs ja sitoutunut. Siinä oli paljon yhtenäisyyttä, Tauriainen kiitteli joukkuettaan.

- Olen tyytyväinen moneen pelaajaan. Pelissä oli paljon hyviä elementtejä, joita on näkynyt jo treeneissäkin.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on viikon kuluttua lauantaina. RoPS saa Suomen Cupin avausottelussa vastaansa Tampereen Ilveksen. Ottelu Heinäpään jalkapallohallissa alkaa 25.1. klo 14.00.

AC Oulu – RoPS 1-2 (0-0)

60’  0-1  Sampo Ala
70’  1-1  Sami Karjalainen
75’  1-2  Matias Tamminen