Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 13 tammikuu 2020 14:30

RoPS/2 on jatkossa Rovaniemi Football Academy

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Aleksi Tanner on RFA:n vastuuvalmentaja Aleksi Tanner on RFA:n vastuuvalmentaja

Rovaniemen Palloseura ja SantaSport valittiin syksyllä mukaan UEFA Elite Youth Academy akatemiaohjelmaan. Valinnan myötä entisellä nimellä RoPS/2 tunnettu joukkue on jatkossa Rovaniemi Football Academy – lyhyemmin RFA.

Rovaniemi Football Academy - RFA - pelaa edelleen RoPS:n lisenssillä miesten Kakkosessa, ja pelaajat tekevät sopimuksen RoPS:n kanssa. Nimimuutoksen taustalla on RoPS:n pääsy mukaan UEFA Elite Youth Academy -ohjelmaan.

UEFA Elite Youth Academy on neljä vuotta sitten lanseerattu hanke, jonka tarkoituksena on tukea koulun ja jalkapallon yhdistämistä. Suomi on yksi kolmesta ohjelmaan valituista maista. RoPS:n ja SantaSportin lisäksi Suomesta ovat mukana pääkaupunkiseudulta URHEA sekä Käpylän Pallo.

Kaikkiaan UEFA:n myöntämä rahoitus on 200’000 euroa vuodessa, joka jakautuu mukana olevien toimijoiden kesken. Rahoitus on myönnetty neljäksi vuodeksi.

- Käytännössä tuki ohjataan valmennusresursseihin. Tuen avulla saamme tavoitteellisten pelaajien arkea entistä paremmaksi, RFA:n päävalmentaja ja SantaSportin jalkapallon lajivastaava Aleksi Tanner sanoo.

- Rakennamme pelaajille sisäoppilaitosmaisen ympäristön, jossa he voivat opintojen ohella keskittyä täysipainoisesti jalkapalloilemiseen.

Tällä hetkellä joukkue koostuu pääosin paikallisista pelaajista, mutta jatkossa Rovaniemelle on tarkoitus houkutella maajoukkueissa tai maajoukkueiden kynnyksellä olevia pelaajia Etelä-Suomea myöden.

Tannerin mukaan kiinnostusta on ollut jo nyt. RoPS näyttäytyy erinomaisena polkuna murtautua Veikkausliigaan ja kohden kansainvälistä pelaajauraa. Rovaniemellä sekä akatemiajoukkue, B-pojat että miesten edustusjoukkue tekevät tiivistä yhteistyötä valmennuksesta lähtien.

RFA:n kilpailullinen kausi käynnistyy jo tällä viikolla ensimmäisellä Suomen Cupin ottelulla oululaista Herculesia vastaan.

Kakkosen osalta RFA:n minimitavoite on sarjapaikan säilyttäminen. Viime kaudella C-lohkossa toiseksi yltänyt joukkue on muuttunut talven aikana melkoisesti.

- Haemme vielä muutamaa kokeneempaa pelaajaa rinkiin mukaan, Tanner kertoo.

- Emme kuitenkaan hae ringin leventäjiä, vaan pelaajia, jotka haluavat edelleen nousta urallaan korkeammalle tasolle. Esimerkiksi Samuel Olabisi ja Simo Majander ovat hyvän viime kauden jälkeen nyt mukana edustusjoukkueessa.

Rovaniemi Football Academy pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa viime lauantaina Kemi City FC:ta vastaan. RFA voitti ottelun 2-1 Tuomas Leppäkankaan ja Kirill Bullatin maaleilla. Suomen Cupin ottelu RFA – Hercules pelataan Ounashallissa sunnuntaina 19.1.2020 klo 14.30.

Luettu 4725 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi