Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 28 lokakuu 2019 20:12

Aleksi Tanner aloittaa RoPS/2:n vastuuvalmentajana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Aleksi Tanner on RoPS/2:n uusi päävalmentaja sekä Lapin urheiluopiston jalkapallon lajivastaava Aleksi Tanner on RoPS/2:n uusi päävalmentaja sekä Lapin urheiluopiston jalkapallon lajivastaava Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran miesten kakkosjoukkueen tuleva päävalmentaja on Aleksi Tanner. Tannerista tulee samalla Lapin urheiluopiston jalkapallon lajivastaava.

Aleksi Tanner, 33, on tuttu nimi erityisesti Pohjois-Suomen jalkapalloväelle. Tanner on tehnyt vahvaa uraa Oulun seudulla mm. OLS:n talenttivalmentajana ja valmennuspäällikkönä sekä viimeisimpänä Oulu Football Academyn vastuuvalmentajana.

Koulutukseltaan Tanner on kasvatustieteiden maisteri sekä liikuntatieteiden kandidaatti. Hänellä on UEFA A tutkinto vuodelta 2018.

Tanner on ensimmäinen palanen RoPS:n uudessa valmennustiimissä. Hän jatkaa suoraan Vesa Tauriaisen jättämässä tehtävässä Tauriaisen siirryttyä edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

- RoPS:lla oli tarjota selkeä paketti. Haluan kehittyä valmentajana, ja tämä oli sellainen mahdollisuus, johon kannatti tarttua, Tanner kertoo.

- Rovaniemellä on veikkausliigaympäristö, urheiluopisto, pian alkava UEFA Elite Youth Academy sekä mielenkiintoinen farmiseurakuvio.

Tanner korostaa uudessa tehtävässään RoPS:n strategiaa nuorten pelaajien kehittäjänä. RoPS:n ja SantaSport Lapin Urheiluopiston valinta mukaan UEFA Elite Youth Academyyn mahdollistaa junioritoiminnan nostamisen jälleen uudelle tasolle.

UEFA:n vuonna 2014 lanseeraaman akatemiaohjelman tavoitteena on tukea koulun ja urheilun yhdistämistä. Suomi valittiin kesällä ohjelman seuraavalle nelivuotisjaksolle, ja RoPS sekä SantaSport ovat KäPan ja Urhean kanssa toinen alueellinen keskus, johon UEFA Elite Youth Academyn toiminta keskittyy.

- Omana tähtäimenäni ei ole vain vuoden visiitti vaan pidempi projekti. Meidän tavoitteena on kehittää pelaajia farmijoukkueen kautta Veikkausliigaan ja siitä maailmalle, Tanner kertoo.

- Valmentamisen lisäksi työni on myös yksittäisen pelaajan arjen tukemista. Olen käytännössä heidän täysipäiväinen tukihenkilönsä ja katson, että pelaajat syövät oikein, nukkuvat oikein ja hoitavat vielä koulunsakin oikein.

Rovaniemi on tällä hetkellä Pohjois-Suomen merkittävin jalkapallon valmennuskeskus. UEFA Elite Youth Academyn lisäksi RoPS valittiin aiemmin tänä vuonna myös Sami Hyypiä Akatemiaan. Sami Hyypiä Akatemia on valtakunnallinen jalkapallon valmennus- ja kehittämiskeskus.

Lisäksi RoPS:lla on tarjota selkeä pelaajapolku ikäkausijoukkueista ja B-pojista farmijoukkueen kautta Veikkausliigaan. Kansainväliselle tasolle nouseminen edellyttää kuitenkin toiminnan tason nostamista jokaisella portaalla.

- Tulemme pitämään vaatimustasoa korkealla harjoitusten intensiteetistä ja pelaajilta vaadittavasta tietotaidosta alkaen, Tanner sanoo.

- Tavoittelemme pelaajia, jotka ovat 100% motivoituneita kehittymään ja haluavat ottaa urallaan seuraavia askeleita. Kun harjoittelemme, harjoittelemme täysillä, mutta samalla luomme pelaajille turvallisen ympäristön sekä joukkueen, johon on hyvä tulla.

Aleksi Tanner on jo tutustunut seuraan sekä taustoihin, mutta aloittaa tehtävässään tammikuun alussa. Alkavasta UEFA Elite Youth Academystä kerromme tarkemmin lähipäivien aikana.

Luettu 5655 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi